Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 033
  • 720
  •   1
Отговори
# 645
  • България
Дадоха ми пресован зехтин сьвсем пресен да ли става за маска и каква да е тя?

# 646
Бърборанка, да  Simple Smile
понижава pH-то на маската. Аз преди си правих маска само от чист зехтин и не съм слагала оцет, но след това съм си обливала главата с вода в която е имало оцет или лимонов сок.

Хихи, да какво?  Mr. Green В смисъл ИМА ефект за блясък и сложен вътре в маската?  Thinking

Росито, според мен чистият пресовян зехтин, истинският, е най-подходящ за маски. Слагай каквото искаш вътре, зависи каква ти е косата и какъв ефект искаш да постигнеш. Simple Smile

# 647
1 чаена лъжичка лимонов сок на 1 литър вода, за изплакване нали така беше, че все забравям Blush  
И преди купената маска ли се прави това изплакване с киселия разтвор или след маската, демек накрая?

# 648
  • в 1001-та нощ
Алена, тъй като скоро наближава следващата тема, предлагам да се премахне информацията, за продуктите, от които са доволни само малка част от потребителите, тъй като това е много субективна и подвеждаща информация. Още повече, че примерно аз съм крайно недоволна от някои продукти, от които други са доволни    bouquet

Мисля, че не е нужно да има каквито и да е имена на продукти

напълно съм съгласна ....и продуктите са много различни и проблемите,които се третират...напълно уместна забележка ....  в началото уж само продължих "нишката" и в уважение на положения труд преди мен ...реших да не "режа", после и с МисНели си писахме, че има доста излишни неща - отпред - ще редактирам - ако аз пуснам новата тема  Peace

МНОГО благодаря на ВСИЧКИ за отговорите!!  Hug  bouquet
...Алена, май в аптекита не съм виждала маслко от гроздови семена. Ти на Икаров и от аптеки ли го купуваш?  newsm78...
на Икаров има, може би не във всяка аптека, но има  Peace

...
За хумата някой беше питал. И аз напоследък много се замислям дали да не пробвам маска с нея. Една позната ми каза, че на нея много й помагала срещу косопад (а аз в момента се боря с такъв).  Thinking

мисля, че е добре да разбереш какви са причините за косопада (може да са доста различи) и да действаш в зависимост то тях, а не "по-принцип", защото "по принцип" няма  Peace

1 чаена лъжичка лимонов сок на 1 литър вода, за изплакване нали така беше, че все забравям Blush 
И преди купената маска ли се прави това изплакване с киселия разтвор или след маската, демек накрая?
накрая  Peace (преди сушене)

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 21:16 от a.l.e.n.a

# 649
А тъй като току-що бе заключена и другата тема за тривитаминола, силно се надявам, че е заради дублирането на съдържанието. Не ми се иска да мисля, че модераторът ми се обидил, ако ползва маската  Laughing

Но все пак е важно да се споменава постоянно, че тривитаминолът е лекарство, за което тук се препоръчва свободната му употреба, а не е много редно май

# 650
щом даден сайт е ограничен, то той няма защо да се появява с описание как да бъде избегната забраната
'тайната ... ' е темата, в която най-често се споменава тривитаминолът - няма нужда от друга тема  Peace
мога да слея двете, но ще се получи объркване заради реда на постване и за това просто заключих темата

# 651
  • София

Но все пак е важно да се споменава постоянно, че тривитаминолът е лекарство, за което тук се препоръчва свободната му употреба, а не е много редно май

Няма страшно,както и името му говори това са просто 3 витамина,А,Д и Е

# 652
накрая  Peace (преди сушене)
ок, мерси Simple Smile

# 653
  • в 1001-та нощ
А тъй като току-що бе заключена и другата тема за тривитаминола, силно се надявам, че е заради дублирането на съдържанието. Не ми се иска да мисля, че модераторът ми се обидил, ако ползва маската  Laughing

това предупреждение може да бъде включено - в първия пост, дори ако искаш - може ти да го оформиш - както прецениш  Peace

# 654
Бубанка, благодаря ти   bouquet

*Bubble*, просто  Laughing Ти си мислиш, че като са витамини и са безвредни ли. Безвредно е, ако тялото ти синтезира витамин Д3 по естествен начин - чрез слънцето.

Аз ще си копна мненията, ако може, не ми се пише пак -

"Витамин Д3 е силнотоксичен! Предозирането с мастноразтворими витамини е крайно опасно. Мамите, които дават вигантол да прочетат листовката за странични ефекти, защото това е част, от това, което слагат на главата си.

Аз на децата си не съм давала вигантол, вие го мажете постоянно върху скалпа си. Сигурни ли сте, че не прониква в кръвообращението? Никоя компания не е излезнала с безопасност на прилагане на тривитаминол върху скалпа, никой не е правил тестове и никой не ви го препоръчва!

Науката за косата въобще не включва тези витамини като съществени за растежа на косата, но тук в бг-мама се знае всичко!

Да, дори и да има добър ефект върху скалпа, никой не е тествал какво е влиянието върху организма.

Тъй като много се рових, разбрах, че всъщност тези витамини нямат общо с никненето на коса. И добрият ефект вероятно се дължи на слънчогледовото олио, в което са разтворени. От витамините върху скалпа, предполагам, че може да има повече вреда, отколкото ефект. Тези същите витамини може да се препоръчани от лекари за пациенти с екзема, псориазис и т.н., но пак със сигурност ще се прилагат под лекарски контрол.

Слънчогледовото олио има доказан добър ефект върху косата, така че по-добре се мажете с обикновено олио за готвене. Убедена съм, че тайната на красивата и здрава коса може да се дължи на зехтина, бадемовото масло, аргановото масло и още много други масла, със същия или по-голям успех.

Но друго си е да има нещо тайнствено, забранено или различно, вместо нещо, с което всички сме наясно. Нито една козметична компания не е изготвила продукт на базата на тези мастноразтворими витамини с топично приложение. Защо ли?

Алена, заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=542083.0

Много ми се иска по да видим какво е научното обяснение на ефекта  Thinking

# 655
  • София

*Bubble*, просто  Laughing Ти си мислиш, че като са витамини и са безвредни ли. Безвредно е, ако тялото ти синтезира витамин Д3 по естествен начин - чрез слънцето.

Е всяко прекалено нещо е вредно,затова се прави и почивка

# 656
  • в 1001-та нощ
Люляковa, това, което до момента ми е известно е, че маслата са добри за кожата - и въздействат позитивно на скалпа, в който са космените фоикули, т.е. ако скалпът е в добро състояние, то и космените фолукули имат условия да функционират добре.

Аз до момента правя "маската" основно с масла - без мляко и други храни (оцет, ракия ....) и вярвам, че маслата са достатъчни, т.е вярвам, че те действат, като те самите съдържат витамини - както са добити. Но и не всички масла са удачни  Peace

От витамините в тривитаминола - А и Е са полезни за кожата, съдържат се  и в повчето продукти за коса, но не виждам смисъл да се прекалява с тях; не знам дали ако се добавят в дози - по-големи от нужното - стават опасни - но да се спи с това, да не ти диша кожата и т.н. ми се вижда прекалено, а всичко прекалено е ..."опасно".

Имам един тривитаминол, от който по някой път капвам, но  .... newsm78  .. имам някакви задръжки и се въздържам определено  Hug

Като цяло съм "ЗА" ползването на масла, които съдържат витамините А и Е, както са добити и с резерви за тривитаминола  Peace

Пиша в темата - повече като тема за косата, а не за тривитаминола   Peace

# 657
  • Somewhere far away
И аз не мога да разбера какво толкова са се прехласнали всички по тоя тривитаминол?!
Първо - това е лекарство за животни, не за хора!
Второ - има толкова други продукти за коса, пазарът е претрупан - винаги може да се избере по-доброто, а аз не мисля че точно тривитаминолът е най-доброто, което се предлага..

Всеки си решава само за себе си, разбира се, но аз не съм ползвала и не смятам и да ползвам някога това нещо, наречено тривитаминол.

# 658

Е всяко прекалено нещо е вредно,затова се прави и почивка

Да, но кой определи кога да се правят почивки. Лекар, козметик или тук някой потребител реши, че така се прави, та чак има и "оригинална" рецепта.

При предозиране с витамин А

хипервитаминоза - наблюдава се главоболие, повишено вътреочно налягане, сърбеж, рагади, повръщане, нарушение в съня, двойно виждане, болки в ставите и костите, отпадналост, хиперкератоза, сухи роговици.

При предозиране с витамин Д

хипервитаминоза - появя на главоболие, повишаване на артериалното налягане, жажда, полиурия, повишава се концентрацията на калциеви йони в кръвта и урината, болки в колената

Въобще тази цялата истерия ми се струва безумна  Laughing

# 659
  • в 1001-та нощ
 Mr. Green ако е само до витамините - те може и да се пият - поне знаеш колко поемаш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт