Декупаж-38 есенна

• 61 586
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте ,хайде момичета-наближава коледа,нека не си разваляме настроението.Не искам да коментирам по въпроса за правата,защото не ги познавам лично момичетата,но най-добре да се разберете по ЛС. Peace Peace

И сега да мина към по приятната част,първо искам да благодаря отново на всички ,които са ме похвалили или харесали нещата,Антом,Делина74,Бонисофия,Вал1977
Джулис--повода ти е чудесен,а с подаръците несъмнено ще трогнеш гостите си.Поздравления.
Вал-чакам да видя белите бутилки Simple Smile и аз понякога съм така минава време докато се реша да почна нещо.
Дида Димитрова -паното е страхотно.  bouquet

Пожелавам лек ден на всички ето още нещичко и от мен:http://rosy10.snimka.bg/hobby/hobi-myart.469076.21090350 до края.http://rosy10.snimka.bg/hobby/hobi-myart.469076.21090361

# 106
                 Миражче,страхотна е идеята за семинарче  Peace От кога ли не съм ходила на подобни нещица  newsm78 май остаряваме бавно  Laughing Казвай или пиши на ЛС какви ще са разходите и къде ще се спи та да му мислим от сега.Може и ориентировъчно!
                 За идеята  Hug Hug Hug !

# 107
  • Варна Моретооо...
Мили момичета, моля да ме извините че пускайки този пост аз няма да коментирам красивите пана,делви,бутилки, кратунки и т.н.т. Бих искала да изкажа възхищението си към вашия талант и необятна фантазия която имате и се прикланям пред всички вас  newsm20
Ще изкажа възмущението си от присъствието на есин във форума. Форума който ни зарежда в който се чувстваме близки, приятели а сърцата ни бият с един общ ритъм. Всички мисля са разбрали целта на присъствието й!!!
То е амбулантна търговия !!! За какви авторски права става въпрос??? Как си позволява да има претенций за срещи и снимки? Като казах срещи не сте ли забелязали че щом стане въпрос за тях и се появява есин ,защо ли?
Очаквам да предяви авторски претенции или патентно право за организирането на срещите в Пловдив,София,Бургаз. А може би байрячето е ябълката на раздора?  JoyИзвинете ме, но всичко което става и се коментира тук ни засяга! Не бива да позволяваме на такива като есин да тровят атмосферата и добрия тон в нашия форум
Есин ти самата си побликувала снимки които не си правила или си забравила срещата във Варна???
Една препоръка към теб направи си албум и там побликувай опитите си в декупажа а не във фейсбук, така всички ще ги виждат.

