Скоро МАЙчето ще лази, как ли мама ще го пази? №9

• 22 457
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  Здравейте!! Спорна седмица майки и майчета  Hug
   Марилка честито Ви християнче,да го закриля Господ!
   Ани стискам палци всичко със съпруга ти да е ок Praynig  Hug
   Уини и аз не слагам нищо в пюретата като попдравка де.
   Болничките да оздравяват Praynig
 Нашия батко днес е на градина.Разсторйството му беше според мен от някакава храна и важното е,че не продължи.За сметка на това днес подсмърча ooooh!Да кажа и аз за коластрата-миналия есенно-зимен сезон съм му давала всеки ден по една капсула,разболяваше се,но слава богу не толкова сериозно.Тази година пак започнах да давам,но сякаш позакъснях малко.Тази година мисля да редувам-един ден коластра,един ден сребърна вода.
   Таня също се беше позапекла,но вчера сутринта й дадох 80гр пюре от круша,после си дояде с мялко и вечерта се изходи обилно Laughing
   Тука една мъгла се стеле Confusedнедавям се да се вдигне и да бягаме навън Peace
 п.с. Вивере за глутена е рано още сякаш Thinking

# 466
Добро утро и от нас !
При мен настинката продължава, гърлото горе-долу се пооправя но за сметка на това сополите текнаха ужасно. Снощи ставах през оловин час да ги издухвам че немога да дишам. Другите кърмещи майки които са болни като мен с какво се лекувате ?
Беб поне е добре дано не го заразя, неговите сополки сякаш минаха, аз му капах три дни вит.Ц и сега му давам осцилококцинум.

marilka Честито ти християнче   bouquet

За домашните пюрета да кажа че аз не слагам никакви подправки. Обелвам и нарязвам зеленчуците поставям ги в/у решетката за готвене на пара, като са готови пасирам и разреждам по малко с преварена вода докато стане пухкава сместа. Това е ,така му ги предлагам, не че много му харесват но си хапва, а ако откаже му добавям малко купешко ранни морковчета и тогава вече го омахва с голям апетит.
Даже сега отивам да му направя тиква с картоф. Вчера му предложих купешко тиквички с картоф, такова сърдене и плюене падна, не го хареса, смесих го с морков пак нещеше и накрая яде само морков .

# 467
Ехоо, привет Hug

Марилка, да ти е честито християнчето, жив и здрав и винаги закрилян от Господ Praynig Hug

Тани4ка, тези тиквички с картоф май са много гадни - предните дни мъчих Дара с тях - никак не ги хареса Sick А за хремата да ти кажа - Синупрет Форте Peace На билкова основа е и много помага, аз и като бременна го пиех, че при мен хремата бързо прераства в синузит Peace

Я кажете, някой давал ли е пащърнак newsm78 Че съм взела едно пюре хип пащърнак с картофи, мисля да го изтествам днес newsm78
А също и за царевицата се чудя newsm78 Има я в доста пюрета, пък и според една от многото таблици (мисля тази, която Ивон беше пуснала) е сред зърнените безглутенови, подходящи още след 4-тия месец Thinking
Аз вече въвеждам нови зеленчуци на 2-3 дни Peace

Вивере, вие вече и с месцето ли почнахте? Shocked Браво, дано все така да хапва Белчето Praynig

# 468
Привет и от мен.
Ани, дано мъж ти скоро се оправя и да си се прибира при вас у дома. А с вас как не сме се засекли събота и неделя в Борисовата незнам, там си откарахме и двата почивни дни Simple Smile
Марилка, честито кръщене!
Вивид, аз в събота за пръв път му дадох на Макс от въпросното пюре с картоф и пъщърнак и си го хапна много вкусно. Аз по погрешка бях взела буркана на вън, и като го извадих ми стана лошо, но нямаше начин... бяхме далече от вкъщи. Нямаше ядове така или иначе...
Вивере, браво на Бела, дано си хапва все така апетитно. Аз също мисля да въведа месо след 6 навършени месеца. Глутена чета че след 7-ми месец се препоръчва, но де да знам, засега не го мисля.

Аз да се похваля че за сефте приготвих домашно пюре. Ани, най-накрая се начудих на тиквата и вчера мъж ми я насече. Ама толкова голямо чудо - само 1/4 отделих за пюре и добре че само толкова, няма къде да го прибирам.
Част от него замръзих във формички от лед (както повечето от вас) а другата затворих в буркани и стерилизирах... че иначе щях да лудна с тези форми за лед.
Сега и мен ме чакат ябълки и круши, но трябва още буркани да изнамеря...

