Отговори
# 435
Добро утро и от мен момичета Hug И аз съм в чуденка за името. Много ми се иска да е с Р, защото и майка ми и баща ми са с Р, ни никакво име не мога да измисля, което да ми допада. Аз мисля в понеделник да отида да си капарирам количката и нямам търпение вечеееееееее.
А днес най-накрая идва детската стая за баткото, която бяхме поръчали от АЙКО. Забавиха ни я с 3 седмици и им бях много ядосана до снощи #Cussing out #Cussing out, но днес ми мина.

За майчинството- мислих, смятах и накрая съвсем се обърках. Калкото толкова, въпроса е да са живи и здрави бебоците. И аз искам да сме заварено положение, нооооо

# 436
За имената, относно чуденката на Галя, ми хрумнаха тези, а и ги харесвам, де - Мирена, Марчела, Моника, Мила, Ивета, Ивона, Ивайла  Wink, Илона, Ирина, а на Катя - Радина, Радост, Рада....

То на мен и Неда ми харесва, ама това е отделен въпрос....

Не ми се захваща с темата за майчинство и болнични -   колкото, толкова и туй-то! Само искам да сме живи и здрави и четиримата , дай боже, след няколко седмици и всичко да ни е наред! С каката взимах 180 лв, оправили сме се, изгледана е, сега е усмихнато и щастливо дете, няма комплекси, здрава е, спортува, абе, да чукна на дърво - късметлийка съм.
Затова, само да сме здрави, другото ще се навакса!

# 437
  • В две тъмни очички
Добро утро и от мен!  Hug
BebEshOnDeL , Azzazela И аз като вас минах през такъв период  Tired . Преди да дойда при мъжа ми в София, живеех в Пловдив. Купих си апартамент,в нова кооперация и познайте.....  #Crazy пурвата половин година всеки прави някакви ремонти по апартаментите  smile3511 . Точно тогава работех в нощен бар и ми беше много яко ... като се върнех и си легнех в 6-7 към 8 да чуя бормашини и прочеее. ТОВА ВСЕКИ ДЕН!!!!! А на хората не можеш да им кажеш нищо,щото са си в правото, какво са ми виновни,че работя нощно време  Sad . Най-накрая когато всичко започна да утихва, се нанесоха съседите под мен. Е това беше върхът на сладоледа. Скоро женена двойка,с БЕБЕ, които не преставаха да крещят (започваше се още по нощите) , мъжът обикновено увеличаваше музиката на макс когато жена му крещеше...а оная го замерваше винаги с разни неща,та да не ви казвам какво се чува. И представяте ли си ...имат БЕБЕ. Горкото детенце. Наскоро като си бяхме в Пловдив,разбрах,че си имат и второ детенце,обаче за мое съжаление,караниците не са намалени,нито виковете,нито часовото време, през което го правят. За сега съм им правила рядко проблеми - 1,2 пъти, но верочтно , защото не живея там,но не мога да си представя какво ще им се случи,ако след 2-3 месеца живот и здраве отидем до Пловдив с бъдещото ни бебче и те продължат така! Мъжът ми,а и аз, определено няма да издържим!
Много се радвам,че тук живеем в къща! Няма нищо по-хубаво от това!

katiahr  Ралица (Рали) също е хубаво име, Радосвета и Радослава (Ради)

# 438
Добро утро!
Добре дошла на новата мама newsm78 Лека бременност и здраво и пухкаво бебче!
За имената- много ми харесва името Мишел.От няколко дни все ми се върти в главата.
Иначе Гале, и аз харесвам много Ивайла, също Никол не ми звучи толкова изкилиферчено.Ти имаш ли определена буква или?
Да се похваля, вчера моя роднина от ноемврийките роди бебе Рая-3200 , 50 см,  в 36сед 5дни то се води 37седмица вече.

# 439
Здравейте момичета Simple Smile

Mari, браво на ноемвриската мама! Да й е живо и здраво! Wink Ами, то съвсем идеално на тегло и размери... нищо че малко по-рано Simple Smile

Аз да се оплача, тази нощ не мигнах... станах около 6-7 пъти до тоалетната, че снощи май доста вода изпих на вечерята... а и бебенце освен че рита, хълца около 3 пъти... това ме побърква... и ставам да се разхождам обикновено, та дано да спре. И сега едвам гледам... А ще ходим с половинката за малко до неговите родители, а после цял ден и до моите. Аз не мога да си държа очите отворени! Поне ще събера малко слънце при нашите в градината Simple Smile

За имената - от тези с И, Ивайла ми е фаворит, а за Р - Радина Simple Smile Много ги харесвам тези двете. Никол също ми харесва.

Azzazela, не си късай нервите с простаци. И в моята кооперация са се събрали едни... ама да не почвам, че ще се ядосам. Simple Smile

Хайде лек ден, милички! До довечера!

