Отговори
# 405
  • при моите любими
cydonia, това не е вярно.
Както вече споменах Чл.49 ал.2 от КСО позволява така нареченото застъпване на майчинства. ....

Това не го знаех, да. Но според думите на Галя и тя не е била запозната и затова си е прекъснала майчинството. Поне аз така разбирам нейния пост  Peace

# 406
Здравейте момичета.
Нямах интернет тези дни и не успях по-рано да се включа.
 Благадаря на всички,които ми честитиха РД, за топлите пожелания и милите думи!
 Аз също бях на преглед и ми казаха,че бебо върви със седмица напред.Хемоглобинът ми е нисък-104 и продължавам да дъвча Малтофер.
 С дрехите бях доста зле,но вчера си купих един гащиризон на фирма Конти.Видях,че освен в Пловдив имат магазини и в Стара Загора.
 Искам да ви попитам пие ли някоя от вас витамини?Какви са?На мен ми изпратиха от Англия Pregnacare plus Omega-3,но не знам как се пият(листовката е на английски език).
 И друго да попитам с дъщеря ми ползвах обикновена ваничка за къпане,сега виждам,че продават анатомични.Чудя се дали са добри.Споделете дали са удобни.

# 407
ivka_007 , не споря, може и  така да е  Wink Все  пак не съм счетоводител, просто така предполагам от всичко, което съм чела Wink
Бях  във болничен, но само за  7 дена и   работодателя  ме беше  осигурил на  1731 вместо на  2000, че от  там  ми  идват и  заключенията Wink
Съкровищница , да  малко ни остава и срещата е все по близо Wink  недей да се шашкаш Simple Smile
Аз  хем искам да е  по- скоро, хем не искам да  е преди декември ама то времето си лети  не пита ей сега ще мине октомври и после  и ноември .....
kup74 ,  ако искаш  сканирай листовката и  ми пиши на лични да ти дам мейл -  ще  ти я  преведа Wink  за  ваничката не мога да кометирам, но си купихме такава. Има само такива "подложки" анатомични така, че  ще можеш да  ползваш старата и само да купиш тази екстра Simple Smile
аз пия  някакви  Prenetal  на Jamieson, и са по един на ден. Предполагам, че и тези  ще са  така, но не знам.

# 408
Аз пък знам, че ако си в болничен това по никакъв начин не ти влияе после на майчинството, независимо колко време си била, все пак работодателя продължава да те осигурява на заплатата на която се водиш по договор, а те нея взимат за база след това, а не парите, които си получавал след удръжки или нещо друго.Също така този 45 дневен не може да се измести освен ако не си изместиш термина , иначе те  задължават да излезеш 45 дена преди термин, така че не знам как може да стане номера с изместването , освен както казах ако не си изместиш термина..

Peace Peace Peace Ей това имах впредвид, а и преди да го напиша пак се обадих на майка ми за да я питам.То по тази логика и за тези болнични трябва да ни искат дохода за година назад защото се водят майчинство.Според мен Галя говори за нейния конкретен случай когато все още с в майчинство заради първото дете.Може би тогава има някакво значение дали си работил или си ползваш майчинството  newsm78  Peace

# 409
И друго да попитам с дъщеря ми ползвах обикновена ваничка за къпане,сега виждам,че продават анатомични.Чудя се дали са добри.Споделете дали са удобни.

Моят опит показва, че анатомичните много бързо умаляват, т.е. стават му малки на бебока, а пък и по-натам, като пораснат още, не можеш да ги сложиш седнали или да ги обръщаш по коремче в анатомичните.

