Парфюмни размисли и страсти - 85

• 35 756
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Е ама наистина вече срам нямат! Винаги най-хубавите парфюми спират, сега и любимото ми вечно Москино кутюр! Гадове!

Атти, да ти е жива и здрава кукличката  Hug

# 256
Е ама наистина вече срам нямат! Винаги най-хубавите парфюми спират, сега и любимото ми вечно Москино кутюр! Гадове!

Атти, да ти е жива и здрава кукличката  Hug
Ами то някой го беше споменал преди време това,Мимс,аз затова си взех мъничка и евтина бутилка,преди да е изчезнал съвсем,да стане безбожно скъп,като много други,а на мен да ми се прииска тогава да го нося Laughing

Вивинка,после да не ме проклинаш,че си си изхарчила паричките Rolling Eyes хайде дано ти хареса Flutter

Няколко дни се мъчих и изтезавах не посягах към Есънс-а,но тази вечер не издържах,хвърлих си един душ и се офъщях като за световно-на това му викам дрога,много са малко парфюмите дето ме докарват до това състояние.....чудя се дали ще е интересно следващата тема да е такава за ароматите които ни докарват буквално до зависимост и еуфория и дори и да не ги пръскаме,ходим и ги душим често от капачките newsm78

# 257
Атти, честит рожден ден, на твоето прекрасно момиченце!  Hug newsm59

Благодарение на една красива дама, имам възможността да се запозная с цели четири екземпляра от един бранд, който не познавам, а за който чета хубави неща понякога в темата. Освен това май няма къде да се видят техните произведения у нас.
Та това са Montaigne, Nocturnes de Caron, Royal Bain de Caron и Fleurs de Rocaille, като за последния не знам дали е този от 1934 или от 1993 г.
Началото и четирите е истински шок! Това, което остана половин час по-късно на кожата ми вече е съвсем поносимо, но определено това не е моят бранд! Единствено за  Montaigne мога да кажа, че е напълно изкопиран от Montana Blue(т.е. вторият е изкопиран от първия), който направо ме съсипваше... Другите три са напълно нови и непознати за мен ухания.
Пробвах и Deci Dela, но и тя не е за мен. Единствено ми хареса и то доста, от щедрата порция пробички, Les Fleurs: Ambre by Molinard! началото беше с много пушек и опушено дърво, като в стара английска кръчма, но сега е чудо!
Толкова ме е срам, че от цялото внимание, с което бях затрупана, както и рядката възможност да се запозная с аромати, които едва ли ще срещна някога, харесах едва ... един! Но подозирам, че той ще ми влезе под кожата по-сериозно. Чела съм мнения за него, че е лека версия на Хабанита. Може и началото да е такова, но след това разликата е голяма и то в полза на Ambre-то, за сметка на Хабанита, с която споделих едно супер неприятно преживяване и се разделихме веднагически след това.
Ами това е, разказах и благодаря от сърце, за това, че се запознах с толкова интересни неща! Hug

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 22:39 от Бижy

# 258
Ами и аз да се запиша!
Зодия Водолей
Асцедент Близнаци ( или поне така казва майка ми,доколкото може да си спомни часа на раждане)

# 259
  • Варна
Бижунце, ето това чаках Simple Smile
Дисекцията е просто великолепна.   bouquet

# 260
Дисекцията е просто великолепна.   bouquet
М, великолепна... Срам ме е! Blush
 Hug  bouquet

# 261
  • Варна
Щоооооооооооо?
Аз от петък все с Шевиньон се пръскам. Завидна устойчивост от моя стана  Mr. Green

# 262
Щото не съм хейтър, ми направо върл такъв. Как пък може толкова да съм капризна бе!? Везна съм, простете ми! То е от зодията...

А, забравих да споделя впечатлението си и от Songes by Annick Goutal. Той ме уби пръв! В него съзирам някаква препратка към Фракас. Вероятно това е заради изобилието от тубероза, която ме задуши, но която не присъства в състава на парфюма.. Joy ooooh! Имам вече трайни изменения, водещи до непоправими дефекти! Mr. Green

# 263
  • Варна
Дисекцията е просто великолепна.    bouquet
М, великолепна... Срам ме е! Blush
 Hug   bouquet

А, забравих да споделя впечатлението си и от Songes by Annick Goutal. Той ме уби пръв! В него съзирам някаква препратка към Фракас. Вероятно това е заради изобилието от тубероза, която ме задуши, но която не присъства в състава на парфюма.. Joy ooooh! Имам вече трайни изменения, водещи до непоправими дефекти! Mr. Green
За мен Сонж е тотално сбъркан, пирамидата му е обърната по необясним начин. Не може да започва с ванилия, която заминава за секунди, би трябвало да е в базата, за да му даде дълбочина. Иначе аз тубероза не усещам - само иланг-иланг и жасмин, които се борят за надмощие. Дебалансиран е според моя вкус. Язък за многото фенове