# 108
  • пловдив
Аз вече си купих лак на сократес, а моето малко след дъжд качулка.Да ви питам още ставали акрилната боя на сократес(бяла) и с какво се премахват перфорациите на салфетките.
Аз работа с бяла акрилна на Сократес и съм доволна  Peace
*miraGe72* дай малко повече инфо за семинара- по колко часа дневно, каква програма.... че с моя смотан работен график да знам дали и аз ще мога да се уредя  Mr. Green
rosy_koleva много сладурско коледно... подносче може би  Hug
а относно решаването на проблема с ЛС, не мисля че е редно, защото проблема надхвърля конфликта между две от момичетата , засяга и мен и теб и цялата ни тема, защото аз например нямаше да съм достигнала до това си ниво /не че е кой знае колко добро, но напредвам  Wink/ ако не беше това пълно раздаване на всеки един включил се тук. То не са уроци, то не са идеи, то не са материали и което е много полезно- снимки! Нямам възможност нито финансова нито физическа да обходя България и затова съм толкова щастлива когато поне на снимка можах да се запозная с повечето от вас  Hug  
Esin тук е темата Декупаж във форума на бг мамма, срещите които се организираха, бяха за членове и симпатизанти на този форум /не на фейсбук-форум/ Организирането на всяка среща започна и завърши тук. Абсолютно нормално е снимките от тези срещи да са публикувани именно тук . Това, че ти си решила да ги публикуваш и в профила си във Фейса си е твое решение и аз макар да присъствам на някой от снимките въпреки, че не съм давала разрешение да съм в пофила ти не реагирах , защото смятам, че притежанието на фотоапарат не дава разрешение за снимане, камо ли за публикуване, обаче приятелски споделеното удоволстие от прекрасното ни хоби го дава! Не мога и не искам да си представя всеки път когато някой попита нещо и аз имаща в момента свободно време да пиша отговоря , да се притеснявам дали този, който пръв го е обяснил или показал да не размаха пръсче към мен, защо не съм използвала цитата за да се знае точно от кой е  Shocked От къде толкова време да се връщаме назад и да ровим точно кой и как  Thinking
Мираж се зае със задачата да ни направи темичка. Съдейки по страхотното и оформяне вложила е много труд, за доста ограничено време.  
И ти и Мираж и Профи и  Дадуса и...... още много от момичетата доразвиха това си хоби в бизнес, което според мен е чудесно. Повечето от останалите пък работим по разни фирми или са с малки дечица... Тоест надали има някоя с неограничено време за ровене, търсене, цитиране и т.н. Затова аз например съм много благодарна на всеки погрижил се за нашата тема.  Тук ми харесва, чувствам се уютно, обичам хората в темата ни, сутрин преди кафето включвам компа за да хвърля поглед тук, вечер финала ми е пак тук. Когато отида до приятели с компютър, нахално пак преглеждам набързо.... изобщо яко пристрастяване  Crazy И за това цялото това заяждане за няколко снимки взети от профила ти ми се струва ....
Относно авторските права, запознах се със закона, който цитираш  ДВ, бр. 56  от 29 юни 1993 г
"Глава втора.
ОБЕКТИ НА АВТОРСКОТО ПРАВО
Закриляни обекти
.....
7. фотографски произведения и произведения, създадени по начин, аналогичен на фотографския;
.....
Съавторство
...
Чл. 8. (1) Авторското право върху произведение, създадено от две или повече лица, им принадлежи общо независимо дали произведението е неделимо цяло или се състои от части, които имат самостоятелно значение.
....
(5) Когато произведението, създадено от съавтори, се състои от части със самостоятелно значение, всеки от съавторите може да разреши самостоятелното използване на своята част, ако между съавторите не е уговорено друго и това не пречи на използването на общото произведение."
Питах сервитьора, който направи част от съавторските снимки, за да присъстваш и ти  в групата и автора каза, че нямяте предварителна уговорка и няма против да се публикуват  Peace

Това е финалния ми коментар по темата, от тук нататък ще пиша само по тема декупаж  Heart Eyes
Съжалявам за безкрайния си пост, но ... нещо ... не се сдържах  Embarassed

# 109
кат, орхидея, миражче, антомче - Hug
и сега.... ма де не вземето това семинарче да ми го ноправите другиат месец в средата!!!!Ми тъй де...чакайте да мине сватбата да взема и аз да дойда! Mr. Green Hug
Милички - наистина ще се радвам много , ама мнго да се срещнем на подобно семинарче!!!!!

# 110
  • Русе
Оффф,от няколко часа се каня да пиша...,но за мое щастие и утеха Crazy Кат,Орхидея,Антом,Юлето ,а също и Мираж бяха доста обстоятелствени и дипломатични в изказа си,за разлика от моите мисли,които грубо напираха да изложа и да си изпрося бан Mr. Green
Но все пак любезно ще помоля въпросната личност да си бие камшика от темата,да не всява смут,интриги,да не подмолничи,да не нарушава спокойствието и добрия тон и най-после да си зададе въпроса що дири тук,като декупажа е непосилен за възможностите й.За това,че търговията й се отдава-спор няма Hug

Простете мили момичета за намесата,беше добър повод да се запиша в темата Joy
Поздравления за блестящите творби,за идеите,за изпълнението за отдадеността Heart Eyes

# 111
Джаста- праста, нееееееее, не се приемат такива включвания от твоя страна Naughty Искаме материал, творчество Joy Отгога не си ни радвала окото с твоите прелестни творения, хайде Hug

# 112
  • София
Мимик78, браво! Много хубави неща си показала! Добре дошла тук! Е, в момента има леко спречкване - така да го наречем, но иначе това е най-добронамерената среда! И момичетата са много отзивчиви. Затова не бива да допускаме добрият тон да бъде нарушаван. Аз самата съм отскоро тук, но всички са много мили и научих доста нови неща.

