Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 75 965
  • 720
  •   1
Отговори
# 105
  • в 1001-та нощ
Ползвам кокосово и кокосово с жожоба - чисти натурални масла, извлечени без разтворители - студено пресовани без аромати и оцветители.

Като ходя на СПА ползвам течни, защото тези - няма как да затопля там Wink))))

# 106
  • sofia
Оф, и аз да се оплача от ужасе косопад..имам чувството, че при мен вече е хроничен...Някой да препоръча витамини?
Аз съм пила Анакапс на Дюкре миналата есен - помогна ми; комбинирано с ампулите на Виши..Половин година след като ги спрях, пак се почна. Пак почнах с хапченцата но този път ефекта беше много по-слаб... SadИ сега незнам? Дори незнам коко месеца се почива след анакапс. Замислям се и за Геритамин, но незнам дали има смисъл.. Sad

# 107
  • в 1001-та нощ
а от хормонална гледна точка - намираш ли отклонения?

# 108
От около 2 седмици съм на маската с Тривитаминол. Съветите тук страшно много ми помагат,благодаря ви![/color]   bouquet
Аз от 6-7 месеца чета отзивите ви за Тривитаминола, но още не мога да се престраша да го пробвам. А сега след като, след няколко месеца имам бал (абсулвентски) още повече се страхувам.
От 3 седмици си правя маска с Стимулант на "Икаров", мед, ракия, лимонов сок и яйце. Загрявам я малко, за да се получи еднородна консистенция, нанасям я в корените и стоя 2 часа. След изсушаване я усещам много добре и за сега съм доволна.

# 109
Имам ужасен косопад. Всъщност от 17 годишна го имам. А винаги съм имала дълга коса до кръста. Всяка година, по един или два

пъти имам много силен косопад. А иначе целогодишно си ми пада. Пробвала съм Мерц(хапчета), шампоани, ампули, мазила,

домашни маски, стимуланти.....така някак си замазвам положението, къде успешно къде неуспешно. Преди две години се мажех с

тривитаминол и стимуланта на Икаров и започна да ми расте нова коса. Много смешно изглеждах, защото новата коса стърчеше

1-2 см и с нищо не можех да я накарам да седи надолу.  Тази пролет просто не знам как ми се размина с косопада.(а не се мажех с

нищо) Даже не можех да повярвам, че едва ми падаха по 3-4 косъма на ден. Мислех, че е невъзможно, но явно това е да нямаш

косопад. И, че изказването, че е нормално на ден да ти падат по 100 косъма е мит.

Сега отново имам косопад и то доста силен. Косата ми пада на кичури. Дълга е, и ми се свиди да я поскъся, но май трябва да го

направя, за да не изглеждам нелепо с дълга и рядка коса(вече).  Вчера си взех от аптеката едни ампули с коприва и себорал

форте. И двете са без отмиване. Дано да ми помогнат.  Praynig

# 110
Някой ползвал ли е:
http://www.herbosophy.bg/
Интересува ме дали съдържат Sles,4е нещо не мпжах да разбера... newsm78

# 111
Оф, и аз да се оплача от ужасе косопад..имам чувството, че при мен вече е хроничен...Някой да препоръча витамини?
Аз съм пила Анакапс на Дюкре миналата есен - помогна ми; комбинирано с ампулите на Виши..Половин година след като ги спрях, пак се почна. Пак почнах с хапченцата но този път ефекта беше много по-слаб... SadИ сега незнам? Дори незнам коко месеца се почива след анакапс. Замислям се и за Геритамин, но незнам дали има смисъл.. Sad

Ако наистина го усещаш като хроничен, потърси причината. При някой заболявания на щитовидната жлеза има косопад. Проблеми с яйчниците, силен стрес...Правили ли си няаккви излседвания, хормони примерно?
Геритамин няма да помогне много, повечето други ттаблетки за коса съдържат доста повече полезни неща. За мен лично мнгоо добри са Maxi hair, който коментирахме на  предната стр.

# 112
Гледам сте повдигнали сериозно темата 'косопад'. Предполагам сте чели малко по-назад, но за всеки случай се замоцитирам, тъй като и аз в продължение на 2 месеца страах от такъв косопад, какъвто не бях имала май през живота си, а сега само за 2-3 седмици има видимо подобрение.

Здравейте. Не мога да не влезна да споделя страхотния ефект, който имам от шампоана и лосиона на Фитовал против косопад.  Simple Smile Ползвам ги вече около 2 седмици и снощи когато си правих маската с Тривитаминол забелязах значително по-малко паднали косми - и по време на нанасянето, и при миенето и при расресването на мократа, после и на сухата коса. Силно ги препоръчвам!  Peace

И ще продължавам в същия дух. Успех и на вас!

Алена, а кой ти каза, че при кърмене може дори 1 лъжица Тривитаминол и в комбинация с каквито и да е масла?  newsm78 Сериозно питам, не с цел заяждане, защото аз като кърмех и четох тук всички категорично казаха да спра да кърмя и тогава да слагам тривитаминол. Така и направих - за всеки случай! В крайна сметка маската няма да избяга. В този момент кърменето и здравето на бебето бяха по-важни от подобряването на състоянието на косата ми.

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 00:47 от Бърборанка

# 113
  • в 1001-та нощ
ами защото не чета само тук, има медицински справочници, лекари, до които да се допиташ, в много издания са конкретизирани изменящите се нужди от витамини през разлините месеци дори от бременността и кърменето

изобщо нямам намерение да споря или убеждавам някого, въпросът беше конкретно към мен и отговорих конкретно за себе си

информацията е навсякъде и достъпна, всеки може да прочете

а това, че тук във форума нещо като се каже се преповтаря многократно (на сляпо и без да се проверява), вкл и абс. глупости е характерно, от както свят светува - сети се най-малко за примера със спанака - как е бил обявен за съдържащ изключително желязо, което обаче било печатна грешка - неправилно поставена десетична запетая ...и така грешката се повтаряла в копи-пейст.....мнооооого години и все още носи тази слава.....

както и да е, никого не насилвам за нищо, споделям опит и знания, когато съм питана, а всеки има глава на раменете си да провери, търси източници на информация и преценя за себе си; както аз съм преценила, че яйца, мляко, ракия и газ на главата си не слагам, не ми пречи, че другите го правят, всеки си има избора и аз своя  Peace

# 114
  • sofia

Ако наистина го усещаш като хроничен, потърси причината. При някой заболявания на щитовидната жлеза има косопад. Проблеми с яйчниците, силен стрес...Правили ли си няаккви излседвания, хормони примерно?
Геритамин няма да помогне много, повечето други ттаблетки за коса съдържат доста повече полезни неща. За мен лично мнгоо добри са Maxi hair, който коментирахме на  предната стр.

Не съм изследвала хормони, но може би ще трябва. Sad За щитовидната съм почти сигурна, че не е източника на проблема, по-вероятно е да са яйчниците, понеже с тях си имам от време на време проблеми. По-точно преди имах проблеми - нередовен цикъл...възпаление на единия яйчник. Но от няколко години мисля, че се изчистиха тези проблеми. Незнам вече...По наследство би трябвало да имам гъста, здрава и хубава коса, но.. Sad

# 115

Здравей,
аз съм ползвала само един вид витамини и няма как да сравня с други, но останах доволна от тези - http://www.facebook.com/pages/Sofia/NOVOPHANE-kapsuli-protiv-kosopad/177578861120
освен тях имах и лосион и шампоан /предписани от дерматолог/, но мисля, че те бяха само допълнение, а косопада намаля от витамините. На втората седмица осезаемо падаше по-малко коса, а след като прекъснах да ги пия 3 месеца след това все още имаше ефект. Е, след това пак се засили, но мисля, че това е, защото не направих цял курс от три месеца, а изпих една опаковка, която мисля, че ми стигна за 35 дена или нещо такова.
Надявам се постът ми да ти е полезен.

# 116
аз малко ще се отклоня от темата ви на разговор, но не мога да не споделя - купих си желе за обем на косата на Keranove. Много съм доволна! Понеже търсих тук пудри за обем (бях си набележила един срей за обем на L'OREAL, който се оказа лак за коса) и не намерих ми предложиха желе за коса. Пробвах го още веднага - ефекта е видим, косата наистина има повече обем още в корени (дори и след сън  Grinning) стои подредена, пухкава, по - дълго нарешена (което при мен беше страшен проблем) и го нямам онова чувство за сухи, уплетени и цъфнали крайща!  Peace е не е пудрата за обем, но и това върши страхотна работа  Peace  bouquet Wink

# 117
Момичета здравейте,

от година 2 години редовно изправям косата си, но същесвременно използвам предпазни продукти преди това. Косата ми е горе долу добре, не е прекалено изтощена. Но не расте. Преди косата ми беше много по- дълга, а сега само я подстригвам, тя цъвти, а не расте.
Бихте ли ми препоръчали маска/ балсам и пр. за стимулация на растежа. Преди години имаше Косара, но вече не мога да го намеря. Rolling Eyes
Благодаря ви предварително!

# 118
  • sofia

Здравей,
аз съм ползвала само един вид витамини и няма как да сравня с други, но останах доволна от тези - http://www.facebook.com/pages/Sofia/NOVOPHANE-kapsuli-protiv-kosopad/177578861120
освен тях имах и лосион и шампоан /предписани от дерматолог/, но мисля, че те бяха само допълнение, а косопада намаля от витамините. На втората седмица осезаемо падаше по-малко коса, а след като прекъснах да ги пия 3 месеца след това все още имаше ефект. Е, след това пак се засили, но мисля, че това е, защото не направих цял курс от три месеца, а изпих една опаковка, която мисля, че ми стигна за 35 дена или нещо такова.
Надявам се постът ми да ти е полезен.

Фльор, благодаря, че сподели! Hug
Мен, честно казано, вече ме е страх да вземам витамини за тази коса...наистина си мисля, че се получава привикване и известно време след спирането им, пак започва..Не ми се иска цял живот да пия разни синтетики... Confused

# 119
Аз не сьм доволна от шампоана фитовал косата ми става ужасно мека и смачкана и на втория ден ми е направо залепнала на главата и пак за миене.Сьщо не ми помогна и за косопада.

Общи условия

Активация на акаунт