# 264
За мен Сонж е тотално сбъркан, пирамидата му е обърната по необясним начин. Не може да започва с ванилия, която заминава за секунди, би трябвало да е в базата, за да му даде дълбочина. Иначе аз тубероза не усещам - само иланг-иланг и жасмин, които се борят за надмощие. Дебалансиран е според моя вкус. Язък за многото фенове
За мен също е сбъркан, но вероятно иланг-иланг дава този аромат, който ми прилича на туберозен, защото съм забелязала, че и в някои други парфюми, в които присъства, също не ми допадат.
Да, странно е парфюм да започва с ванилия! Rolling Eyes
Толкова много парфюми с купища фенове познавам вече, а никак никак не разбирам защо са толкова харесвани. За тези парфюми на Карон обаче, за първи път мога да кажа това, което някои момичета в темата казват (Ренката, например Hug която се записа и пак зачезна), че разбирам защо са харесвани. Въпреки, че не ми допадат, те са парфюми с характер и присъствие, и ги уважавам за това. До сега за друг парфюм не са ми се откъсвали такива думи, че даже и такива мисли!

# 265
  • Варна
Съгласна съм за Кароните, но и на мен не ми допадат  Mr. Green Не са мои. Твърде ретро ги усещам, дори уж ориентираният към младата аудитория Монтань. Твърде сходен ми е с Версайския бал. Твърде.

# 266
те са парфюми с характер и присъствие, и ги уважавам за това.

+

.......Твърде ретро ги усещам, ..........

Много точно казано! Тези емоции събудиха и в мен, когато се запознах с мноооого от тях, благодарение на една много мила Богиня  Hug

# 267
  • София
Бижу, пак направи дисекция на цял един бранд!  Simple Smile Добрата новина е ,че не е от твоите и няма да ги мислиш. Wink

Смарти, от и бей е несесера, наживо е по сладък, ако идваш утре ще ти го донеса да го разгледаш.  Hug Според мен и за чантичка може да се ползва, в някои случаи.  Thinking

# 268
  • Бургас
Единствено ми хареса и то доста, от щедрата порция пробички, Les Fleurs: Ambre by Molinard! началото беше с много пушек и опушено дърво, като в стара английска кръчма, но сега е чудо!

Има и от Хабанита, но за мен по дух /и пудреност/ ми се доближава много и до Шалимар. Не можах да се влюбя в този парфюм и това си е. Поръчах го преди година само по съставките дадени във Фрагрантика - дори и мнения почти нямаше за него ама съвсем на сляпо и той никак не оправда очакванията ми. Представях си тъмен, опушен, тамянен аромат пък той на Хабанита  префърцунения внук-конте, въздухар ня`къв  Rolling EyesДядо от другата страна на рода е Шалимар.

`що не казвате, че Продавалника вече работи

# 269
Бижу, пак направи дисекция на цял един бранд!  Simple Smile Добрата новина е ,че не е от твоите и няма да ги мислиш. Wink
Ами... добре, че не написа "току що закла цял един бранд", че наистина щеше да ме хване срам Laughing
Аз преди известно време написах, че с придобиването на Allure Sensuelle, ще съм попълнила всички възможни желани от мен посоки на ароматите, които харесвам и скоро няма да има нещо, което да ме извади от равновесие. Ако купя нещо, то ще е от чиста разсипия и спортен хъс, а не защото умирам за него, и трябва да го имам на всяка цена. Много неща ще ми харесват; винаги ще има нещо, което много ще ми хареса, но ... при това изобилие от аромати, които си харесвам, то няма изобщо да ми е нужно и ще е абсолютно разточителство. Даже мисля в посока отърваване от 1-2...3 аромата.
Аз не съм колекционер. Колекционира се като Наталка - минита. Или в най-лошия случай 30 мл флакони. Това моето (пък и вашето, шъ прощавате Mr. Green ) си е чиста наркотична зависимост, лакомия или меко казано, отклонение. Laughing
Турих всеобщата диагноза и мога да гася лампата за днес Blush Утре, ако не ме домързи, ще си подредя бурканите и ще си ги фотографирам. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт