Парфюмни размисли и страсти - 85

• 35 561
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Ели, това че са пластмасови не е проблем, имам доста пластмасови виали  Peace сега кажи кой е магазина  Grinning
Аз тази седмица си чакам Орхидеята  Heart Eyes  
Вчера си мацнах на ръката и дадох на ММ да помирише какъв ще е новият ми парфюм, каза че така му миришело едно време като събирали бали сено от полето с дядо му  Tired щях да го убия, какви треви ми вкара в главата, нищо такова не усещам.

# 181
  • София
о, ако става дума за пластмаса - шишенца в миниатюрни 5-10 мл има в ДМ като комплектчета по няколко. С пулверизатор и всичко как си требе, но си е пластмаса Thinking

хмм, аз пък явно съм ги проспала  newsm78

но пак 5-10мл са си по-скоро за отливка, отколкото за проба  Peace

тези, за които говоря аз са съвсем малки, една идея по-големи от виалите на мострите.. побират малко повече от 2мл (пълних едно със проба от спринцовка, ако искате да направя обаче точно замерване - имам в бюрото и спринцовка и виали  Crazy Crazy Crazy)

ПП. леко недоглеждане от моя страна - максимална вместимост 4мл  Hug

магазинчето е на Руски паметник (Опълченска), на спирката на тролеите в посока МОЛ София - наливна парфюмерия Гардени. Тези виали, обаче, ги нямат в магазина стандартно, трябва да се поръчат предварително  Peace

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 10:12 от Elitsa_z

# 182
да, точно за отливки са 5-10 мл Grinning
вярно, че и спринцовките са си пластмаса, но като за пробичка съвсем ОК Laughing

# 183
Ели, разказвай всичко за тях. Ще свършат страхотна работа. Hug  bouquet
Тези в ДМ също съм ги пропуснала.

За мен Воала и Орхидеята си приличат. В никакъв случай не са еднакви, но прилика има. С Майкъл Корс обаче Воала не си прилича за моя нос и по-добре. Туберозата в Майкъл ми дойде малко повече.

# 184
Вашият Асцендент е:       Скорпион 29°45' 01"
Вие сте зодия:    Лъв 29°41' 19"
Луната ви е в:    Дева 27°35' 17"

Не знам какво "говорят звездите" по повод горната компилация  newsm78 харесвам ориенталци, в почти всичките им разновидности, когато ми писне от тях - "почивам" с нещо по-изчистено тип: floral. Не харесвам зелении, виолетки, доминиращи алдехиди и изявени акватици. С леко странно парфюмно поведение, когато нещо ми влезе под кожата, се носи нонстоп...и след това обикновено излиза от употреба - "от раз", въпреки, че продължава да отбелязва физическо присъствие на тоалетката  Wink
Големи парфюмни любови, оказва се - нямам. Гледайки си парфюмите - не мисля, че би било сътресение, ако някой от тях изчезне. Просто ще потърся нещо ново, интересно. Мнооооооого добра в харесването на парфюми по описания и сдобиването с тях, в повечето случаи - импулсивно и на всяка цена Mr. Green Успеваемост в това начинание - има/няма 10% Laughing
В момента съм на stand by, от няколко дена чакат за проба две съкровища  - Elixir Charnel Gourmand Coquin и Les Voyages Olfactifs 01 Paris-Moscow  /   bouquet за феята, която, сбъдва желания/ не мога и не мога да се отърва от последиците от някаква тъпа настинка - да си ми заработи нормално обонянието и да им се порадвам подобаващо. И за Уоманити не успях да гласувам, по същата причина - още не знам на какво мирише - ден 20-и оот пристигането му Crossing Arms
На всички парфюмно-срещащи се мацки - страхотно изкарване и после много, много споделени впечатления тук  bouquet

# 185
Елица, само обърни внимание  как се затварят. Имам 2-3 подобни по твоето описание шишенца, точно такива.
По-малкото нямаше добра резба и ми се разсипа в чантата  Confused По-големите от 5 и 8мл обаче се завинтваха добре и изпратих проби без роблеми  Peace

И аз съм в Сф уикенда, кацам на 22ри  Simple Smile Но ще съм с най-дребното дете и не мога да се класирам за добра парфюмна среща. Много приятни преживявания ви желая!   bouquet

# 186
  • София
така.. обобщавам всичко накуп  Hug

пластмасови виалчета за проби - мъници (максимална вместимост 4мл) с пръскалце и капачка - в бебешко розово и синьо.. не текат, пулверизатора е ок.

продават се в наливна парфюмерия Гардени - на Руски паметник (Опълченска), на спирката на тролеите в посока МОЛ София - не са заредени стандартно в магазина, трябва да се поръчат предварително  Peace

ПП. жалко, че няма да мога да ви видя утре, иначе бих ви донесла да ги видите  Peace

ПП2. Ета, много са подобни, но нямам проблеми с разтичане  Peace дано и така да си остане  Praynig е, вярно е, че винаги гледам как/колко добре завинтвам, но това си е "парфюмно-отливкова" деформация  hahaha hahaha hahaha
а и цената точно тук. е меко казано  Shocked а тези струваха стотинки - не помня колко точно бяха (че купувах и други неща), но приблизително около 30  newsm78

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 10:28 от Elitsa_z

# 187
Не знаех, че Гардени продават виали. Благодаря! Hug
Шишетата са им в пъти по добри от тези на Рефан. Не текат, доста по красиви са и с по-добро качество.

