Декупаж-38 есенна

• 61 663
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Кокошинка и аз като теб мълчаливо съзерцавах красоти които сътвориха момичета  smile3501,и вдъхновена от тях един прекрасен ден си накупих салфетки и други материали и сега съм на етап питане и докупуване на необходимите неща.Надявам се скоро да покажа моята първа работа(която сега развалена и трябва да правя на ново).
И пак питанка от мен  Embarassedот къде купувате боя на спрей,може ли да се прави декупаж на плетените кошници и дали около Младост има магазин за материали(трудно ми е излизането в центъра).

# 166
  • пловдив
.....,може ли да се прави декупаж на плетените кошници....
Може, можеее  Wink Руските ни учителки и това са правили  Laughing даже и си ги плетат  Crazy
http://stranamasterov.ru/node/53077
http://www.liveinternet.ru/users/3374699/post128722269/
http://www.liveinternet.ru/users/viktoria_ignatova/post132665363/

# 167
  • софия
kris70 Като разреждаш лака, после при нанасянето не ти ли става на мехурчета. Аз имам такъв проблем с разреден акрилатен безцветен лак, но не помня точно фирмата производител. Не стига, че съпруга е объркал и ми е купил лазурен (а на мен ми трябва мат), ама и като му сипя мааалко, наистина малко водица това ми ти чудо започва да прави мехурчета при нанасяне, върху каквато и да било повърхност.

Лелеее ,тия рускини са царици ... шапка им свалям !

# 168
Натуся  събирам още смелост а пък и нямам материали освен малко салфетки и С200 лепило.
Вчера ходих в слънчоглед да си купувам филц и питах за материали за декупаж. Показаха  ми къде са нещата за декупаж, но аз като не знам какво точно ми трябва.  Blush
Какъв лак трябва да си купя и салфетката с ц200 ли се лепи?
Няма ли с това лепило да се набръчка?  newsm78

# 169
  • Русе
.......... дали около Младост има магазин за материали(трудно ми е излизането в центъра).
  Маркета на "Ариста" в Горубляне.Огромен магазин с матеряли за художници,приложници,ученици.

# 170
Кокошинка, хайде Миличка, че съм едно рамо преди теб.. Joy,  Утре ще  съм готова с   първото ми декупажно  чудо...сега съхне , е само тук не се бях появявала....ааа. ..и на още няколко места... Laughing   Направих една генерална репетиция с една чаша...цял ден я мазах,мих,мазах,мих,лепих и пак мих....ей така ми мина денят.... Сега минах на по сериозен амбалаж..бутилка...хайде утре ще се показвам.... Hug
Вие сте много заразни с тези красоти...аз отдавна съм ви го казала...

# 171
Ане все още съм тук,макар и ммноооого ангажирана,надниквам тук само мълчаливо,ноооо още малко и се включвам пак в редиците
Антомче аз см пробвала да плета от вестници,списания но е много трудно ,поне за мен,и винаги съм се възхищавала на руските момичета

# 172
  • София
Благодаря ви момичета  newsm20 .
Антом това при рускините е висш пилотаж с плетенето.А ти кога пръскаш с лак за джанти преди оформянето на фона или след това.
Джаста Праста непременно ще го посетя
Кокошинка по-добре виж какви неща ползват момичета тук.Аз първо отидох до ''Слънчоглед''-а останах разочарована и добре че не купих много.Лак който ми казаха че акрилен въообще не се оказа такъв, а и цената няма нищо общо с този който купих после(сократес).
Днес си купих сухо лепило и пробвах малко парченце салфетка и май повече ми харесва отколкото с C-200
Един малък съвет от мен(за начинаещи).Да си направите папка където се слагат мнения в които момичета описват как са правили определена творба(аз така направих).Защото това много ценна информация.
Лека вечер на всички  Hug

# 173
Натуся  Благодаря за съветите. Да от Слънчоглед и аз не съм особено доволна, предимно заради ужасно надутите им цени. Аз затова за фелтинга си купувам вълната и листовете филц от Англия предимно. Качеството е много по-добро и дори с доставката ми излиза по-евтино.
Страхотна идея за това, да си събирам информацията кое как се прави.
Само още нещо да питам. Нали акрилния лак е на водна основа? Не са ми ясни тия неща.   
А за сухото лепило - за картички то е по-подходящо за големи площи да се покрият, но на стъкло или дърво ще стане ли с него, изобщо на различен материал от хартия дали ще се залепи салфетката.  newsm78

# 174
Zombau, на мен не ми се получават мехурчета с лака, разреден с вода  newsm78 да не си го разредила много? Или пък като се замисля, имам мехурчета, когато тампонирам боя за фон примерно. Да не би да нансяш с гъбичка? Ама не се кахъри де...те тези мехурчета така или иначе се напукват - не би трябвало да ти остане на мехурчета.
Кокошинка, лака акрилния е на водна основа, не мирише, лесно се мият четките с топла вода вода и веро.
Стикчето - сухото лепило съм го ползвала да си застопоря по-голям мотив от салфетка, дори и на бутилка. Обаче когато започнеш с Ц 200 отгоре, салфетката пшак си се гръчка и пак трябва да си изпъваш бръчките.

