Отговори
# 285
  • Русе, България
Момичета, аз пък минавам щастлива да споделя, че пристигнаха бебешките дрешки от La Redoute, които бях поръчала. Толкова са сладинкиииииии! Действително размерът за новородени е доста малък, аз не бях съвсем съобразителна, за щастие не всичко в поръчката ми е за 0 месеца, има и малко по-големи. Всъщност съм толкова въодушевена и изненадана, защото и в момента в сайта поръчката е на етап "подготовка на колета" и нямаше особени изгледи да дойде скоро при мен. Обаче вече е тууук! Сега ако имах и място, където да ги прибера, щеше да е супер. Blush

7/8, специално за теб си мислех снощи, надявам се всичко да е наред сега, радвам се, че АГ-то ти е допаднало, най-важното е ти да се чувстваш спокойна там. А бебко да почака още месец. Simple Smile

Весел ден на всички! Hug

# 286
Пижамка , френските размери за новородено са 50см, докато българските за новородено са 56см, дори във Франция продават и 45см за новородени. Значи за новородено трябва да поръчвате за 1мес или за 3мес от френските сайтове.После дрешките са с номерация за 3мес, за 6мес, за 9мес, 12мес, 24, на всички етикетчита на дрешки са написани и месеци и см.
Честити покупки!

# 287
  • София - Бургас
Момичета, аз пък минавам щастлива да споделя, че пристигнаха бебешките дрешки от La Redoute, които бях поръчала. Толкова са сладинкиииииии! Действително размерът за новородени е доста малък, аз не бях съвсем съобразителна, за щастие не всичко в поръчката ми е за 0 месеца, има и малко по-големи. Всъщност съм толкова въодушевена и изненадана, защото и в момента в сайта поръчката е на етап "подготовка на колета" и нямаше особени изгледи да дойде скоро при мен. Обаче вече е тууук! Сега ако имах и място, където да ги прибера, щеше да е супер. Blush

7/8, специално за теб си мислех снощи, надявам се всичко да е наред сега, радвам се, че АГ-то ти е допаднало, най-важното е ти да се чувстваш спокойна там. А бебко да почака още месец. Simple Smile

Весел ден на всички! Hug

Честити покупки
В Ларедут винаги така си седят поръчките - на статус обработка, и не се променят .

# 288
  • Морска приказка
Ей много ми е заспало днес, то и няма как с това време навън  Tired
7/8  Hug добре си се завърнала
Добра  Hug сили и позитивизъм ти пожелавам, че знам какво е  ooooh!. Както знаете д-рите са си вид бизнесмени в Бг така, че спекулират особено с притесненията на една бъдеща майка  ooooh!.Важното е ти и бебчо да сте добре.
mari:) ще стискам палци и за теб другата седмица, тъкмо се чудех  дали си се отказал. Всичко ще е наред и при вас  Praynig
Pyjamka айде честито и аз вече нямам търпение да  получа първите покупки от там  Wink
Гледам че ще се съберме дружина декемврийки за отворени врати при Окръжна другата седмица , направо да спретнем и по едно кафе а  Wink
Reason виждам , че си на линия. какво ще кажеш за една кърмаческа среща в неделя  Wink

# 289
Здравейте момичета, не пиша често във форума, но затова пък ви чета всеки ден Simple Smile Искам да ви споделя едно стихотворение , на което попаднах в нета ( някой от вас може и да го знаят  Wink )

"Скъпи родители,
Аз идвам при вас като малко, незряло същество, но вече съм оформена личност. ще бъда при вас само за кратко - затова ми се радвайте.

1. Намерете време да откриете кой съм аз, по какво се различавам от вас и какво мога да ви дам.

2.Моля, когато съм гладен,давайте ми да ям.В твоето коремче, мамо, не познавах глада, а часовникът и времето са ми още чужди.

3.Моля, дръжте ме близо до вашите тела, милвайте ме,галете ме, целувайте ме, говорете ми. В твоето коремче, мамо, бях постоянно носен и живеех съвсем близо до теб. Никога не бях сам.

4.Надявам се, че няма да се разочаровате много, ако не се окажа съвършеното бебе от вашите мечти и надежди. Бъдете снизходителни и великодушни към самите себе си, ако и вие не се окажете съвършените родители, които бихте искали да бъдете.

5.Не очаквайте твърде много от мен,новороденото бебе, не очаквайте твърде много и от себе си като родители. Нека си дадем шест седмици - така да се каже като подарък за раждането. Шест седмици за мен, за да узрея, да се стабилизирам, да намеря своя ритъм, и шест седмици за вас,за да дойдете постепенно на себе си и да ме интегрирате в живота си.

6.Моля, не ми се сърдете, ако плача много.Имайте търпение с мен.С времето ще плача все по-малко и ще ви радвам с компанията си.

7.Грижете се за мен - гледайте ме внимателно, защото мога да ви кажа и без думи от какво се нуждая, как да ме утешите и какво ме прави доволен. Аз не съм тиранин, който е дошъл при вас, за да направи живота ви труден. Но единственият начин, по който в момента мога да ви дам да разберете, че нещо не е наред, е плачът.