# 188
  • виртуално
И аз съм ги пропуснала тези в ДМ , днес ще отида и ако ми харесат - ще купя  Peace

# 189
  • София
Не знаех, че Гардени продават виали. Благодаря! Hug
Шишетата са им в пъти по добри от тези на Рефан. Не текат, доста по красиви са и с по-добро качество.

ами в магазинчето има какво ли не  Crazy не знам дали шишенцата и виалите са "фирмени" или просто се снабдяват отнякъде с тях  newsm78 нищо не пише на тях, ако това е някакъв ориентир  newsm78

но каквото съм купувала оттам винаги е било с много добро качество.. единствения път, когато съм имала фал с протекло шише, се оказа, че не съм го завила достатъчно добре, т.е. не ми е било виновно шишето  Laughing а съм пращала/давала доста отливки в техни шишета, досега никой не се е оплакал  Peace

особено има едни много сладки - 10мл - стъклени с пластмасово кожухче в бебешко синьо и розово - всички, които са ги виждали много ги харесват  Peace
от тях сигурно повече от 100 са ми минали през ръцете  Shocked глупости, 100 про повече от сто са ми минали през ръцете  hahaha hahaha hahaha

# 190

Отивам... да си... купя...Allure Sensuelle...едт!!! newsm44 newsm44 newsm44

Пък в Cloe Love не усещам грам пудра! Грамчец! Само ориз, ориз, ориз. Снощи писах, че прилича на един дезодорант Fa с ориз. Crazy Обаче пък каква трайност!!! ooooh! Снощи си пръснах от вътрешната страна на китката и в момента още усещам аромата. Минавала съм през вода няколко пъти от вчера. Да не решите, че от възторг не съм се къпала Joy Не мога да се възторгна максимално, въпреки че ми хареса.
Точно това си помислихме  Naughty

Joy
Аз бях настроена силно негативно след коментарите в темата, но след като го пробвах, бях изключително приятно изненадана и дори го пожелах  Blush

# 191
  • Варна
Поръчах на сляпо http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Patou/Patou-For-Ever-4388.html. уж не е от "моите', но пък в базата си има амбра и ванилия. Ако ли пък не - очаквайте дебюта му в размените Simple Smile

# 192
  • Sofia
Вече разбрах защо Кристал ноар ми  е неприятен на други жени, особено пълни.
Заради мускуса в базата. При доста дами прави  реакция и мирише тежко на пот.  Sick

# 193
  • Belgium

от магазинчето откъдето си купувам празни шишенца попитах за виали и ми предложиха нещо средно - миниатюрни шишенца (2-2,5мл), с пръскалце, с капачка - всичко както си му е ред.. единственото, което не ми хареса е, че са пластмасови.. но като се замислих, че то и спринцовките не са стъклени а и с тях е меко казано не особено удобно, си поръчах няколко за проба.. ами, оказаха се много сполучлив вариант Grinning

Потвърждавам, като притежателка на 3 пробички в такива сладурски мъници - не текат, много са удобни и тъй като са съвсем малки, ароматът дори няма време да се промени, докато ги изпръскам  Laughing

Приятна среща утре и да дадете снимка на масата   Hug

# 194
  • Paris, France
Привет на всички. Много се извинявам, че вчера не описах Ла Мом, както обещах, но се поразболяхме с дъщето и през нощта отпушвахме носове и кашляхме дружно. Тази сутрин сме добре. Доста мислих как да го опиша разбираемо. Прфюмите на Балман, създадени преди 2000 година са всички до един драматични, интересни, екстремни, предизвикващи любов или омраза от първо душене. Истински парфюми. Балмия не ме впечатли и я пропуснах. Имах доста високи очаквания за Ла мом предвид марката, стила на Балман, елегантното шише и най-вече това, че е създаден в паметта на една френска легенда. Не очаквах нищо модерно или особено ъгловато, но очаквах парфююмът да е това, което по форумите е описано като "френски парфюм" - пудра, пушек и дим, мъх, липса на стърчащи нотки. Получих го, но в миниатюрни количества. Парфюмът е слаб, трудно го усещам, по интензитет е като Балмия и като нея е блудкав и не може да се разпознае отчетливо. Не е възможно да ви замирише на него и да кажете "О, Ла мом!" както бихте казали ако ви замирише на Уманти или орхидеята, например, или Трезор. Започва с експлозия от пиперливи рози + фрезии + леееки виолетки. В този момент съжалих, че съм се пръснала (не обичам рози). След време, което ми се видя цяла вечност, гюлът  Mr. Green се поуспокоява и разцъфва. Острата пиперлива нотка (като тази в Ню ИСЛ) изчезва, сладостта на фрезиите и тя. Базата е леко розова мира и амбра с усещащ се муск и без подправки. Не е опияняващо сладък, но не е и горчив. Бих го определила като леко пиперен, розов, смолист амбров ориентал. И сега най-важното, на кой друг е подобен? Не мога да кажа, не ми идвт на ума известни парфюми, които да наподобява. четох, че на някои хора им се вижда подобен на Трезор на Ланком и Van Cleef, този:

http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Van-Cleef-1102.html

Виждам лека прилика с Ван Клийф, но с Трезор никога не бих направила асоциация. Най-сходен като усещане ми е с оригиналния Галоре ако от Галоре махнем подправките и добавим  мира:

http://www.fragrantica.com/perfume/Germaine-Monteil/Galore-4933.html

Като степен на сладост и количество мира е доста подобен и на този:

http://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Angelique-Encens-8887.html

Hug

Общи условия

Активация на акаунт