Скоро МАЙчето ще лази, как ли мама ще го пази? №9

• 22 318
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Привет

И първия сняг е на лице:)Simple SmileSimple Smile

Нати, много са сладки двамата, успех на баткото Hug

ДеЩоВиди, и аз като Ани бях решила  да те питам за детската градина и Тео, ама тя ме изпревари newsm78

Аз снощи добре си побудувах, не знам какво ме беше хванало ама отворих едни големи очи и няма заспиване, ама тази сутрин пък не ми беше уморено много много newsm78

Хайде хубва ден на всички и във Варна внимавайте да не ви отвее вятъра, чух че е бая силничък Hug

# 616
ДеЩоВиди, благодаря много за детайлния пост, прочетох го с интерес.

Нати, много са ти хубави двете дечица!  Simple Smile

# 617
Добрютро в това снежно ютро,

ДеЩоВиди, добре дошла  Grinning!! Мерси за разясненията, бях те забелязала аз преди и в разни други теми във форума, че си наясно с доста неща  Wink  Да са ти живи и здрави тримата мъници!!
За банана и аз съм в чуденка дали да го почвам newsm78 Но още ще си мисля. Днес започваме прославения пащърнак. Един приятел се похвали, че неговото бебче ядяло и ушите му плющели.... та да видим и ние как ще е.

Мацки, не знам при вас как е, но моят симпатяга, не желае да изяде повече от 50 - 60 гр. пюре на хранене. С каквато и охота да яде - на тази граница спира и ако настоявам даже се потриса, все едно му е страшно неприятно. След което не иска да си досуква, евентуално след час мога да го сложа да гърда. Не че имаме нужда от много допълнителна храна, де......добре са ни бузките.

Меги, супер са си 700 гр. Нас за 600 този месец ни оплюха, колко сме дебели и т.н......бях писала. Така, че споко всичко си е в рамките на нормалното. Simple Smile

Нати, дечицата ти си приличат като две капчици вода. Heart Eyes

Приятна среща на МОЛ- уващите. Малко разнообразие в този сив, сив ден.

Хайде, чао засега.

# 618
Наталиник и Чори и аз бях писла  ,цялата партида казаха ,че е дегектна аз и за това казах тогава да го имате в предвид,за щасте ги сменят  Wink
Моето дете крещи тук до мен ,днес е решил че няма да ме остави и 5 мин на спокойствие явно  Twisted Evil
Честит първи сняг на Софийските мами  Nature Snowman , тук във Варна наистина е страхотно ветровито уж е 5 градуса ,но се усещат най-много като 0 ,дано по-късничко да се пооправи че да се разходим с малчо  Praynig

# 619
  • гр. София
Честит първи сняг!
Ех, все още се радвам като малко дете, ама ще видим как стои въпросът с разходките и снегът newsm78
Пак съм ви изпуснала края- минах лекинко на диагонал. Мисля тази събота да захраня малката. Дупарата ни се оправи така че сме готови за новото приключение  Laughing Та в този ред на мисли търся тези купички на Tommee Tippee - 2 бр.купички + 1 капак + 1 лъжица. Знаете ли някъде да ги продават, че май са изчерпани newsm78

Добре дошли на новите мамчета, ДеЩоВиди благодарско за поста   за захранването bouquet
Целувки на всички бебчета и мамчета, който е болен да оздравява, който е имал повод за празнуване - честито!!  bouquet
Поздрави на всички, хубава среща днес , ние следващият път ще се класираме!

# 620
Добро утро и от нас и честит първи сняг!

Много подраниха и снега и студа тази година, явно ни чака доста люта зима, каквито са и прогнозите  Cry

Приятна срещичка ви пожелавам, ние днес ще чакаме баба (моята майка) да дойде и ще ни погостува една седмица и съм много щастлива  Grinning

ДеЩоВиди благодаря много за полезната информация за алергиите и захранването. Аз за захранването се ръководя изцяло от детето. Според мен има основните признаци за захранване - посяга към храната, гледа ни с интерес като ядем, почти седи сам, има вече едно зъбче, сигурно е 9кг вече и на базата на всичко това реших да започна преди седмица. Дадох му морковчета на пара целички да си хапне - посегна веднага си взе и сложи в устата, но пак се потръска и го изплю каквото беше отхапал. Ще продължа да му давам по малко пюренца поне да свиква с различните вкусове, явно като са му непознати му трябва повече време да свикне с тях.

Нати, страхотни сладурчета са ти дечицата, да са ви живи и здрави!

Хубав ден на всички от нас Hug

# 621
Добро утро  Whistling
Остана ли от кафето на Нат за такива поспалани като мен  Blush

Тая сутрин добре си поспахме с Ивичка до към 9ч, после докато те с татко й се гледаха, преди той да излезе аз си свърших малко домакинска работа, направих и пюренцето за обяд /тиква с картоф/ и чак сега се добрах до лаптопа и кафето  Grinning

Софиянки, честит ви първи сняг и приятна срещичка днес  Hug И да се фотографирате, ей!  Wink
И тук вали, само че дъжд. Днес явно ще сме активни във форума  Laughing

Честита месечинка на Дарка на vivid, Белослава на Змейчето, Любомирка на хабиби и Макс на madelix! bouquet   bouquet  bouquet

Нати, страхотни дечица си имаш! Да са ти живи и здрави!  Heart Eyes

ДеЩоВиди, страхотно инфо! Благодаря   bouquet

# 622
Привет и от нас !
Най-накрая се доредих да драсна някой ред, малкия не ме оставя за 5 минути. От два дни е много кисел и иска само на ръце, оставя ли го надава такъв рев  ooooh!
Като суче само се дърпа, сукне малко ,пуска и изплаква, после пак сукне и така. От днес почвам да му давам Дентокинд че да видим.

Честито на месечинковците  и всички празнували тези дни   bouquet

Нат и ние още сме хремави, сополче не се вижда но се чува че хърка, капя физ.р-р.

Ани и Светли обожава Зупките на Гербер. Tука няколко дни го мъча с едни други зеленчукови но хич не ги харесва, та днес смятам да дам Зупка поне знам че ще я хапне с кеф и ще си спестя нервите.
Предните два дни така плюеше и се тръшкаше че го заплаших че ще кара само на мляко докато се научи сам да яде  Mr. Green     .Първо мислех че се мръщи зареди картофа , едното беше картоф с пъщърнак а другото картоф с тиквички, но пък Зупката също има картоф и си ги хапва та вече незнам .

Грахи много сладък тоз Димитърчо  Hug , разгледах и другите снимки , много сладки бебоци си имаме, качих и аз няколко   
http://may2010.snimka.bg/baby/5-ti-mesec-na-mayicheto.544095.21201928

Нати големи сладури имаш, цунки на aдашката  Hug

Софиянки Честит Ви първи сняг , при нас само дъжд,  няма да се излиза и днес.

Марайче провери във Премаман. Аз си купувам от там Томи Tипи щот имат почти всичко, а ако нещо го няма ми го поръчват. Имам такава купичка, но е продълговата и вътре разделена на две ,пак е с такъв капак и лъчижка.

ДеЩоВиди добре дошла благодаря за поста с алергените .

Айде малчо се събуди и ми свърши времето, чао за сега !

# 623
Честит първи сняг на всички мами от София ! Nature Snowman
В четвъртък сняг, в неделя 20 градуса го дават , ще луднем от тия амплитуди... sun

А ако ви остане снежец в излишък, пратете и насам малко, че тук ще ни отнесе вихъра, пак и както винаги... sohappy buria Wear Umbrella

Мойто синче с нов номер от вчера - иска да пълзи и място не си намира , ни в кошари, ни никъде, накрая му постелих две меки одеалца едно върху друго на пода (ние сме с подово отопление) и няма такъв кеф просто Peace

Криси е във ваканция и по нейно желание замина с баба си на вилата и ние се пробвахме с беб да поспим там една вечер, но имаме две кучета, които не спират да лаят по цяла нощ, та освен дето се буди малкия да хапва по нощите , сега и заради овчарките   animal037се будеше и вече много ми дойде , та се прибрахме рано, рано на " чист " бургаски въздух.. buria

Много ми е хубаво , като си помисля, че наближават Коледните празници, онзи ден гледах при Гала едно солено тесто за изработка на домашни фигурки и тази година съм решила сами да си спретнем играчките за елхата, пък и украсата изобщо, нещо като еко елхичка, дано и беб е добричък и ми остави малко време за това.

Приятна срещичка днес! Heart Eyes

# 624
Привет мами- честит първи сняг!!! Аз тази сутрин се събудих по -най лошия начин smile3511. Малката спи до мен, когато баща и тръгне за работа и тази сутрин е решила  newsm52 мама да поспи , а тя да се позабавлява и да разучи - е резултата е първото ни падане от леглото... Та сега разглеждам магазини за пътеки и килими - по този повод...

# 625
  Капчица целувки за малкото капче  Heart Eyes нищо му няма споко,вече доста майчета направиха бойно кръщене с падане Mr. Green
  Таничка ти вече ме убеди днес да й дам на моята фръцла зубката Laughing и без това имам от вчерашното пюре със спанак,а тя не го хареса.
  Благодаря много за комплиментите за палавниците ни  Hug Сега говорих с госпожата на Явор и каза,че се е представил много добре и заслужава поцерпка Grinning,май ще ходим до магазина за акордеон(това му е желанието)
  Тук не вали,но е студено,но може да направим една обиколка и да вземем малкия артист hahaha

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 12:25 от ..**НаТи**..

# 626
  • София
Тази сутрин бяхме при педито да прегледа бебка и да каже оздравяла ли е, че нали й беше зачервено гърлото. Е, напълно здравичка е. Дори за 10 дни е качила 150гр. Нали й се услаждат пюренцата и кашичката и ето резултата.

НаТи, много са ти хубави дечицата!

ДеЩоВиди, добре се дошла при нас! Благодаря и аз за подробния пост.

Капчица, не се притеснявай! Малката ще е добре.

# 627
Десекс и нашето меню е такова днес, но с по-малко картоф, че хич не го тачим
Анни М и аз го гледах и даже си мислих да направя такива рамки и снимки на малката - и айдее подаръци за всички ще има от сърце  Crazy
Да споделя за кашите - надуват, надуват, колко да надуват  - ние за цял месец със заменено едно хранене с каша бяхме качили само 300гр - та не е критерий май, може пък и ние да сме объркани  Embarassed Обаче! голям проблем имам вече точно една седмица с даването на каша както си я ядеше с лъжичката всичката и никакъв проблем от миналата седмица почва рев и хълцане вече и хем яде хем адски се дере, пресипвам я в шише /моите са с големи дупки заради фризовома/ и си я изпива със същия кеф както от начабото, не съм сменяла нито вида на кашата, нито даже лъжичката, със същата лъжичка и купичка на обяд си яде пюре, не е към тях яда. Не мога да си го обясня и в чудо се виждам

Да споделя - вечер като се опитва да заспи и се врътка и си мрънка и две вечери поред /първата случайно стана/ метнах даже не шапка, че нямах подръка,  а едни панталонки просто на главата и заспа като отрязана  Peace

# 628
  • София
Крисчана, и Габка ако е много гладна реве та се къса. Не иска да яде, а ако настоявам се дави. Може би е добре да не я чакаш да прегладнява, защото това ги изнервя и нямат търпение да се хранят с лъжица. Поне при нас е така. Аз давам в такива случаи да си цокне малко мляко и като се успокои и мине малко време давам кашата, за да не й е тежко пък на коремчето ако е веднага след кърменето.

Днес в предаването на Марта по канал 1 даваха за програмата Монтесьори на Българската Монтесьори асоциация. Това е някакъв нов метод за образование на децата. Децата обучавани по този метод на 4 годишна възраст можели да четат, имали познание по география и др. природни науки. Стана ми интересно и сега ще прочета повече за това. А, също казаха, че ще има презентация на това изложение, което ще се проведе този петък, събота и неделя... ама как се казваше точно изложението... кърмаческа деменция ме гони яко...  ooooh!

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 12:54 от Zlatna_g

# 629
  • София
Честит първи сняг и от нас! Ние го проспахме, разбира се, но чухме за това чудо по никое време октомври месец... Лудо болно време - днес сняг, а от утре дават високи температури.... ще се побъркаме и ние, и децата.

Честити месечинки на Дара, Бела, Любомирка и Макс!

Нати, мерси за кафенцето!

Деси (ДеЩоВиди), благодаря за информацията - много полезно!

Деси (ДеЩоВиди) и Деси (Дудунски) - за ръката - още не е тендовагинит, но може и да стане. Интересното е, че не я нося кой знае колко. Просто като я мия на мивката след пълен памперс, или се случи да я къпя под душа (без ваничка, когато няма кой да помага) - всичко пада като тежест на лявата ръка и резултатът е тази болка... Тя просто си тежи и като го правя по няколко пъти на ден сума ти месеци.... Докторът не изписа мехлемчета, че не било добре, ще я стегна на първо време, да видим.

Капчица  Hug

Нати, браво на Явор!

Чакаме отзиви от срещата.

Весе, хубаво изкарване, където ще ходите. Рано сутринта пак те благославях за сапуна (ама свърши - яко акана работа е тази мойта мома  Mr. Green ) - няма такова чудо, как го прави, не знам, обаче... все до ушите се омазва....

Искам да ви питам нещо - нали един от признаците за готовност за захранване (между 4 и 6ти месец) е бебето да седи само. А ортопедите не препоръчват бебето да се учи да седи до 6ти месец. Та как става тази работа?!? Ако я чакам да се научи сама, каквато е мързелана, тя ще годиняса сигурно.... Аз почнах да я слагам на коленете си полуседнала, тя се изправя/набира, като й дам пръсите си да се хване за тях, навежда се напред, но не може да седи самостоятелно.

Хубав ден. Отивам да се оправям, после и нея и хайде по улиците да вършим задачки.

До скоро, мили мами и бебета!

Общи условия

Активация на акаунт