Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 019
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
Люляковa, моля те да пуснеш следващата тема!
То е ясно, че една голяма част от пишещите ще продължат да си правят маски с тривитаминол, но поне напиши и за възможните вреди от тази маска. Също и информацията за това, че тази маска не се препоръчва да се прави от бременни и кърмещи жени да бъде с малко по-големи букви и в ярко червено. Бременните и кърмещите трябва да знаят, че не може да се борят с косопад без да са се консултирали с лекар.
В днешно време човек може да си купи всичко от Интернет....какви ли не лосиончета, таблетки и т.н. и много от хората си мислят, че това са безвредни неща, но по време на една бременност могат да бъдат и опасни.
Ето за таблетките на Kerastase a.l.e.n.a си мислеше, че са безвредни, но аз намерих информация, че не е желателно да се пият по време на бременност и кърмене, а и ти сама каза, че го пише в листовката.

# 661
Да, мисля, че е редно да има и такава информация   bouquet

Не го правя да се заяждам с хората, а просто е редно  Peace

# 662
  • в 1001-та нощ
ама не е заяждане, но може да го направиш и преди тази да е станала 50 стр.  Peace

# 663
   Нека всеки сам прецени какво ще слага на косата си- тривитаминол, разни " храни и т.н. В един момент в темата се коментираше много за положителния ефект от тривитаминола и тогава ниииикой не каза, че е останал недоволен, сега някой споделя, че не е нужен за клепане на косата и хайде всички на това мнение. Та маската била овча  hahaha
  Аз например не знам колко помагат храните върху косата ми за нейното здраве, но както вече съм писала съм доволна от ефекта от меда, кис. мляко и жълтъка за изсушаване след прекомерното омекотяване от маслата, които слагам. А и също важно е не дали са ти на главата, а в стомаха миксирани с много вода.  Но всичко е до проба- грешка докато всяка от нас не е наясно за нуждите на собственото си същество  Peace  А и 80 теми не се ли изписаха именно върху основата на т.н. "оригинална" маска   Rolling Eyes

# 664
   Нека всеки сам прецени какво ще слага на косата си
Да, всеки сам ще прецени, но нека има информация, както за ползите, така и за възможните вреди. И като се споменава за доволните от тази маска, нека се спомене, че има и недоволни.
Какъв е проблема?
Мен лично ме обезпокоява фактът, че доста дами не знаят какво си слагат на главите. А и доста голяма част от пишещите си мислят, че всички витамини, независимо от дозата са полезни, а това не е така.

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 00:17 от B & C

# 665
Разбира се, че всеки си решава какво ще слага на главата си. Това си е изцяло ваша работа. Но хубаво е хората да знаят, че може да не е безобидно.

И яйцата и киселото мляко не са предназначени за маска за коса, но те не са лекарство и  са напълно безвредни.

Още нещо се сетих, защо има недоволни от виалитон? Защото го няма слънчогледовото олио  Grinning Пробвайте с обикновено такова, може да има същия хубав ефект върху косата ви. Тези витамини наистина нямат нищо общо с никненето на коса  Peace
Толкова козметични лаборатории се чудят какво да измислят, за да е по-ефикасно, правят какви ли не тестове, едва ли са пропуснали витамините, но нито една компания не е излезнала с такъв продукт. Дори и препаратите по аптеките нямат такова съдържание.

# 666
  • в 1001-та нощ
 Peace с всичко съм съгласна, но витамини  има в доста продукти за коса, или от тези поне вит Е със сигурност - като токоферол, за вит А не си спомям  Peace , тябва да погледна; продуктите за коса се грижат и за скалпа, който е кожа и затова не е учудващо  Peace

иначе за вс. друго, като инф-я, с която да се започва, а не да е накрая - съм съгласна  Peace

аз с доста неща не бях съгласна по принцип, затова във втория пост (след първия) добавих, че текстът  не е авторски, но просто - предавам темата  Peace

# 667
Да, има витамини в доста продукти за коса. Например в стимулисте има PP. Витамин Е е отличен антиоксидант и се съдържа в много естествени масла, но продукт с витамин А и Д3 - моля да ми посочиш кои са тия продукти за коса   bouquet

Във витамините за перорална употреба може да се срещне витамини А и Е, но те са дозирани и дозата им е определена от специалисти, и разбира се винаги пише да не се превишава препоръчаната доза.  Аминокиселините са тези, които имат роля за растежа на косата, но моля ви не се втурвайте в аптеката да си купувате!  Витамин А, по-точно ретинолът се среща в доста кремове за лице, но витамин Д3 никъде не присъства.

Дори и тези витамини да се грижат за скалпа - да бъде регулиран и добре балансиран, пак не могат да накарат косата да расте по-бързо, нито пък да бъде по-здрава.

