Парфюмни размисли и страсти - 85

• 35 613
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
За зеленото Джакомо Парадокс мога да кажа, че наподобява като стил Класик Готие, но е малко по-дълбок и пиперен, не е толкова искрящ и крещящ...
Атти, ей сега и ти ме довърши с това сравнение! Shocked Laughing

Сетих се, вторият виал, който отказах, беше на новия Трезор!

# 166
  • София
Зеленият Парадокс е световно неизвестен тук, по магазинчетата (предимно по-малките парфюмерии) може да се открие само синия Парадокс, който веднъж пробвах и на секундата забравих какво представлява - следователно нищо интересно. Зеленият е друга бира - подправков ориенталец, няма грам зелено и свежо. Появява се спорадично в някои от българските сайтове на смешна цена под 40 лв за 100 мл продукт. Аз се сдобих с него най-случайно - остатък от него ми подари приятелка, която си пада по свежи и розови аромати. Посочи го в най-отдалечения край на тоалетката си и каза - този ако го искаш, е твой, само моля те, не го пръскай тук, че не ми понася вече  Mr. Green Понеже познавам вкуса й, реших, че този омразник е от моята кръвна група и не сбърках Simple Smile

Бубе, ще го нося, естествено  Peace

Бижуто, трябва да ти опреснявам паметта  Laughing Миналата година по това време с теб пихме кафе тук до нас, аз носех Парадокса, а ти Класика (а трябваше да ми донесеш Халстон Класик, пък тази ти грешка ми костваше пагубно влюбване в Готието и бързо последвало придобиване на буркан от него  Mr. Green ), та ги сравнихме паралелно  Grinning

# 167
Зодия рак съм, с асцендент везни. Предпочитана група парфюми - Floral Woody Musk. Харесвам и Floral Green, мога да направя компромис и за Floral Aquatic
Само без  ориенталските и шипрови, молим.  Naughty Mr. Green

# 168
После, като приспя диванетата ще пиша за Ла Мом на Балман. Покривах се и мислех, че някой друг ще драсне, ама...

Чакам  smile3539 smile3539 smile3539

Бижу,честито и да никнат като гъби у вас Шанелите и не само те Hug
ексклузивите вече ги има и в малки бутилки,май 100мл бяха newsm78 или 50

# 169
Бижу, Да_ама_не (изкушавам се да ти кажа по име...), опасявам се, че може да ви разочаровам! аз съм почитател на теменужките в парфюмите и този много ми допада! да, не са ярко изявени теменужки, но ги усещам. за мен е пудрен, с леко зеленикави оттенъци на моменти, но след час-два на кожата започват да доминират дървесината и ванилията. и да, при мен си се показва пачулито - прилича ми на базата на виолетковия Ангел, но не е толкова сладък. а спрямо Волупте на Оскар де ла Рента е по-малко зелен, но почти еднакво пудрен. всъщност си промених мнението за Кралицата, след като се опитвах да я нося през лятото - е, не става и не става на топло! красотата й си личи на хлад! на голям студ не съм тествала, но предстои! чудя се как ще изтърпя до снега, за да не изпръскам 4-5те мл, които са ми останали...и се чудя дали да купувам, честно! хипнотичен е - въздейства ми силно упойващо като Hypnotic Poison Eau Sensuelle!

Бижу, забравих да ти честитя шанелската придобивка - прости ми! все още не мога да оценя красотата на този "чувствен" Алюр, но пък така е по-добре за терзаещия ми се мозък и пустеещия ми портфейл!

# 170
  • София
Това онзи Парадокс, който мирише на луканка ли е?!?  Simple Smile Мирисах го веднъж , явно съм била гладна.. Mr. Green
Днес получих проба от Цветния воал.  Stop За мен няма нИщо общо с Орхидеята. Ама нищо. И на мен ми напомня на  Michael Kors (поне това , което си спомням за него). Бял и кремест. Слава богу, че не си го поръчах насляпо.  Simple Smile

Бижу, честит парфюм, със здраве да си го пръскаш! Не познавам ЕДТ, но обожавам ЕДП. В топ 7 ми е.
Днес правих оценка на гардеробчето си и се оказа, че с по-малко от 7 парфюма не бих могла да остана. Аз и другите си харесвам, много, но тези в седмицата.. Heart Eyes Heart Eyes

Джули, честита нова придобивка, виждам ,че и Мъст е дошъл, с радост да ги носиш! Grinning

Отивам да правя списък какво искам. Вие вижте тук, какво искате: http://www.fragrantica.com/index.php?view=profile&clan=15658

За сега Кристал Ноар ,Bel Respiro и пробата на Коромондел ,понеже някой спомена,че иска да души ексклузивите на Шанел.

Така допълвам се.
Атти , искам много неща, но имайки предвид, че теб мога да те навия и за квартална среща, ще редуцирам бройката до 3, иначе ще стане манджа с грозде и нищо няма да разбера от тестовете. Crossing Arms:Ambre Gris,Citizen Queen,Opium Fleur Imperiale  Praynig
Джули, ще съм ти благодарна (освен за Донна) и за Missoni.  Hug
Отделно, много бих искала да подуша нещо на Montale ,Бандит  парфюма от аватар на Ноар (с Ани Ленъкс) Juozas Statkevicius и прословутото Alchimie. Praynig
Стига толкова. Май ще си нося бурканче с кафе.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 01:11 от Courage

# 171
Кураж,за теб мога да взема Син гардън, Сенси, Еуфория, Мира Бай, Синема и ... ще трябва да си наема носач  Mr. Green
Кокоса на ЕЛ няма да го взема, не му е сега времето  Wink

аз искам да вземеш виалчето на Sabbia 167 by Emilio Pucci

# 172
Добро утро дами Hug
от мен някой нещо да иска? не че имам какво особено, но да попитам Mr. Green
ако някой ще носи Беж, няма да отливам, а иначе мисля да пръсна в едно сладурско шушенце за тест, но пак питам дали да пръскам или някоя любезна мацка има нещо по-дребно от 200 мл буркан Shocked
днес направо се сбърках от мислене какво ми се носи и накрая се спрях на вечното НОА - ммммммм  Heart Eyes
и да, определено Цветният воал си прилича на Орхидеята. Никой не може ме убеди, че бил туберозен като Майкъл Корс Thinking

п.п. Ехеее - козите сме станали доста Heart Eyes

# 173
и да, определено Цветният воал си прилича на Орхидеята. Никой не може ме убеди, че бил туберозен като Майкъл Корс Thinking
И за мен Цветния воал и Орхидеята си приличат  Peace виж Майкъл Корс не го познавам, а и не искам, предвид туберозата, хич не я обичам.

# 174
преди малко си сложих ей така за разнообразие на едната китка Флора на Гучи и докато пиша на компа усещам от някъде намек за Трезор - точно от Флората Shocked само без остротата на лак за коса, която Трезор има Mr. Green

# 175
Днес получих проба от Цветния воал.  Stop За мен няма нИщо общо с Орхидеята. Ама нищо. И на мен ми напомня на  Michael Kors (поне това , което си спомням за него). Бял и кремест. Слава богу, че не си го поръчах насляпо.  Simple Smile

Уф, от снощи се душа и анализирам. Преди години като го тествах ми беше останал спомен за орхидеята+някакво цветно бяло начало прикачено. Но тестовете бяха предимно от магазин, съвсем бегло (и обикновено омешано със 100 други неща)

Вчера обаче открих съвсем различен парфюм. Отново започна с бели цветя, отчетлива гардения, но след това очакваната база на Орхидеята така и не дойде  Thinking Усещам доста силно пачули, почти като за мъжки парфюм. Няяяякъде далеч има и нещо от базовите нотки на класическата Орхидея.

Дали е от моят променен нос..? Ще подуша и Воала на Мимси, че ми е на ръка разстояние и ще стане ясно  Simple Smile

# 176
И за мен Цветния воал и Орхидеята си приличат  Peace виж Майкъл Корс не го познавам, а и не искам, предвид туберозата, хич не я обичам.

но да - лекарствената нотка в Орхидеята е безумна в началото, а в базата тамян+пачули+ветивер за мен е убийствена комбинация, която не мога да нося, за разлика от Воала, който е доста по-олекотен откъм лекарства и тамяни Wink

# 177
  • София
Бубс, не носи всичко,моля те. Синема и Мира Бай ми стигат.  Hug
Ще взема Сабиата, тя обаче е в "модифициран виал".. Laughing

Сега ще ме карате пак да се мажа с Воала и на другата ръка Орхидеята, да не би снощи да съм се объркала.  Thinking Обаче  имам мейл от Г. и днес си чакам Уоманити, чакам и още нещо от размяна (после ще кажа какво)  Heart Eyes и сега не смея да се напърскам с нищо.  Crazy
Воала не мирише точно на тубероза, а на кремави бели цветя.Поне така миришеше снощи към 12 часа, когато го тествах.  Blush

# 178
  • София
добрютру   bouquet
аз като един добър вестител да кажа, че май открих заместител на спринцовките  Rolling Eyes
от магазинчето откъдето си купувам празни шишенца попитах за виали и ми предложиха нещо средно - миниатюрни шишенца (2-2,5мл), с пръскалце, с капачка - всичко както си му е ред.. единственото, което не ми хареса е, че са пластмасови.. но като се замислих, че то и спринцовките не са стъклени а и с тях е меко казано не особено удобно, си поръчах няколко за проба.. ами, оказаха се много сполучлив вариант Grinning
няма да казвам колко поръчах после, вече не за проба  hahaha

имах и леки притеснения дали не текат, но няма проблем  Peace да кажат и момичетата, на които съм пращала/давала такива виали, де, но при мен засега няма инциденти  bowuu

та така рапорт даден   bouquet

ПП. днес съм с Орхидеята - е, няма такъв кеф  Blush
хиляди благодарности на парфюмната фея, която ме сдоби с него  Heart Eyes

# 179
о, ако става дума за пластмаса - шишенца в миниатюрни 5-10 мл има в ДМ като комплектчета по няколко. С пулверизатор и всичко как си требе, но си е пластмаса Thinking

Общи условия

Активация на акаунт