# 175
Привет  Hug
Илиева много ми харесаха бутикките  и чинията с конците   bouquet
Виванова Страхотни бутилки  smile3501 много оригинални Браво
Кokoshinkata добре дошла при нас  Hug  а линка който си пуснала е много полезен  Peace
Цанка отново си сътворила чудесна керемида  smile3501
дбалинова ти си уникална.....толкова е хубаво,когато някоя стара вещ заблести отново   bouquet
Антомче това с кошчетата е върха.Много ти благодаря за инфото   bouquet

Сега за цветята на черно белия комплект:за първи път лепя декоративен пясък на бутилка,досега съм го правила само на платна/това е другото ми занимание/.На бутилката се оказа доста трудно  ooooh! Първо започнах да ги рисувам,обаче естествено не могат да станат абсолютно еднакви и се отказах.Направих си един шаблон и  ги очертах покрая,а вътре си ги оформих сама/това е ефекта да се рисува с пясък-изображението да се раздели на няколко части/ и така после лепило, пясък ......Преди да лакирам почистих бутилката от праха,който оставя белия пясък с по голяма мека четка......................а днес като си седя ми дойде идея как може да се направи по лесно - от тая въпросната салфетка да се залепят цветята и върху тях да се слага пясъка така ще са еднакви и ще стане по бързо,ама отпосле ми идва да му се невиди  Crazy На платната с пясък не слагам лак и пясъка седи по ......как да кажа.... пухкав,но тук няма как без лак и малко се смарангяса пясъка.Накрая да се похваля комплекта вече има нови собственици  Simple Smile

# 176
  • софия
kris70 ами нанасям с четка и някои от мехурчетата си остават, направо ми се вгаднява като ги видя, за това отгоре нанасям това това, ама много скъпо става. Явно лака ми е скапан, като отида на работа в понеделник специално ще го погледна.

# 177
ЗДравейте мили ми момичета!
От около 1 седмица чета и се почесвам по тиквата, дали да се изкажа по въпроса или да си замълча... ама в крайна сметка май целия дебат за снимки се върти около едни снимки дето съм правила аз  Laughing /говоря за първата софийска среща/. Всичко по темата е изчерпано - авторски права и дрън-дрън. Аз съм с положителни впечатления от Миражчето, от Есин, както и от всички остнали които познавам от този форум лично или виртуално. относно хобито превърнато в БИЗНЕС..... ех Антомче от твоите уста в Божийте уши! С декупирани бутилчици не се забогатява - уверявам ви от личен опит!  Joy Даже и парите за материалите не се избиват. Малко ми стана мъчно и от нечие изкаване, че някои дами влизат за да си подпомагат бизнеса - лично аз се смятам за креативен човек и мисля, че присъствието ми в този форум го е доказало. Никога не съм се скъпяла за обяснения и съвети, когато са били поискани от мен. От друга страна ви уверявам, че 1/2 от форумистките продават нещата си и въобще ... не знам за какво става дума.
Когато се запознах с декупажа преди малко повече от 2 години, имах много сериозен проблем със сина ми и декупажа ме спаси да не полудея - тогава бях с диагноза "тежко депресивно разстроиство", а когато реших да си направя магазинче в което да предлагам както своите неща, така и много други ,основна причина беше, че майка ми се разболя от болетта на Алцхаймер и  не можех вече да работя за някой друг, защото имам нужда от повече време да се грижа за нея, което е и причината все по рядко да се весвам във форума. Не съм спряла да се занимавам с декупаж, това ми носи успокоението и утехата от които имам неистова нужда,  а и огромно удовлетворение защото смятам себе си за естет /може само аз така да мисля Laughing/ и душата ми пее когато виждам красиви неща . Та в тази връзка искам да споделя, че видях много нови идеи и прекрасна реализация - радвам се на мощното присъствие на нови попълнения, както и на старите муцуни които са очаквано на високо ниво!
Утре когато не съм на работа, обещавам да кача и аз малко снимки от нещо понаправено напоследък /не мога да се меря с вас де/. Дано не съм оспамила темата  #Crazy Желая ви хубави почивни дни!

# 178
                   Профи,както винаги ти си изключително точна в преценките! PeaceДаже ме разплака. И аз като теб се занимавам с декупаж по същите причини - успокоение и неистова нужда от утеха и спокойствие.Влязох във форума в много тежък за мен момент и срещнах приятели,които ми дадоха сили да продължа напред.Случайно намерих и вас и почти година ви четох и лепих,мих,трих и не посмях толкова време да покажа опитите си.Когато ги показах отново срещнах разбиране и приятели,за което съм ви много благодарна и ви обичам.Слабост сте ми.И сега май ще участвам в конкурса за есента,защото отново съм хванала декупажа за да се успокоя и да преживея стреса от вчерашната случка.Мъничката ми Неда падна и сега е в Пирогов със счупена дясна ръчичка. Cry Място не мога да си намеря и отново се хванах  за единственото си спасение - декупажа.За това не искам в темата ни да има негативни отношения и напрежение.
                  Извинете ме за спама,но ми е много тежко и не смея да споделя с друг.
                  Лек и усмихнат ден ви желая!Не ми се сърдете,че отново не коментирам показаните красоти ,но в момента просто не съм в състояние да напиша и един нормален ред.

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 14:17 от Didia

# 179
Дидиа   Hug  дано Неда се оправи по бързо и тревогите ви да са по малко-от сърце ти го пожелавам  Praynig Момичета аз чувствам темата като свой топъл дом в който влизам с удоволствие  и ако на някой му е тежко е напълно нормално да сподели с нас - та ние сме като семейство  Hug/може от скоро да съм в темата,но чувствам така нещата/.
Профил3 думите ти много ме трогнаха  Hug

Общи условия

Активация на акаунт