# 440
  • София
Привет момичета!
Отдавна не съм писала, ама си имам оправдание Laughing, правя основно чистене в къщи, прозорци, пердета, пране на завивки, одеала, абе работа колкото щеш.Бързам да приключа с чиската, за да се заема с пазара, че още нищо не съм купувала за бебо.
Добре дошла на новата мама, лека бременност и здраво бебе.
Мари, сигурно става на въпрос за дъгичка от ноемврийските мами, следя ги когато мога.Да е жива и здрава Рая и бързо възстановяване на мама.  bouquet
Виждам, че имената сте подхванали и при нас е проблем, нищо не ни идва на акъла newsm78, все се успокоявам че има време, ама като гледам наближава
Да кажа на майките, които са Rh (-) и раждат в Тина Киркова.Гама глобулина не се поема от ЗК, въпреки че работят с нея.
Да питам някоя майка ще ражда ли секцио по медицински причини, че ми говорят за някакви становища newsm78, а на мен ми дадоха амбулаторен лист в който пише че не препоръчва нормално раждане, казаха ми че този лист не върши работа, странно...
Нямам търпение да дойде сряда да видя бебко, че не съм ходила 2 седмици на преглед.
Айде стига съм писала, приятна почивка ва всички Hug

# 441
  • София
Забравих да питам Reason, как е диска, да си го вземам ли или не струва?

# 442
 Grinning Момичета, поне не съм само аз. Аз живея в къща, и сме двор до двор.....толкова са невъзпитани и прости, че пак успяват да ме тормозят. Не мога да се изнеса, това е моята къща  ooooh!. Абе ужас, то са музики денонощно, косене на трева с електрическа косачка в 6 сутринта под балкона ми. 18 годишен син пияница, който си кани супер шумните приятелчета и вдигат такава врява, че все едно са у нас. И това години наред, още преди да се омъжа. Вчера, тая кучка такива обиди изрече, вкл. по адрес на нероденото ми дете.....ама с тоя корем, как да и обърша два шамара? Но съм спокойна, защото утре мъжа ми се прибира от командировка и така хубавичко ще ги бие дружно  #2gunfire. С простака, освен като с простак по друг начин не можеш да се оправиш, уви.
Оставете тая селска вечеринка, кажете на вас записват ли ви тоновете вече?

# 443
на мен имената с И-Илона като мен  Laughing, Инес,Ивая,Илияна,Илейн

# 444
И на мен ми харесва Илияна, Изабел също -даже така мисля да се казва нашата девойка  Hug

# 445
Момичета ние с бебо вчера бяхме на 3Д и беше много хубаво. Малкото дребосъче вече е 1кг 700гр обърнал се е по посока на изхода Laughing и беше си чакил краката на гравата. Имаме големи сладки бузки и малко чипо носле. Да ви кажа аз не се притеснявам от раждането- може би защото вече веднъж ми се случвало, но най-вече нямам търпение да си гушкам малкия бузанчо.
Пожелавам хубави вести на всички, на които престоят прегледи Hug

# 446
Галче, таткото да си замълчи поне тоя път де  Laughing  нали има на неговите вече, ти да не би да си без родители  Hug Хич не ги обичам аз тия работи само на свекъра и свекървата, все едно аз съм паднала от небето.Аз бях в чуденка за единия понеже неговите родители са починали отдавна / мисля казвах веднъж вече/ и все пак виждах че на него му се иска макар и буквичката но да има и на тях и сигурно единия щеше да е Пламен, но детето си реши името като се родиха на Кръстовдени стана Кристиян.Ето и моите предложения - Милица,Милена,Мила,Мариа/яна,Ивета,Ивелина.Иначе ми харесват и - Стиляна,Стела,Симона,Виктория,Теодора,Кристина,Кристияна,Владислава и др. и същите горе-долу за момчета да не ги избоявам  Hug

# 447

Да кажа на майките, които са Rh (-) и раждат в Тина Киркова.Гама глобулина не се поема от ЗК, въпреки че работят с нея.

А трябва , защото гама глобулин-а се поема от ЗК

•Отговор от НЗОК Дата: 13.10.2010 14:07:36
Инжекцията с анти-Д гама-глобулин е включена като терапевтична процедура в Клинична пътека /КП/ №141 „ Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение”. В алгоритъма на пътеката е предвидено, че ако родилката е Rh – отрицателна и няма антитела, а съпругът и бебето са Rh-положителни, до 72 часа след раждането се извършва профилактика с анти-Д гама глобулин. При всички случаи, когато се налага такава профилактика, медикаментът следва да бъде осигурен от болничното лечебно заведение, което е сключило договор с НЗОК и изпълнява посочената КП. Болницата няма основание да изисква заплащане от здравноосигурени пациентки. НЗОК не възстановява средства в случаите, когато пациентите си закупуват медикаменти и консумативи, необходими за диагностично-терапевтичния процес, заложен в алгоритъма на клиничните пътеки.

# 448
на мен имената с И-Илона като мен  Laughing, Инес,Ивая,Илияна,Илейн

На мен с И ми харесва Ивайла  Grinning

# 449
Момичета много ви благодаря за предложенията за имена Hug. Аз се чудя много за Ралица-харесва ми цялото име, но на таткото не съвсем, та ще видим.

И при нас в кооперацията има мега селяни и простаци. единственото ми успокоение е че след 1-2 години ще се местим да живеем в къщата на нашите и ще спрем да се разправяме с идиотщини. Иначе и мен ме изкарват от равновесие #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт