Отговори
# 45
Никога не са ми искали пари Naughty
И двете ми бременности бяха проблемни, първата с лежане и в болница, следващата бях на ЛКК-не са ми искали и стотинка.

# 46
Не , Слава Богу ...!
То оставаше и от там да ни изнудват...  Confused
Малко са другите места от където ни дерат кожи !

# 47
Разбира се, че не!  Shocked Това вече на нищо не прилича! Ако съм на теб съвсем открито бих попитала 'това не трябва ли да е безплатно и за какво плащам всъщност??' и да слушаш внимателно обясненията, съответно да си търсиш правата!

# 48
Искали са ми.При всяко продължаване на болничния плащах по 5 лв. на касата.

# 49
Какво пишеше на документа,който ви издаваха на касата?Може да е някаква такса,наложена от ДКЦ-то

# 50
Какво пишеше на документа,който ви издаваха на касата?Може да е някаква такса,наложена от ДКЦ-то

Да,самото ДКЦ си имаше такса за издаване на болничен от ЛКК.За 45-дневния болничен не са ми искали пари.

# 51
Някаква такса платих, която беше 1 лв. 

# 52
  • Велико Търново
Точно 2 х ЛКК пише на моя касов бон. Плащам си 30 лв на ЛКК. Мисля, че някъде бъркате с безплатните услуги за бременни. Ако по време на редовна консултация по ЗК доктора реши, че си за болничен, тогава що да ти иска пари, той ще си ги вземе от касата. Но ако между две консултации те прегледа и установи че си за болничен, ще поиска пари, ами как иначе, нали пакета ЖК от здравна каса включва само определен брой прегледи и изследвания, а не безброй ... Алтернативата беше да вляза в болница и от там да ми дадат болничен, но това е друг набор от здравни услуги, затова е безплатен. Това ми го обясни моят лекар, след като го попитах. От следващия път направихме така, че ЖК да съвпадне с датата за продължение на болничния, и ще ми бъде безплатно и при него и при ЛКК.

# 53
Не,не са ми искали пари за нищо по време на бремеността. Naughty

# 54
Все пак аз не мога да разбера, защо едни плащат, а други не, щом е регламентирано по някакъв начин. Аз съм от Бургас, следят ме в Света София днес си взех 30 дневно продължение на болничен, който беше 14 дена и една стотинка не съм дала, а по принцип не се водя по здравна каса, а се преглеждам частно.

# 55
  • София
Не са ми искали за нищо пари...

# 56
  • ул. "Мечтание"
Не съм плащала за болничен и ЛКК и двете бременности. И двата пъти женската ми консултация е била по здравна каса.

# 57
При личен лекар се заплаща 4.80(за бременни е безплатен).Болничен лист издаден от ЛКК комисия се заплаща 20лв.,дадоха ми и касова бележка,без да съм си искала.След това ми казаха да си взема талон за продължение на болничния от личния,и тогава отново на ЛКК ми беше безплатен болничния.

# 58
  • София
Точно 2 х ЛКК пише на моя касов бон. Плащам си 30 лв на ЛКК. Мисля, че някъде бъркате с безплатните услуги за бременни. Ако по време на редовна консултация по ЗК доктора реши, че си за болничен, тогава що да ти иска пари, той ще си ги вземе от касата. Но ако между две консултации те прегледа и установи че си за болничен, ще поиска пари, ами как иначе, нали пакета ЖК от здравна каса включва само определен брой прегледи и изследвания, а не безброй ... Алтернативата беше да вляза в болница и от там да ми дадат болничен, но това е друг набор от здравни услуги, затова е безплатен. Това ми го обясни моят лекар, след като го попитах. От следващия път направихме така, че ЖК да съвпадне с датата за продължение на болничния, и ще ми бъде безплатно и при него и при ЛКК.

След като си за болничен - значи имаш някакъв риск - значи имаш право на повече прегледи!

# 59
Ами да,при всеки болничен(а те бяха 6-7) ми взимаха пари  #Cussing out ,но под 10 лв.де.

Общи условия

Активация на акаунт