Иначе му дадох 1 лъжица от домашната тиква преди да почна да порцирам и бая и се почуди  Mr. Green ама пак си я изяде...
За капките за нос: нашия док каза до годинка нищо да не се слага в носа... иначе аз бях взела Виброцил, имаме и Стеримар, но засега не се е налагало. А за въпросните помпички за нос, в Джъмбо има едни на Чико, изтегля се сополчето с уста, мисля че Наталка се беше обзавела с такава. Веднъж съм я ползвала и съм доволна, а и беше евтина 9 лева или нещо такова.

Уини, и аз съм в рамисъл за коледни подаръци вече, нямам идея какво да бъде обаче.

Много болни мамчета и бебчета, да се оправят бързо  Praynig
Аз много досадих и ставам... трябва да се приготвям за лекции  Hug

# 469
Привет!  Hug

Мирчо не се обвинявай за захранването! нашия толкова добре прие тиквата на Хип, че чак ми държеше ръката да не спирам да давам. Ако искаш изчакай и опитай с нешо друго.  Аз като започнах захранваме му дадох няколко нощи подред Колийф. Сега пък давам Биогая за всеки случай.  
Според мен детенцето ще се нагоди. Не е толкова мъничък.  Praynig

Натали и ние смятаме да водим децата на Сандански напролет. Там е вълшебно!

Марилка честито християнче!  bouquet

Ани, извинявай за тъпия въпрос: Ама как да го приготвя това авокадо за бебчо? Да го сваря и пасирам ли? А как да разбера дали е узряло? А с картофа ли да го смеся? Досега не съм купувала.

Вивере вие доста сте напреднали в захранването! Браво!

Аз да замествам ли изцяло обедното хранене с пюре? Време ли е? Днес сме на картоф с ябълка, надявам се да му хареса.  Praynig

А кога да вкарваме кашата? Мислех като навърши шестия месец.

Момичета, вие които сте напреднали с храненето, кажете, моля Ви.

Ставам, че моя мрънка, после ще дочитам!
Приятна разходка на всички!  Hug

# 470
Грахка, ако искаш, можеш да заместиш обедното хранене, като добавяш в пюрето АМ на прах - аз така правя, защото искам да намаля кърменията, пък от шише не пием...

Аз засега съм заместила обедното, а следобяд след кърмене давам по малко каша с плодово пюре Peace Когато има запек давам плодово (круша, слива) и след сутрешното хранене. След няколко дни (като навърши 6 м.) ще започна да замествам и следобедното хранене с кашата Peace

# 471
Здравейте и от нас!!! Ние вчера отново не ядохме с апетит пюрето - тиква и картоф+ кърма Sad, но за сметка на това кашата с бананче / безгутенова, безмлечна/ я изяде с удоволствие  Laughing/ аз сложих само  супена лъжица за 50  мл. вода/.  Ала резултатът от вкусната каша е едно пръцкане без ако...  Sick Затова днес мисля да предложа само пюре от тиква....Мили мами, моля споделете опит с консервирането на плодовете и зеленчуците за бебчовците???  newsm78   Да и да споделя нашата хрема е в задната част на нослето  и не тече, но тя си гъгне!!! Утре ще и вземат секрет за изследване - дано не е сериозно... Praynig

# 472
Здравейте и от нас, почти всички сте започнали захранването. Ние вече ядем абсолютно всичко (без риба) като само сутрин и вечер пие мляко. Даже от няколко дни и давам попара, ядея, доста се чудех дали да и дам изобщо такова нещо но дадох.

Искам да питам майчетата който замразяват пюренца, дали са размразявали? Аз пробвах , замразих тиква, тиква с картоф и тн. но като извадих да пробвам се получи нещо като напоена гъба. И ги изхвърлих всички, основно и давам купени.

# 473
Хелоу!

От днес сме с малчо самички вкъщи (тати пак тръгна на работа) и вече съм капнала. Крис чак сега заспа. Дано поне поспи малко повече от половин час, че в кухнята все едно бомба е паднала....