8.Моля, никога не забравяйте, че съм много здрав и устойчив. Мога да преживея без мъка грешките, които вие правите, поне в началото, защото сте неопитни и се вълнувате. Докато ме обичате, всичко ще върви добре.

9.Моля, внимавайте и за себе си. Хранете се балансирано, давайте си достатъчно спокойствие, движете се на чист въздух, за да сте здрави и силни в часовете, които прекарваме заедно. Опитайте се да правите разлика между "важно" и "неважно", гледайте спокойно на нещата - така ще ми се радвате много повече.

10.Моля ви още, да поддържате и развивате връзката помежду си, защото тя е основата на моя живот и ми показва как да се науча да обичам хората.

Може би в момента съм объркал живота ви, но не забравяйте, че това е временно.

Благодаря и на двама ви.
Вашето дете."

П.С. Искам да ви попитам какво ви е мнението за противогрипните ваксини по време на бременност - може ли  Rolling Eyes  не може ли  Rolling Eyes
Лек ден на всички   bouquet

# 290
ninchetopl , аз не съм позитивно настроена към тези противогрипни ваксини, дори и да не съм бременна, още повече сега.Не бих поставила на мен и на детето.Предпочитам да стимулирам имунната система със здравословно хранене, хомеопатия,хранителни добавки,  а тази на новороденото чрез кърма Hug
Много хубаво послание си публикувала Hug

# 291
Малко по-назад бяхте коментирали методи за контрацепция съвместими с кърменето. Ето малко повече инфо:

Обикновено майките избират между нехормонални и хормонални методи. Нехормоналните често се смятат за най-добрия избор, тъй като не влияят на количеството кърма или на бебето. Такива методи са презервативите, диафрагмите, спермицидните продукти.

От хормоналните методи, за съвместими с кърменето се считат препарати, съдържащи само прогестин. Най-често се препоръчва дори и тези препарати да се използват след първите 6-8 седмици от началото на кърменето, макар че изследванията са противоречиви и според някои по-ранното използване не е проблем. Такива препарати разбира се се приемат след консултация с лекар.

От друга страна, препарати съдържащи естроген не са препоръчителни, тъй като влияят върху количеството кърма. Все пак, ако се налага прием на такива препарати, според Breastfeeding Answer Book кърменето би могло да продължи. И отново разбира се консултация с лекар е задължителна.

Мога да потърся и по-подробна информация, ако имате нужда.

# 292
Някой беше питал за контрацептивите съобразени с кърмене, които изписват-
Хапчетата са Cerazette 0,075- от 15-тия ден след раждането - 3 опаковки без спиране.
Имаше и още едни , но не мога да се сетя за името им.

# 293
# 294
7/8..., операцията ни се размина по принцип не само за деня.Детето сутринта си го взеха обратно в МД и много му се радва и едната лекарка каза че много си го харесва и че тия дни и харесвал как се държи, абе с две думи казаха че разходката му се е отразила добре  Crazy Сега за питането ти за кортикостероидите, които са ти сложили за дробчето на бебето не се притеснявай освен да помогнат няма какво друго да направят.Няма да има абсолютно никакви последици нито за теб нито за детето.А на теб са ти ги сложили най-вероятно защото плацентата се е калцирала и по принцип до колкото съм запозната може и да извадят бебето по-рано но не съм на 100% сигурна може и да бъркам.

Сега малко и за нас.Днес се качих да си видя Стоянчо че вчера нали не можах и да му занеса пампери както казват циганите на село  hahaha На сведенията казаха че от вчера не е на високочестотна вентилация но кислорода му е 100% понеже май в 3та градска не са му правили лаваж /  да му изтеглят секретите че се задръства иначе/ и не позволявал да му намалят кислорода за сега. Дойде една от лекарките и си поговорихме на дълго и на широко за него, а той милия рита, мята ръчички и дърпа ли дърпа сондичките че му пречат като са в нослето  Crazy Лекарката ми обясни и за Крис за проблема със сърцето и ме попита понеже така и така бях питала вече за отказ от реанимация до каква степен да реанимират детето ако пак получи криза.Каза да не и отговарям веднага разбира се.Милото така или иначе явно няма да може да стигне мужните му 8-9кг за да могат да го оперират та поне да не се мъчи.Аз съм решила вече а и щом съм питала един път те знаят вече какво ми е мнението но аз за сега ще си правя пас.Това както и да е има време ще го мислиме още.И така говорейки си  до ковиоза на Стоянчо чух най-пркрасния въпрос който можеха да ми зададат "Искаш ли да го пипнеш?"  Party Party Party Веднага се измих и дезинфекцирах и около 10 мин си го галках по ръчичките и краченцата, а той отваря очички и ме поглежда не че ме вижда но поне се обръща по посока на звука,рита , мята ръчички и дори малко ме хвана за пръсчето.Миличкия ми един мекичък топличък - най- блаженното чувство което съм изпитвала някога.Незаменимо е!

# 295
Здравейте момичета Simple Smile

Върнах се от много приятна разходка и хапване с една приятелка - мама-героиня на две дечица със съвсем малка разлика, които си ги гледаше без никаква помощ. Много добре ми действа да я виждам... дава ми кураж, че ще се справя Simple Smile Дори ме вкара в един магазин срещу южния парк за бебешки неща, където имаше и колички. За първи път огледах наживо няколко и ги побутах малко Simple Smile А накрая се оказа, че ми е донесла едно уникално палтенце, срязано под бюста, много дебело, точно като за мен в момента... при това в един промазано зелен цвят, дето така добре ми застава на едни кафяви неща дето си взех Simple Smile Много ме зарадва! Реши се проблема с връхната дреха Wink

7/8, много се радвам, че се е закрепило положението при теб! Стискам палци да си е така до последно!  Hug

Ceci88, хубаво си свършила това със зъбите, че после съвсем няма кога Simple Smile

Nincheto, много хубаво е посланието... запазих си го Wink

Pyjamka, честито за дрешките Simple Smile Със здраве да ги носите!

За Baby Mall-а аз го знам къде е точно, малко след тунела на Люлин, в сградата на магазин Арон, ама не стигнах вчера до лекцията... нали бях на очен и не успях. Габи не каза как е минало там или аз не съм довидяла в темата назад Simple Smile щеше да ми е любопитно да сравня моите курсове с още едно мнение по тези въпроси Simple Smile Но ще се пробвам за следващата лекция там Wink

Аз утре ще мина на преглед пак и ще видим как е малката госпожица Simple Smile Мисля най-накрая да си взема едно 3Д клипче и снимки, че досега нямам такива. Имам само на 2Д. Нямам търпение вече да се видим Simple Smile

А за цигарите... аз като бивш страстен пушач (над кутия и половина на ден), мога само да кажа, че много се радвам, че успях да спра доста преди да забременея. Не знам ако пушех все още дали щях да успея да спра от раз напълно в момента в който разбера... Имам силна воля, но все пак... Лошото е, че човек си мисли "Айде по 2-3 цигари на ден... амате никога не остават по 2-3 Simple Smile Знам го от опит Simple Smile Дано на дечицата им няма нищо. И аз имам много познати, които са пушили през това време, и децата са ОК. Слава Богу! Абе, ако може човек никога да не ги почва, най-добре!

Лек ден засега, мамчета!

# 296
Вилкони, много ме разчуства!Звучиш и по-свежо Hug Надявам се, че занапред по-често ще имаш контакти , както днес със децата!Те усещат милите, това им дава сила със сигурност!
Моля се от цялото си сърце да има всеки ден само хубави новини от теб , свързани с  децата Praynig

# 297
Vilkoni, този път истински ме просълзи и мен! Толкова силно си описала това чувство, което засега само мога да гадая какво е... Дай Боже, всичко да мине и да завърши щастливо за вас и малките!  Praynig  Hug

# 298
Здравейте,мили мамчета! HugРадвам се за добрите и положителни новини на всички.По много от темите имах мнение,но....както казваме бременно мозъче ,за кое по/напред да мисли....Моите прегледи тук са много на рядко ,за последно бях на 18 август ,а сега следващото посещение при гинеколога е на 5 ноемрви,огромен срок,но в Испания е така.Ето това не развирам,в Бг зачестяват прегледите с напредването на бременността ,а тук намаляват....Надявам се всичко да е наред с бебчето  ни....Дай Боже!!!!!! Ходя на училище за бременни и съм много доволна,честно казано раждала съм едно дете,но винаги има какво да се научи,а и ми се струва,че много неща не са ми били ясни с по/голямото ми дете.Бебчо е много активен след часовете.Някоя мама беше попитала как да се изправя от леглото.... и там ни съветват да се обърнем първо на една страна и после леко да седнем и да се изправим след това.Относно цигарите....аз съм попушвала с по/голямото ми дете и винаги съм се упреквала за това....сега не пуша от много години и съм твърд противник,даже и около мен не желая да се пуши,милият ми съпруг ту ги спира,ту ги пропушва....Та той днес се прибра до България,защото баща му е на ......смъртно легло,много ми е кофти,страхотен човек...много ме обича и аз него.Извинявам се,че ви досадих...по/късно пак ще пиша....

# 299
Хей момичета за едно денонощие не съм чела и сте изписали толкова много.
vilkoni...много мило си описала трепетно чувство...дано това е началото за теб на това блажено и мило чувство.
7/8..радвам се че сте добре
добра...не се впрягай...такава ни е държавата за съжаление...но всички правим най-доброто за децата, ти знаеш..
mari...стискам ти палци за тази извънредна ФМ
Kaлин4е, и ние ще запазваме стволови клетки в Крио Сейф. wondergirl e описала процедурата много добре. Не с епритеснявай...хората ще имат готовност дори и да ги изненадаш. Аз чакам изследването си за хепатит C другата седмица и тогава ще подписваме договора.
А..Калинче щях да ти казвам за ВИП залата в Шейново. таткото може да присъства чак във Вип Залата. Там няма други родилки. А в предродилната зала...не е възможно присъствието на бащата. При нас миналия път беше така. Таткото го извикахме чак във ВИП залата. Мисля че едва ли нещата са променени сега.

Общи условия

Активация на акаунт