Декупаж-38 есенна

• 61 593
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Писах на Крис70 за чашите, мисля и тя бе писала как ги "бетонира"

Както Тини, Елина, Дидиа споделиха,
май става лакиране без изпичане и последващо свличане  Mr. Green
 Лакът да е обикновен,
но след първото лакиране,
да се мине пак след 24 часа и = бетон Simple Smile

Само не микровълнова, накисване и т.н.
Аз не че не направих за миналия базар с обикновен акрилен лак,
ама айде, дано да са си ОК чашите.
Като ги правя не засягам тази област най-горе. Ето
http://picasaweb.google.com/DECOUPAGEfromANNE/Easter2010#5454668590980547618

С тиксо облепям 1 и после действам.

Илиева, браво на теб и децата.
Те имат много собстевностилно изпълнение. таланти, на тях си се метнала  Joy

Здравкова, евала да за поста.
Изчерпателна, последователна...

аз все забравям някой  Blush

# 136
Ане, ето ги въпросните чаши, за които споделих преди малко. Дъщеря ми често си топли в тях вода в микровълновата печка и това не им вреди Grinning

# 137
  • София
Момичета, а преди това слагате ли грунд за стъкло? Много трудно се лепят салфетки върху порцелан? На мен все ми се набръчкват. И затова си мисля, че трябва да се минат с грунд може би?

# 138
Аз не слагам никакъв грунд и дори ми е лесна работата върху порцелан Simple Smile

# 139
  • София
Аз не слагам никакъв грунд и дори ми е лесна работата върху порцелан Simple Smile

Ще взема да пробвам и аз. Като гледам колко са хубави твоите чаши  Grinning Значи лепиш салфетката и отгоре с акрилен лак? Супер! Благодаря за съвета  newsm51

# 140
  • София
Наистина мотива ми е голям,но преди това по съвета на kkaatt го напръсках с лак за коса и изгладих и тя наистина стана по-твърда.

zlati 22 аз имам такива четки и нанасям с тях лепило,но съм ги купувала от Юск-а и има следи от лепилото(до лака още не съм стигнала). А къде се купува това сухо лепило и как изглежда?

# 141
  • пловдив
И така срещата в Пловдив ще е на 24.10. - неделя, часът ще доуточним.
Мястото е Кафе-галерия Клуб Мароко и в неделя ще работи до 17 ч
намира се в Стария град на ул. Крикор Азарян 7
спирката на тунела от страната на Панаира, по стълбите към Стария град , вижда се насреща щом се изкачат стълбите
Понеже ще пристигна първа, който не може да се ориентира да ми звънне  Peace

# 142

zlati 22 аз имам такива четки и нанасям с тях лепило,но съм ги купувала от Юск-а и има следи от лепилото(до лака още не съм стигнала). А къде се купува това сухо лепило и как изглежда?

Сухо лепило има по всички книжарници. Най известната марка на пазара е UHU  с винтовата капачка.
колкото до четките.. аз от година не използвам четки - лепя с пръсти. Хубавото при пръстите е че усещаш точно натискът върху салфетката. , а с леко потупване изглаждаш без проблем вътрешните бръчици... Mr. Green

# 143
  • софия
Акрилния лак на Сократес(сатен),като го отвориш е с бял,полупрозрачен цвят,без мириз.
мерси за инфото, една приятелка се опита неволно да ми пробута някакъв на сократес, ама кафеникав Simple Smile

# 144
Приветствам всички "стари и"нови" момичета.
Надявам се че не сте ме забравили newsm78, аз нали декупажа само за базари и от доста време нямам какво да покажа,но с удоволствие гледам прекрасните ви творения.
Четох четох и така и не запомних какво исках да напиша, но  това за което сещам в момент е:
Когато използвате лака за коса на салфетка предлагам ви да ползвате тафт, то е водоустойчив и като фризьор мога да кажа че наистина така. Когато някой клиентка ползва този лак и я намокря то косата се вдървява и като констатирам че лакирана с тафт, много се чудят как съм разбрала Mr. Green.Аз ще направя един опит и ще ви споделя какво се получи.
Хубава идея на Илиева да лакира след  латекс също съм пробвала, и действа.

Не ми се иска да разбулва пак тази тема, но наистина не мога да се сдържа.
Мнението ми е че ако не иска някой да го показват  няма за какво да се снима, има такива хора които не обичат да ги снимат, по една или друга причина и те го казват преди да ги снимали,  предполагам че никой не крил фотоапарата и не правил снимки със скрита камера. Не познавам момиче което направи това за въпроса и нямам нищо против нея или против някой друг, но мисля че тези неща не се правят така. Дано да не съм обидила някой защото не това ми беше целта.Аз направо ви страшно много завиждам за тези ваши срещи и като живея толкова далеч нямам възможност, и след като някой има, защо си лишава от това.Това имах предвид.
Който и да сложил тези снимки или снимал никой не искал да нарани или обиди, много се надявам че нещата ще се оправят с мир и разбирателство, творете момичета красота и оставете сивото ежедневие да ви подмине. Heart Eyes За всички по една мечешка прегръдка...

