Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 355
  • 720
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря. А относно маската за боядисана коса питам,защото вече я имам и се интересувам дали няма да и дойде малко в повечко на косата ми.А иначе ще си взема и за къдрава коса  Peace

маските за третирана коса са обикновено протеинови и ако косата ти няма нужда от това е излишно, ако е по-евтина преобладават силиконите, не знам коя е маската; може да не я ползваш на всяко миене

Благодаря за отговора  Simple Smile А иначе това е маската http://prikachi.com/images.php?images/442/2614442x.jpg
Пратена ми е от чужбина,мисля че е хубава,защото е купена от специален мъжазин в които продават само продукти свързани с косата пък и не е евтина.Аз питах дали някой случайно,я е използвал,но май нямаше такива.Та щом ми даваш такъв съвет,мисля да я редвуам с тази на гарниер  Peace

# 226
Благодаря, значи ще започна да слагам маската и в корените, защото искам да стимулирам растежа. А относно омазняването на корените, добър вариант ли е впръскването на хумена вода в тях, или много изсушава?

Ще има отначало ефект но доста лесно може да се пресуши и още повече да почне да се омазнява. Масла в корените, по възможност жожоба, че е най-близка по състав до себума + 2-3 капки масло от чаено дърво да регулира омазняването.

Xrisenceto я най-добре снимай или препиши състава на маската, така само гадаем каква е и за какво.

# 227
  • в 1001-та нощ
точно това и аз тръгнах да пиша - как мже по една картинка да се каже нещо?
ако е на популярен продукт - поне да се ориентира човек да го търси, но така .... ooooh!

# 228
  • София
Мили мами,имам едно голямо колебание-дали да се накъдря или да си оставя косата такава мнооого права и .....абе не добре изглеждаща  newsm78!!!Почти съм се навила да се накъдря,едно време като ученичка се къдрих и първите седмици не беше много добре ама после ставаше супер,на лицето ми отива повече къдрава коса.Та въпроса ми е къде да отида да ме накъдрят ама по съвремени методи т.е не като едно време с ужасният къдрин и с бабешките ролки,искам на по-едри ролки и с по-щадящи средства,чудя се къде .......аз съм в Младост,в" Калото" не искам,там нещо не съм доволна......Та ако някоя от вас се е къдрила скоро  и е доволна ,моля посъветвайте ме къде или как точно да искам от фризьорките т.е има ли нови начини за къдрене?!?!Благодаря ви

# 229
  • в 1001-та нощ
абе щадящо средство за трайно къдрене - съмнява ме .... процессът е жимически и се разкъсват сулфидните мостове в косъма

# 230
Вклю4вам се съвсем на бързи4ко за да споделя ,4е правя максата с Тривитаминол  от две седмици или 3 (не си спомням)и мислете ме за луда,но определено виждам ефект  при разтежа на косата ми.Дай БОже така да продължава,защото немога да се понасям с къса коса.Оба4е леко ме посръбва главата и малко ми се поизсуши скалпа и косата (но малко).Нооо това се преживява Grinning

# 231
Ами аз преди 2 дена сложих снимки и написах коя какво съдържа и за какво е.Също споменах,че са ми пратени от чужбина.Както и да е.Тази маска която е за боядисана коса съдържа ленено семе  Peace

# 232

има терапии за уплътняване на косъма, но са "още по-сложни" Wink))

A.l.e.n.a
  кои са тези терапии за уплътняване на косъма??? ThinkingТо4но това търся Tired

# 233
Вклю4вам се съвсем на бързи4ко за да споделя ,4е правя максата с Тривитаминол  от две седмици или 3 (не си спомням)и мислете ме за луда,но определено виждам ефект  при разтежа на косата ми.Дай БОже така да продължава,защото немога да се понасям с къса коса.Оба4е леко ме посръбва главата и малко ми се поизсуши скалпа и косата (но малко).Нооо това се преживява Grinning

Аз не съм видяла още ефект откъм растеж на косата (но е не търся това,  моята е до кръста),  но косата ми изглежда просто чудесно Heart Eyes Такъв блясък не съм имала никога,  при все,  че не ми е била изтощена и проскубана преди това,  пак си беше красива,  но сега си я харесвам още повече Mr. Green Правя маската вече от 2-3 седмици и резултатът е повече от задоволителен.
Случайно пробвах маската с бира на Орзен и ми хареса много. Изобщо не очаквах Shocked Като се има впредвид,  че години наред съм ползвала само Лореал Проф.,  Фито, Рене Фуртерер и Кюн,  не мога да повярвам,  че толкова евтина маска ми допадна!

