Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 75 982
  • 720
  •   1
Отговори
# 45
Момичета да ви се похваля за пръв път вчера се измих вместо с шапмоан с маската с бира на Орзен и реултата е  Heart Eyes стахотни къдрички, коментирали сме го в миналата тема мисля, че беше, ама аз чак днес се осмелих да пробвам  Crazy препоръчвам на момичетата с къдрава коса да опитат Grinning

# 46
  • в 1001-та нощ
т.е. нанасяш маската и нищо друго - преди или след нея, без сушене - само изплакваш и я оставяш да си изсъхне сама?

# 47
  • В полите на Пирин планина
Да, това го предлагаше Мис Нели в някоя от по-старите теми - нарича се ко-шампуинг, но тя беше писала за балсам, вместо шампоан. Аз го пробвах на морето, защото от честото миене ми се пресушаваше косата.

# 48
  • в 1001-та нощ
за балсам също съм чела, но той би следвало да е по-лек от маска  newsm78

също мисля, че през няколко измивания е добре да се ползва по-измиващо средство, особено, ако се ползват стилизанти

от маската, която е ползвана също би следвало да остава "нещо по-косата", което се и натрупва....аз поне в тази схема бих включила периодично и друго измивно средство  Peace

# 49
Момичета, донесоха ми един продукт за коса на Шварцкопф, предназначен за износ за Гърция и не мога да дешифровам как да го използвам ,защото няма инфо на английски или български съответно...става въпрос за шишенце от 150 мл на тяхната линия ГЛИС Total Repair 19, repair hair in the cell, пише само на английски и отзад има картинка на задраскана слушалка за душ, което ще рече, че вероятно е някакъв балсам или маска без измиване (течността е бяла, лъскава, сякаш има перли или кристали вътре, не знам как да го обясня...) Някой ползвал ли е този продукт и как? Благодаря предварително...  bouquet

# 50
Момичета, донесоха ми един продукт за коса на Шварцкопф, предназначен за износ за Гърция и не мога да дешифровам как да го използвам ,защото няма инфо на английски или български съответно...става въпрос за шишенце от 150 мл на тяхната линия ГЛИС Total Repair 19, repair hair in the cell, пише само на английски и отзад има картинка на задраскана слушалка за душ, което ще рече, че вероятно е някакъв балсам или маска без измиване (течността е бяла, лъскава, сякаш има перли или кристали вътре, не знам как да го обясня...) Някой ползвал ли е този продукт и как? Благодаря предварително...  bouquet

На мен това ми звучи като терапия за коса. Само предполагам. Но ми се струва много странно, че няма текст на английски или поне отпред на опаковката заглавие няма ли?

Също така искам съвет, чудя се м/у шампоаните от професионалната серия на Лореал.... м/у Shine Curl, Absolute/Intense Repair или Force Vector, защото косата ми мн се къса....но общо взето косата ми отговаря на описанията и на 3-те серии? Май клоня къm последната...

P.S. Панаирът в Пловдив на Италианския моден фестивал на прическата ще бъде от 28.10.2010 Simple Smile Просто споменавам за тези, които обичат да се сдобиват с продукти като мен.

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 16:28 от falling-leaves

# 51
Ползвала съм , ( мисля ,че се води горещо олио ) ГЛИС Total Repair 19.
Една малка тубичка много мъничка.Като на Ейвън горещите масла . Като маска го направих и резултата беше мнооооого хубав.  Може пак да пробвам ,самата ми коса беше все едно леко влажна , хидратирана .. и аз незнам точно как да се изразя , беше си супер .Нямах усещането за сухи краища и т.н. Дано да съм помогнала.
ПП: Вътре беше точно такова , каквото го описваш .Като кремче , но леко по -воднисто , лесно се разнася и отмива. Simple Smile Аз си го измих после  де .Намазах се и после изчаках малко и го отмих . Hug  Peace

# 52
  • в 1001-та нощ
Също така искам съвет, чудя се м/у шампоаните от професионалната серия на Лореал.... м/у Shine Curl, Absolute/Intense Repair или Force Vector, защото косата ми мн се къса....но общо взето косата ми отговаря на описанията и на 3-те серии? Май клоня къm последната...

а къде се къса?

от форс вектор - на мен ми остава доста суха косата, не бих препоръчала

пак зависи от какво е накъсването, къде и какво ползваш

Mis-Demeanor - виждам, че го открихте май, ако  така - да не се ровя и аз?

# 53
a.l.e.n.a, напоследък откривам, че дори по средата на дължините има нацепвания на косъма, което адски ме учуди. А не съм склонна да загубя голяма дължина.
Щом казваш, че става суха в никакъв случай няма да го взема. Тя ми е достатъчно суха и така.
Трябва ми нещо щадящо и подхранващо явно... Без агресивни измивания.

# 54
Ползвала съм сухия шампоан на Клоран, който при мен имаше ефект на много обем. Това всъщност е пудра, която отнема от мазното в корените. Шварцкопф мисля, че също имат такъв много успешен продукт. И в сайта на Златна рибка съм виждала на Лакме такава пудра за мазни корени, но нямам впечатления.

а мие ли?

Не, въобще не мие. Той е спрей, който впръсква пудра. С него можеш да отложиш едно миене. Примерно, ако нямаш време да си измиеш косата, но трябва да излизаш с този сух шампоан корените не изглеждат въобще мазни. Разбира се това е за екстремни ситуации. На мен ми придаваше огромен обем.

# 55
Ще го пробвам обезателно.Благодаря за инфото Hug

# 56
falling-leaves, Мими93, благодаря ви, но мисля,че не е това...не е в малка тубичка и не прилича на олио...представиха ми го като кристали, но може и те да не са знаели за какво става на въпрос- има отгоре помпичка и е от серията Total 19, но не е на серията им KUR, a само GLISS...в гугъл не можах да намеря снимка на такова...освен аз да ви го снимам и покажа тук  newsm78 просто се чудя като какво да го използвам- като балсам или маска или нещо за финиш без отмиване, някой знае ли гръцки тук? Simple Smile

# 57
Ползвала съм сухия шампоан на Клоран, който при мен имаше ефект на много обем. Това всъщност е пудра, която отнема от мазното в корените. Шварцкопф мисля, че също имат такъв много успешен продукт. И в сайта на Златна рибка съм виждала на Лакме такава пудра за мазни корени, но нямам впечатления.

а мие ли?

Не, въобще не мие. Той е спрей, който впръсква пудра. С него можеш да отложиш едно миене. Примерно, ако нямаш време да си измиеш косата, но трябва да излизаш с този сух шампоан корените не изглеждат въобще мазни. Разбира се това е за екстремни ситуации. На мен ми придаваше огромен обем.
Ще го пробвам обезателно.Благодаря за инфото Hug

да и аз определено мисля да го пробвам, независимо колко струва, че обем ми е страшно нужен, понеже никакъв си нямам  Laughing Peace

# 58
лелеееее за тая пудра какво ли не съм слушала, но никои не можеше да ми каже марка или нещо насочващо, само знам че правила страшен обем и то за дълго, даже и при дъжд забележете  Naughty много ти благодаря Люляковa даже не много ти благодаря хиляди благодарности  Laughing Hug  bouquet

А на мен повече ми звучи описанието ти като на пудрите за обем, не на сухите шампоани newsm78 Има си такива пудри за обем, ръсва се в корените и при допир с косата се променя консистенцията и дава Уоу обем. Ама баш Уоу. Сещам се за такива на Aveda, Osis. Докато сухите шампоани просто попиват мазнината и оттам идва обема (сухата коса е винаги обемна) но не им е това целта. Ако ги позлваш редовно заради обема трябва абс. задължително със силно почистващ шампоан, най-добре пилинг на скалпа, защото се натрупват и задръстват порите, космения фоликул се задушава и ако имаш ксъмет, само ще спре да ти расте косата, ако не- косопадче и засилено омазняване.

За свикване на косата със шампоана  може да се говори единствено при терапевтични шампоани за проблем на скалпа - примерно с някакъв процент лекарство против пърхут.  И то свиква скалпа, не самата коса. А иначе, примерно почнали сте с по-суха коса....взели сте си нов шампоан - хидратиращ. Ми почва да хидратира този ми ти шампоан, отначало сте супер доволни -косата вече не е толкова суха. И след време ви се струва че е спрял да действа. Не е, просто косата вече е по-добре хидратирана и след употребата му не виждате разлика, защото е постигнат оптималния баланс, който може да се постигне с този продукт. Важи и за всякакви други типове шампоан.

# 59
Здравейте.Искам да попитам кое е най-подходящото масло за тънка и цъфтяща коса,без обем.Аз мисля да си взема бадемово масло,но искам да чуя и вашите мнения.Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт