Cool Places или заведенията, които препоръчвам! Тема 2

• 83 399
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Преди седмица забелязах, че парк-хотел Москва са отворили лятна градина. Имате ли впечатления дали ехубава? А храната и обслужването как са?
Аз съм ги посещавала за последно преди 3-4 години и лъхаше много на късен соц, но може пък да са се оправили нещата

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 10:46 от Onna-bugeisha

# 721
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали заведение в София, подходящо за семейно събиране на около 20-тина човека с лятна градина и добър избор на предястия? (планираме нещо по-скоро коктейлно). Благодаря!   bouquet

# 722
  • Belgium
Zlatence, бих ти предложила Викторията на Черковна.

Има хубава градина, а менюто е хубаво и разнообразно. Различно е от другите им заведения.

# 723
Благодаря, Лу!   bouquet Близко ни е и би било удобно, наистина.
Вчера попаднах и на това заведение, но нямам никакви отзиви за него - http://www.candle-sofia.com/. Имат и кетъринг меню, което ми хареса. Някой ходил ли е там?

# 724
  • Belgium
Аз съм ходила в Кендъл и Нова Година сме празнували там.

Мисля си че за твоите цели ще дойде малко тясно - 20 души в градината не знам дали ще се поберат. Кетъринга не беше нищо особено, но и ние не сме поръчвали нещо прекалено засукано.

# 725
А за сладкарници/виенски салони никой не говори   newsm78  Mr. Green

Моля да препоръчате уютно местенце, със спокойна атмосфера, предлагащо изкусителни сладкиши, което да е  побере 15-тина жени на матине  Simple Smile

# 726
Има една прекрасна френска сладкарничка на ул. Оборище, под галерията за модерно изкуство, посока Евлоги Георгиев. Атмосферата е много приятна, с пастелни цветове и столчета от ковано желязо, а сладкишчетата са мечта!  Crazy Мисля, че точно около 15-тина човека ще побере вътре, навън също има масички, но не бих могла да кажа за колко души...

# 727
  • Belgium
Обаче обслужването в тази сладкарница на Оборище не е добро. Иначе имат сносни макарони.

Естерхази не е лоша виенска сладкарница, но пък няма градина, а отвън масите са си на тротоара, макар и обособени зад парапет.

Не съм ходила в сладкарницата на Московска (бивш виенски салон "Лучано"). Там има потенциал да е приятно.

# 728
Благодаря,
аз си разрових паметта - "Вила Росиче" мисля, че може би е вариянт, макар и много миниатюрен...

# 729
Росиче в двора събира доста повече от 15 души - има 6 или 7 маси. Вътре - две, тесничко е.

Тази на Оборище наистина е хубаво декорирана, но според мен и сладкишите й не са нещо особено, освен че обслужването е бавно.

# 730
  • София
И аз смятам, че сладкарницата на Московска е добър вариант. Вкусни торти (малко по-скъпи) в приятна обстановка има и в сладкарница  MARYLU Grand Patisserie в близост до Сити Центъра.

# 731
  • София, България
Двете фукли на Христо Ботев  Thinking

# 732
MaryLu изглежда не лошо (в нета),а има ли градина  newsm78

Четох доста противоречиви мнения за:
http://adiscookandbook.bg/
Никога не съм посещавала този "частен клуб", но до преди един сезон излъчваха симпатично предаване по Канал 1- от там интериора никак не ми се видя зле.. въпроса дали предлагат качествена храна и какво е обслужването...

# 733
Божура, Paper Cake е много по-уютно и задушевно в същия формат (книжарница, място за четене, заведение).
Няма голям избор за ядене и пиене, но са хубави нещата.

# 734
  • Belgium
Аtelier също не е никак лошо, не е сладкарница, по-скоро е ресторант, но с хубави десерти.

Има и маси отвън, а обстановката вътре е много приятна.

Adi`s Cook&Book на мен лично ми идва твърде претрупано като интериор, все пак собственичката е сватбен агент и това си личи. Доста отдавна съм ходила там и нямах забележки към обслужването. Но напоследък чух, че са снижили нивото.

Общи условия

Активация на акаунт