# 234
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате шампоан и маска за 3-годишната ми дъщеря. Косата й е с тънък косъм и расте доста бавно, в краищата се закъдря.
Подходяща ли е за нея Тривитаминолната маска?  Иска ми се  да стимулирам сгъстяването и растежа на косата. Благодаря предварително.

# 235
Yanica аз нямам дете,но мисля 4е на толкова малко моми4енце не трябва да се правят маски.На пове4ето деца са фини  коси4ките,но това не озна4ава 4е така ще и бъде и като порастне newsm78

# 236
Здравейте, може ли да ми препоръчате шампоан и маска за 3-годишната ми дъщеря. Косата й е с тънък косъм и расте доста бавно, в краищата се закъдря.
Подходяща ли е за нея Тривитаминолната маска?  Иска ми се  да стимулирам сгъстяването и растежа на косата. Благодаря предварително.
Абе жена Grinning Как ще правиш на тригодишно дете маска за коса? Колкото по-късно започне да си прави такива неща, толкова по-добре... тригодишно...  #Crazy Знам, че на малките деца ако ги подстрижат гола глава и после им расте по-гъста коса. Помня, че сестра ми като беше на около 3-4 я подстригаха така и сега косата и е по-гъста от мойта. Не знам дали е заради това, но все пак... маската е последното нещо, което може да направиш на детето си Wink

# 237
  • София
И аз смятам че тригодишно детенце няма нужда от маски,има време за маски  Mr. Green
Косицата й ще се сгъсти с времето,освен това всичко си е ген,ако е с тънък косъм нищо и каквато и да било маска не може да й помогне.
 А това с подстригването според мен си е мит

# 238
  • София
искам да питам за пресата.Мойта я ползвам на 220 градуса,просо з-то косата на по малко градуси не се изправя,не иска и да чуе за прави върхове.Обаче доста са тия градуси и термо млякото не е достатъчно за да предпази от сериозни повреди.Дали ако не слагам силикон след термо млякото или кристали,абе няква комбинация би ли помогнала или вредата ще си остане същата.Та пресата не я ползвам хич често,а откакто си изтощих косата с нея спрях и да я ползвам,ама имам желание поне веднъж в месеца да се изправя,без това да ми скапе косата.

# 239
Xrisenceto имаме предвид целия състав. Това че пише ленено олио нищо не значи - има продукти, в които рекламирната активка е в такива малки концентрации, че реално не помага по никакъв начин, но се слага, за да може законно да рекламират продукта. А и освен това тя може да съдържа и протеини, които заздравяват косъма, но го изсушават, или предимно силикони, които заглаждат но не подхранват...без целия състав не може да се каже нищо. Все едно да те питам за рецепта за торта със сметана и глазура, а ти да ми кажем, ми има ванилова есенция. Ако искаш меродавно мнение, трябва да предоставяш информация, иначе само си чешем езиците. Peace

allexa27  ето тези са терапиите, за които говори Аленка. По-подробно ги обсъждаме в темата за проф. козметика.

Yanica не всички момиченца трябва да приличат на принцески с дълги къдрици. ВЗеми един мек шампоан, най-мнгоо малко балсам ако се заплита, и остави природата да си свърши работата, детенцето все пак е само на 3.

SweetHarmony термомлякото ти би трябвало да си има доста силикони в състава. АКо не смяташ, че предпазва, експериментирай по-скоро с друг термопродукт, отколкото да напластяваш. Ако пак ти гори много - малко протеин и хидратация след употреба и ще е като нова.

Общи условия

Активация на акаунт