И за да не съм съвсем без нищо, ето една /поредната/ закачалка  Laughing Само че този път настроението е африканско Simple Smile)
http://media.snimka.bg/7423/021100753.jpg

Самите закачалки ме измъчиха, хем ги изшкурих ... много трудно се боядисват. Та въпросът ми е: грундирате ли предварително металните повърхности и с какво? Четох някъде за някакъв универсален грунд? Става ли?

# 113
  • пловдив
Най после се докопах до фотото и нащраках малко от довършените неща
бутилка за ракийката
http://antom.snimka.bg/hobby/koleda-2010.528715.21100933.big
салфетка, златен декорлак на МаестроПан, кракле двуфазно /тук там/ контур за стъкло на Марабу, двукомпонентен авто лак
още една бутилчица
http://antom.snimka.bg/hobby/koleda-2010.528715.21100934.big
http://antom.snimka.bg/hobby/koleda-2010.528715.21100936.big
салфетка, грис лепен с С200, бяла акрилна върху гриста и пак двукомпонентен лак
няколко свещничета от тук нататък
http://antom.snimka.bg/hobby/koleda-2010.528715.21100937.big
салфетка върху старо и непотребно CD залепени с пистолетче и силикон мъниста, ангелчета и разни свещничета , салфетката съм я пръскала със спрей за джанти

и една пластмасома чинийка за еднократна употреба- ураса за стената
http://antom.snimka.bg/hobby/koleda-2010.528715.21101486.big
обратен декупаж
  bouquet

# 114
  • софия
Момичета, акрилния лак на сократес (мат или сатен), как изглежда като отворите кутията. Бял, прозрачен, кафеникав ?!

# 115
Акрилния лак на Сократес(сатен),като го отвориш е с бял,полупрозрачен цвят,без мириз.

# 116
Много ви благодаря за топлото посрещане, момичета   bouquet
Благодаря ви и за коментарите относно моите произведениа  Simple Smile Страхотни сте!!!!

# 117
Лелеееее, тука станало голям панаир... бетер димитровградски битак  Mr. Green (не, че съм ходила там де...)  Срамота, че има изписани 2 страници само по тази тема... Всички говорите за добрия тон на темата, за доброжелателните взаимоотношения... а вие мили момичета изписахте толкова мили думи по адрес на Есин - всички се нахвърлихте отгоре й като глутница озверели вълци... Познавам Есин лично от бургаската среща и мога да кажа няколко думи за нея - многоо позитивен, лъчезарен, спокоен човек, изключително мила, разбрана и коректна... Може би, ако има проблем между нея и Мираж, трябваше да го решат на лични... тогава може би добрия тон в темата щеше да се запази, ноо наистина е срамота да говорите за такъв, а да изпишете 2 страници с подобни писания...
Сега пускам едно шишенце и бягам докатоо не сте ме подкарали и мен  Crazy Mr. Green

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs939.snc4/73271_141 … 7028_296381_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs379.ash2/65778_141 … 7026_868069_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs886.snc4/71987_141 … 024_7875488_n.jpg

# 118
  • София
Момичета не знам какво да правя, много ми се набира салфетката след като я залепя.Днес опитах се да я оправя с пръстче намокрено в лепило ,но тя се набръчка още повече   newsm45 .Дайте акъл  Praynig

# 119
След като вече се е набръчкала и залепнала/изсъхнала спасение няма.Миеш,стържеш и почваш отначало  Peace

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 13:58 от *miraGe72*

Общи условия

Активация на акаунт