Няколко пъти прочитам, че докарва косопад. Мен това ме плаши най-много. Що за маска е, щом може да предизвика косопад  Laughing, хората се борят с него по всевъзможни начини, аз ще си сложа витамини за овце върху главата, които не са предназначени за хора, щото еди-коя си била доволна  Joy  

# 668
  • България
За мен е решено само чист
пресован зехтин!косата ми е много изтощена от изрусяване,сухи крайща,бьрзо омазняваща се-през ден я
мия.какви маски сьс зехтин ще ми препорьчате?

# 669
Аз също съм ЗА зехтина с две ръце!

Една голяма бутилка хубав зехтин струва 14-15 лв, но ще ви стигне за една година. Понякога съм си правила маска само със зехтин  -  като измия косата, не слагам нищо върху нея, оставям я да изсъхне сама и после я мажа от-до, включително и корените и така престоявам поне 1 час. По-трудно се измива, но всеки трябва да си намери добър начин за измиване.

# 670
Да, но кой определи кога да се правят почивки. Лекар, козметик или тук някой потребител реши, че така се прави, та чак има и "оригинална" рецепта.

Всъщност това е много, много добре казано. Я който знае наистина да каже кой определи тази 'оригинална' рецепта? Кой определи периодите на ползване на Тривит. и на почивки??? Или просто този животински продукт е поредното нещо, което се предава през поколенията като 'народна рецепта' за красота на косата, на която ние просто сляпо вярваме, че е само полезна и никак вредна?  Thinking

И аз не мога да разбера какво толкова са се прехласнали всички по тоя тривитаминол?!

'Прехласваме' се, защото явно наистина има добър ефект върху косата на много хора, а хората винаги сме склонни да вярваме не на рекламите по телевизията, а на това, което има ефект върху нас. И се молим да няма вреди...

Нека всеки сам прецени какво ще слага на косата си
Да, всеки сам ще прецени, но нека има информация, както за ползите, така и за възможните вреди.

Неминуемо е добре да има такава инфо. НО там е работата - това, което аз смятам за вредно, ти би сметнала за полезно и обратното. Всичко е страааааншо субективно!  Peace

Алена, честно казано косопадът вече не е така притеснителен, че да се вдигна до лекар. Мога само да предполагам, че е на хормонална/сезонна основа - 2 в 1. Август спрях да кърмя, дойде есента и реално тогава започна проблемът. Благодарение на Фитовал обаче сега нещата са в пъти по-добре, та вече чак място за притеснение няма, поне засега...

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 10:22 от Бърборанка

# 671

Тъп въпрос  Embarassed От къде може да се купи алма!? Има ли някъде в БГ, някой сайт от който да се поръча.. или само от чужди сайтове!?
Благодаря предварително!   bouquet

Амла и шикакай могат да се поръчат от 2 сайта, дадени ми тук, но преди мноого време и за съжаление не ги помня и не съм ги сейвнала. Sad Та и аз се интересувам, ако може някой да ми ги припомни.  Grinning

Писах на лични, може и някой да ме е изпреварил, но все пак дано съм помогнала Simple Smile

# 672
е момичета, хвърлихте ме в ново 200, тъкмо влизах да пиша нещо за маската, правех си я вече месец по веднъж седмично и сега чета последните постове все едно обсъждате нещо токсично. поне при мен забелязвам , че имам повече блясък отпреди, започнаха да растат нови косички - както всяка година след есенния косопад, но като че ли повече, засега не мога дакажа нищо лошо. защо да е вреден този тривитаминол? то който е казал че е полезен и че има оригинална рецепта, по същия начин може да каже и колко е вреден, писали ли сте по назад какъв е точно проблема да се разчета? около мен хората, които го знаят като съставка а маска и не са я научили оттук са доволни, фризьорки, от ветеринарните кабинети където се продава казват че няма никакъв проблем за маска за коса.....ако пропускам нещо важно споделете  Hug че не съм чела от много теми насам.

# 673
Хайде в новата тема да направим анкета Доволни ли сте от Тривитаминола Grinning.По4вам да се 4удя дали наистина расте от него косата или е от другите бърко4и дето ги слагаме в маската(стимулант Икаров,бадемово,зехтин и т.н.)

# 674
Хайде в новата тема да направим анкета Доволни ли сте от Тривитаминола Grinning.По4вам да се 4удя дали наистина расте от него косата или е от другите бърко4и дето ги слагаме в маската(стимулант Икаров,бадемово,зехтин и т.н.)
може да е е един вид самовнушение  Mr. Green и ефекта да е от друга наистина, аз и без друго бях решила да спирам вече след 5 маски с тривитаминол, и да си правя със всичко останало като наблягам на бадемовото масло.

Общи условия

Активация на акаунт