Затова аз използвах обикновена ваничка с допълнителна анатомична приставка, която се продава отделно и с вакуум се закрепва за дъното. Когато девойката порасна, я махнах и си ползвах дълго-дълго обикновената ваничка.
Сега смятам да процедирам по същия начин!
Ако искаш, ще ти потърся линк и ще ти покажа нагледно.... Peace

# 410
Привет момичета Simple Smile

Да ви видя как сте преди да излезем за една вечеря... дето така ме домързя, че не ми се оправя даже за нея... Simple Smile Днес обиколихме Зоологическата, наядохме се навън на слънцето и така се смазах, че спах от 15.30 до 18.00 Laughing

Съкровищница, и аз съм така... ту ми се виждат много дните, ту много малко... започвам яко да се гипсирам Simple Smile

Kup74, на мен ми изписа лекарят наскоро Pregnacare Plus Omega 3. Пият се след основно хранене (примерно обяд) по 1 таблетка от зеления блистер (това се води витамина) и 1 жълта капсула (Омега 3 което е). Това си е схемата за всички - бременни и кърмачки, така че спокойно ги пий и ти така.  Hug

За ваничката на курсовете ни посъветваха така, както и Съкровищница казва... Не-анатомична с приставка Simple Smile Мисля и аз да търся такава скоро Simple Smile

Хайде отивам да се наглася малко като за пред хора Wink

# 411
Аз съм доволна от нашата анатомична ваничка. На ОК бейби е и е доста големичка. Синът ми е на 1 г. и 11 м. почти и все още го къпем в нея, защото го е шубе от душа.

# 412
Добър вечер.
ANGYA - честити покупки със здраве да си ги ползвате.
Съкровищница - има няма 4-6 седмици и се почва, може и по рано тези дето са началото на декември. Знае ли човек  newsm78 .
Аз току гледах новините - чухте ли от 01.01.2011 влиза в сила за база за майчинство да се вземат осигуровките 18м. назад - а не както до сега 12м. Ами ние - заварено положение ли ще се водим? На нас колко месеца ще ни изчислят. Аз мисля че нашето майчинство (платено) започва да тече от момента на издаване на болничния 45 дена преди термин. Някой вече имат такъв, на други ни предстои.
Какво ли ще стане?

# 413
  • Нюрнберг, под високото небе!
Здравейте, мами!
По-добре късно, отколкото никога- нека се включа и аз!
За вас съм "нова" във форума, но живея със всичко, което пишете от 14-ти април насам и отдавна сте част от деня ми.  Hug
Терминът ми е на 22 декември, чакаме момиченце. На 25 съм, от София.
Пожелавам ви хубава съботна вечер!

# 414
(wind), и аз го гледах, но си мисля че вие трябва да сте в заварено положение  newsm78

# 415
mzorizaver, добре дошла! Лека останала част от бременността и прекрасен бебок през декември ти желая!

Мисля, че при нас няма да имат значение новоприетите правила за изчисление на майчинството. Всички, които излязат в болничен 45 дни преди раждане преди 01.01.2011 г. би трябвало да са в заварено положение. Освен ако не измислят някоя глупост...

# 416
(wind), и аз го гледах, но си мисля че вие трябва да сте в заварено положение  newsm78
Peace и аз така мисля Simple Smile  така или инъче  ние ще  излезем преди този период, надали  ще преизчисляват  майчинските а и няма да сме  само ние ами всички  от началото на годината Wink
mzorizaver , добре дошла мила Simple Smile  с малко повече късмет  може и да  е един коледен подарък ако  преносиш Simple Smile

# 417
  • Бургас
Направо ми се зави свят от осигуровки, болнични, майчинства, отпуски, застъпване и др.подобни  #Crazy Добре е, че се обсъжда, дано да се разбере накрая кой е прав, а кой - не съвсем  Wink

На моята лентичка пише, че остават 41 дни  Thinking на мен ми се струват мноооого. Изобщо, тази моя бременност - много бавно върви. С предната, не беше така.

mzorizaver welcome  Hug

# 418
Само да кажа, mzorizaver, добре дошла Simple Smile Всичко да е наред докрая и има-няма след 2 месеца да гушкаш най-прекрасната госпожица на света Wink

Най-обичам да се оправя за излизане, а моя човек да закъснява и да стоя на вратата дето се казва Simple Smile 

# 419
Добре дошла сред нас mzorizaver  Hug ,и моя термин е 22
И аз взех нещо да се панирам с това раждане.Уж бях по-спокойна,но не знам какво ми стана тези дни и здравата се притесних.

Общи условия

Активация на акаунт