Днес добавих тиква към пюрето и чакам бомбата  Laughing Определено му хареса повече, дост пюре изяде, но и аз тоя път не чаках да прегладнее, за да обядва и нямаше рев за мляко  Peace

Уини, аз захраних след ваксина. Докторката ми каза, ако няма реакция (температура),да захранвам още на следващия ден. В противен случай - след 48 часа

Мимаче, наистина малко ще се ползва гнездото, ама поне да внесе малко спокойствие, дори и за 3 месеца  Grinning

# 474
  • Sofia
Madelix, Ради, аз тиквата я нарязах на големи парчета, набухах в една торба и пъхнах във фризера  Peace Сега малко трудно си изчеквам по 1 парче, позамръзнали са, но тази история с пюриране и формички за лед....  ooooh!
Аз мисля, че тези пюрирани и замразени ще са точно, както kapchica описва - на каша  Confused Аз на Крисето пюретата ги приготвям преди да й ги дам - варя, претривам през сито и стават супер  Peace Ако направя повечко, оставям за утре  Peace
Tani4ka, в мрежичката за готвене на пара не се ли варят много време  newsm78
Грахи, авокадото се дава сурово, намачкано. Това съм чела де. То е зряло, когато като го тръскаш, костилката вътре тропа. Едва ли ще намериш зряло в магазина, но като си купиш, се оставя в къщи на стайна температура да узрее  Peace На мен лично ми е супер безвкусно, но пък е много полезно  Laughing
vivid, по колко хапва Дарка на обяд, за да се наяде? Крисе изяжда 120гр пюре и после изпива 100-тина мл мляко  Thinking На мен ми се струва доста, но тя си е добре, после огладнява чак към 17ч.
кака Лара, честито ви гнезденце, а на Марилка честито хритиянче   bouquet

Днес бях с много сериозна програма, но няколко задачки поотпаднаха.

# 475
Здравейте,

И моето бебе е доста неспокойно. Тези зъби ще ни разкажат играта. Само се чуди какво да налапа в устата, дано по-бързо избият че ужас.

Аник дано се оправи по-бързо мъжът ти Hug

Славче малката е страшна. Голяма сладурка и как се е нахлепала Laughing

Марилка честито ти християнче Simple Smile

Със сигурност изпускам доста хора, но не помня какво четох вече... Laughing

На всички захранващи супер, че бебоците се справят толкова добре. Ние ще почваме от другата седмица, като по-късно захранващи ще си обменяме опит с Малини, Бръм и Змейка.

На всички болнички скорошно оздравяване Hug

# 476
Привет Heart Eyes
Аз започвам леко да се разболявам, от снощи гърло ме боли, носа ми е запушен и се чудя какво да взема да пия, засега се наливам с чайове. Бебка и тя е с хриптящо носле, капя й само физ. р-р засега. Иначе си хапва добре пюретата вече,явно посвикна с лъжичката, не се маца много, но много й харесва като е с пълна уста да бръмчи hahaha Повече харесва домашните пюрета на купешките се мръщи. От както започна на обяд да хапва пюре започна да спи по 3-4 часа след това, а иначе спеше по 30-40 мин, незнам дали има връзка, но дано да продължава така, та да мога да посвърша малко работа Peace
marilka честито християнче, да е живо и здраво и Господ да го закриля
Ани бързо възстановяване  на мъж ти
Ех, това Цветенце голямо мазане е направила Joy
vivid по колко АМ слагаш в пюрето?

# 477
vivid, по колко хапва Дарка на обяд, за да се наяде? Крисе изяжда 120гр пюре и после изпива 100-тина мл мляко  Thinking На мен ми се струва доста, но тя си е добре, после огладнява чак към 17ч.

Ани, аз й правя около 150 гр. пюре с 2-3 лъжички АМ вътре и по принцип си го хапва цялото, само от вчера нещо не яде много - едва 100-на грама изяжда, няма много апетит Thinking Това го яде към 1-2 ч., след това яде съответно в 5-6 Peace

Деска, отговорила съм и на теб направо Laughing

# 478
  • София/Сливен
Ох, и аз още се чудя за пюретата, не съм започнала още. Все едно не съм изгледала 2 деца Laughing. Мисля тази седмица да започна.

# 479
да се отчетем след консултацията  Grinning  Т - 7 620 и Р - 69 см.  Heart Eyes преслуша го и е добре - само хрема си имаме и се надявам по-бързо да отшуми, че луднах с това теглене на сополи  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт