Cool Places или заведенията, които препоръчвам! Тема 2

• 83 437
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Бих желала да споделя впечатленията си от bar&dinner Makalali
Ако не се храните и само си пиете кафето може би ще е ок, на нас ни забравиха поръчка  Confused  и то точно на най-гладният  от присъстващите.

На ниво -1 имат ВИП зала, с капацитет до 50 човека
На ниво - 2 клуб, който се нарича ВЕРТЕП... и според управителката ставали страхотни ГРЪЦКИ партита  Laughing....

Всичко това описвам в детайли, тъй като там направихме оглед за коледно празненство  Wink
Предимството е, че е на достъпно место, ново и не захабено...
Откъм интериори решения нищо ново под слънцето - на мен ми напомня на БИЗАРО(старото) както и на  хиляди други знайни и незнайни "модерни" заведения - тапети стил ампир + полюлеи с много кристали  Wink

# 46
  • Belgium
Била съм в Makalali на рожден ден, добре беше  Laughing

Но ние само пихме и консумирахме леки мезета, които бяха вече сервирани на масата. Беше доста претъпкано и си трябаше предварителна резервация.

# 47
хиляди други знайни и незнайни "модерни" заведения - тапети стил ампир + полюлеи с много кристали  Wink

Имам силна алергия към този тип интериори Laughing Кожени мебели, огледала и фризове навсякъде Tired

Някой нещо да сподели за Винченцо? Похвалиха ми го , смятам другата седмица да го пробваме.

# 48
  • Пловдив / София
Надявам се, че темата не е само за София.

Похвалвам р-т "Райя", Пловдив.Бяхме там на РД-то ми с Любимия. След като при резервацията момичето ме попита дали имаме повод, при пристигането ни бях приятно изненадана от украсената маса +букетът от живи цветя. А към края на вечерта сервитьорката поднесе едно парче торта със свещички. Grinning

Веда Хаус, пак Пловдив. Мн. приятен интериор, за непушачи, мн. видове чай и нестандартна кухня.

# 49
Списъкът на заведенията в София, където не се пуши (все по-дълъг, ура!)

http://sofiology.com/barove-restoranti/sofia-nepushachi/

# 50
Дано да са все повече!

Отзиви за "При Винченцо" на Екзарх Йосиф 44. Собственик/готвач италианец, жена му е българка и сервира. Много любезни, подариха на децата блокчета за рисуване и моливи, през цялото време се занимаваха с тях. Кратко меню, в което половината паста я нямаше. Поръчах си тортелини със спанак и рикота - средна работа. Обаче ризотото с пиле - не съм яла по-отвратително ризото! Разварен ориз и блудкаво варено пиле с вода вместо сметана или мляко, никакви подправки, никакво пармиджано, ужас. Допълнително нямаше пармиджано (при поискване ни дадоха минимално количество), нито хляб преди поръчката като във всеки нормален ресторант в Италия. Както каза моята приятелка "Много са мили хората, ама не могат да готвят" Laughing Категорично няма да повторим Naughty

# 51
Снощи с изненада установих, че италианската "Кантина" - май беше  - срещу Софияленд сега е азиатски ресторант "Asia Pasific" или обратното.. Rolling Eyes
Вкусно беше и обслужването определено на ниво. Peace

# 52
Ха, интересно - отдавна не сме ходили в Кантина-та и сега вече я няма - не ми липсва особено значи Mr. Green
а магарчо - нещо повече за менюто в Азиатски стил?  newsm78

# 53
Аз като една видна провинциалистка положих мощни усилия и не успях да открия Мементо на Гурко в късни доби (виното от вечеря ми е дошло в повече, но както и да е). Таксиджиите твърдяха, че не го знаят къде е.  Така че в крайна сметка стигнах до Casa de Cuba - наясно съм, че са различен тип заведения, ама поне ми беше в района на хотела. Хареса ми. Жива музика имаше, джаз... прекрасни маргарити... ще повторя.

# 54
# 55
Eee, това ми изглежда доста злобно написано..
Всичко, което поръчахме ставаше: салатите - от черни гъби, кълнове и краставиците бяха супер. Нудлите и пролетните рулца - също. Пелмените и телешкото също заминаха. За сушито имам само леки забележки - ставаше, ама не беше от най-доброто, което съм опитвала.. Thinking Чийзкейкът си беше добър, както и обслуването.. Peace

Асинка - менюто определено е насипно - има от всичко в тоз регион. Не споменават кое ястие от кое е, на мен повече с китайски уклон ми звучаха нещата..

# 56
Някакви отзиви от р-т Брюксел в Дружба?
На покрива на една бизнес сграда е...

# 57
Честно казано, 6 вида кухня в на 1 място ми се вижда наистина прекалено амбициозна задача за БГ.
Друга тема е, че тук за фаст-фууд се приема единствено и само сандвича. В тази връзка - отзиви за "Такерия" на Шишман?

# 58

Дами,
имам нужда от съветите ви-обмислям коледното празненство с колегите и се чудя къде да е?
Около 15 човека сме,смятам да вечеряме и после да отидем на клуб, предпочитам рок музика,евунтуално поп от 80-те и 90-те.
Иска ми се двете заведения да са сравнително близо едно до друго,но напоследък не мога да твърдя,че съм чест посетител на клубовете.Ходя си по стар навик в Swinging Hall,The Fans ,The Vioce.
Мислех си Под липите +Суинга, но може да има нещо по-интересно.
Дайте някакви идеи,моля !

# 59
  • зад парка
Препоръчвам обедното меня на "Да Хаус" на ул. "Йерусалим" в Младост. Доставят и до в къщи /офиса/ от понеделник до петък.

Общи условия

Активация на акаунт