# 145
Ане много хубави чашчици Hug
Антомче имам едно питане за фона на новогодишната бутилка,от какво е,ефекта му е да е като сняг нали,много много готино Peace

# 146
Ellina - чашите са ти много хубави. Керемидата и паното в албума ти много ми харесаха  Simple Smile

Ане - всичките ти албуми са страхотни, а за дъските да не говорим..... нали са ми слабост  Grinning

Val1977 - Комплекта за Дитров ден е много шик, но и черно белият по нищо не му отстъпва  newsm10

Zlati22 - Бутилчицата ти е много хубава!!! Наистина тези завъртулки как ги направи  Simple Smile

Илиева - страхотни неща, но чинията със слънчогледите ми хареса най-много  smile3503

rosy koleva - много красиво коледно подносче

bonnysofia - екзотична закачалка  Simple Smile

antom - много красиви Коледни бутилки и свещничета. Като ги видях се сетих, че и аз трябва да се захвана да изработя нещо за Коледа  : newsm53

ПиПеЛолита - Бутилката ти направо ме изуми  newsm03 Страхотен талант

Много се радвам, че ме приехте сред вас момичета
За всички вас  newsm51

# 147
Ане, не мисля, че аз съм те впечатлила толкова с мое обяснение, понеже и аз като всички използвам акрилен лак, моя е на Леко. По описание на кутията, го разреждам 1:1...долу горе, после лакирвам една ръка, след половин час втори път и чак на другия ден потретям. И аз имам чаши от най първите ми опити, трябва да беше май преди две години и нещо  newsm78 Наистина не са мръднали, но не трябва да се слагат в миялна машина.
Дано да съм ти от полза  Hug

Аз сега попрочетох, понеже отдавна не съм наминавала - то няма и какво да покажа де  Embarassed
Миражче, много хубаво местенце си ни спретнала   bouquet
За спора по принцип, мога да кажа едно - тези, които смятат Есин за спокоен и лъчезарен човек, в което няма нищо лошо де, не се ли сещате, че самия спор тръгва точно от нея! На кого му е правило някога впечатление, че се публикуват снимки на участници в срещи и чии снимки са използвани?!?! Това си е живо заяждане и то абсолютно целенасочено! Ами аз тъй като гледам, много от снимките са правени с моя фотоапарат - веднага да си казваш Миражка, защо тъй грубо погазваш ти авторските ми права?  Mr. Green
Спорът беше предизвикан от Есин. Да, може да си имат проблеми, ама те не се решават с детински подхвърляния и подмятания. За комерсиалното също мога да кажа - Мираж никога и никого не е агитирала и не е използвала форума за тази цел. Тя кротко и търпеливо обяснява. Някога на някоя среща да сте пазарували от Мираж????
До колкото си спомням, Есин беше предупредена няколко пъти, когато нахълта в темата с линкове и мераци за спечелване на готов пазар...и беше на срещата ни във Варна с каталози и предложения. То лошо няма, това си е пазар и всеки се бори за свое място, но това, което ''милата и лъчезарна'' Есин прави е не да си пази авторските права на снимките, а да навлезе във вече разработена територия НАГОТОВО!

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 21:44 от kris70

# 148
  • пловдив
wiwian предполагам че питаш за тази бутилка
http://antom.snimka.bg/hobby/koleda-2010.528715.21100934.big
това е грис  Mr. Green първо съм си грундирала бутилката с бяла акрилна + С200 , после си залепих мотива и когато изсъхна на местата които исках намазах плътно неразредено С200 после поръсих грис и с леко  потупване го изграждах, когато изсъхна малко поизтупах бутилката да изпада незалепения грис. После напръсках с лака за джанти цялата бутилка. След изсъхването с тампониране боядисах гриса с бяла акрилна и като изсъхна лакирах окончателно бутилката . На друга бутилка, която също правих с грис, между първата и втората ръка лак поръсих и малко сребърен брокат, но сега просто забравих  ooooh!
Илиева всичко което си показала много ми харесва /даже и кичозното шише  Wink / , а кутийката на синът ти е супер, появил се е още един търпелив член на нашата банда  Mr. Green
харесва ми и съчетанието на цветовете на капачето . Браво на детето, смело да продължава в същия дух  Peace

# 149
Здравейте момичета, надявам се, че ще проявите разбиране към дългия пост, който ще последва  baby_neutral, защото отдавна не съм ви коментирала... Naughty
Елина рамката е много шик, а кухненския комплект с подходящ мотив...  bouquet
Бонисофия ставаш спец на закачалките  #Crazy...страхотни са и кутията също!
Пипелолита майка ти е голяма късметлийка с талантлива щерка като теб - подаръка е невероятен...о-о-о, а за съпруга ти е малко да се каже, че е късметлия...  Grinning
Дадуся страхотна идея и изработка са дъските-закачалки...  bouquet
Кокошинка благодаря за линка с картичките! Пробвах техниката и се получиха перфектно!!!
Злати кутията за ключове се е получила много добре и новото шише е много сполучливо Peace
Здравкова кратунките са много хубави! Фаворит ми е тази с картинката от Вивиан!  bouquet
Роси страхотна коледна бутилка и свещник... Peace

Джулс няма начин да не се харесат подаръците - изработени с толкова вкус и старание... newsm10
Миренамел нямам думи, всичко много ми харесва, особено каната с гроздето - уникална! Браво!!!
ДБалиноваНа мен също ми допада това "преди и след" - така се вижда какво си направил от непотребната вещ! Тиганът е направо неузнаваем... Peace
Мимик Добре дошла сред нас! Първите ти опити са невероятно добри! Браво!!!
Антом като видя коледните ти неща, ме обзема едно такова приятно, коледно настроение и  желание за творене... newsm51
Вал страхотни неща, нооо към подаръка за Димитровден съм пристрастна... Laughing
Илиева и шишето и чинията са си идеални, а кутията на сина ти е с много добър замисъл  smile3501

Дано да не съм пропуснала някого! Лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт