Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 060
  • 720
  •   1
Отговори
# 540
  • в 1001-та нощ
Момичета, ще махна снимките от предната страница, предполагам че вече сте ги видяли.   Simple Smile Сори за спама!

о, аз не съм

пусни ми ги на лични

# 541
пише, че е воден извлек ... от какво да щипе?
Да и аз се зачудих, прочетох наново съдържанието Thinking Уж нямам кой знае каква чувствителност към препарати, но това нещо ме изуми Shockedщипе, сърби, ужас ooooh!Щом не е нормална реакция, по-добре да не рискувам Rolling EyesМай само една хининова вода да си взема и да комбинирам с шампоана против косопад, малко масла на Икаров, че освен, че пада ами и сухааа Tired Tired

# 542
беше го споменала, като говорехме за дифузери - че не ги харесваш и от тях косата ти става на клечки и не се начупва добре - защото е права, но може аз да бъркам нещо
Да, не харесвам пяна и дифузер, но аз нямам и не използвам пяна, че да ми става на клечки.  Simple Smile

a.l.e.n.a 200 градуса и поне 3 пъти минаване с преса, за коса с тънък косъм наистина е прекалено.

# 543
  • в 1001-та нощ
пише, че е воден извлек ... от какво да щипе?
Да и аз се зачудих, прочетох наново съдържанието Thinking Уж нямам кой знае каква чувствителност към препарати, но това нещо ме изуми Shockedщипе, сърби, ужас ooooh!Щом не е нормална реакция, по-добре да не рискувам Rolling EyesМай само една хининова вода да си взема и да комбинирам с шампоана против косопад, малко масла на Икаров, че освен, че пада ами и сухааа Tired Tired

най-силен ефект има от лосиони/ампули и хапчета

и зависи какъв е косопадът

B & C, може би не е толкова тънка, на по-малък градус и с 1 минаване става, но държи - до утре - коментирам придаването на форма,букли, чупки и т,н.

# 544
 Аз пресата я ползвам един път в годината  Laughing ,не съм спец с нея, но това което ми е казвала предишната ми фризьорка е че пресата трябва да се ползва на максимални градуси ( моята е до 215), а минаването по кичура да е максимално бързо 2-3 пъти. Пак не говорим за щадящо изправяне, но е по- добре отколкото на по- ниски градуси и изпичане по 5-6 пъти  newsm78

# 545
Моята коса не е права, и косъмът ми е дебел и твърд, но определено 180 градуса са ми достатъчни за да ми се изправи косата. А това за колко време ще остане права, зависи от продуктите, които се използват. За това и има специални продукти за изправяне на косата. Те освен, че предпазват косъма, също така отблъскват влагата и не позволяват той да се накъдри отново.

Над 200 градуса дори и един път не бих си минала косата

Iron Silk 07 на Redken предпазва ДО 200 градуса. Доста често съм срещала продукти да предпазват до 180 градуса, а вие искате да се изправяте с 230 бързо по 2-3 пъти.  ooooh!
При чести повторения на едно място при това на високи градуси, рискувате да я изправите завинаги.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 12:03 от B & C

# 546
  • в 1001-та нощ
може да споделиш по-подробно как го правиш и кога какви продукти ползваш - преди след измиване, пред и след сушене, преди след преса и т.н....

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 18:22 от a.l.e.n.a

# 547
  • При децата ми
a.l.e.n.a., боята е "Vella"-професионална. Купувам си я от фризьорката, не я нося аз, избирам цвета по каталог, досега винаги съм се правила с един и същ номер,(ако не се бъркам № е 12,1). Преди да се боядисам не слагам абсолютно нищо по главата. Аз мисля, че този път цвета стана по-различен, защото бях изчакала доста време, в смисъл последния път когато се боядисах беше юли месец. Rolling EyesРазличното е, че преди цвета ми жълтееше, а сега определено не е така. Незнам как ще е обаче след няколко измивания? Thinking Според моята фризьорка тази боя не може да покрие белите коси, въпреки това цвета на мен лично много ми допада.
Да попитам пак: продуктите на CHI само онлайн ли се продават?

# 548
  • в 1001-та нощ
може би пигментът в косъма намалява и затова липсва жълтото, то е от твоя пигмент, а него, ако го няма ...

цветът хубаво ти допада, но ако не покива бялото какъв е смисълът

говори с нея и й кажи - че този път боята не е покрила белите косми и искаш да ползваш такава, която ги покрива; предния път пак ли сама се прави? или тя те прави?

може и да ти е дала друга боя или да има грешка...имаше случай - една мацка си купи руса боя и стана черна - грешка в партидата ....

но аз по-скоро мисля, че ти губиш пигмент и затва не става жълто, както и трбва да мислиш за бои, които са предназначени да покриват бели коси (има бои които покриват и такиа, които не покриват бели коси)

Продуктите на Чи - може и от салон да вземеш за магазин не знам; бг сайта - доставят с наложен платеж, акопроблемът е карта

# 549
Моми4ета маслото от жожоба има ли някакво действие върху косата???Пише 4е е за тяло и лице.Що ли го взех??? #Cussing out!!!а?

# 550
  • Пловдив
Моми4ета маслото от жожоба има ли някакво действие върху косата???Пише 4е е за тяло и лице.Що ли го взех??? #Cussing out!!!а?

Ползвай си го. Аз преди време като си правех маската с тривитаминола, най-редовно си купувах масло от жожоба.

Прочети тук http://zdrave.bg/?c=n&id=3286

# 551
  • в 1001-та нощ
мисля, че то именно беше най-близо до себума - така, че е екстра за скалпа и би следвало да имаш по-малко омазняване после

# 552
може да споделиш по-подробно как го правиш и кога какви продукти ползваш - преди след измиване, предислед сушене, преди следпресаи т.н....

Не случайно харесвам серии като Oleo Relax на Kerastase и Smooth Down на Redken. Това са серии предназначени за непокорна коса, за изглаждане на косъма и за намаляване на обема. Това не са протеинови продукти от които да ми се втвърдява косата, а са продукти с повече масла от които косата се омекотява, а колкото една коса е по-мека, то толкова по-лесно се изправя. След маската задължително използвам продукт без отмиване пак от същите серии и след като си изсуша косата с четка и сешоар, тя се изправя. Не е абсолютно права и в краищата пак си се завива на където си иска, но поне вълните по дължина на косата ги няма. Мен лично този резултат ме устройва, но ако желая абсолютно права коса, то тогава е неизбежно използването на преса. Преди преса използвам Iron Silk 07 на Redken и в никакъв случай не се налага да си минавам косата по 3-4 пъти на най-високата температура. Все пак аз не съм с къдрава коса, а и тя се е поизправила значително след маската и сушенето със сешоар. Ако една изправена коса не се фиксира и изправи с подходящи продукти, то от влажността на въздуха е нормално да не остане права и дали ще е изправяна на 180 или на 230 градуса, няма никакво значение.
Високите температури са предназначени за къдрави коси и за такива с много дебел косъм, а твоята не е такава.

# 553
twisted_smile, не съм съгласна, че червената коса е трудна за поддържане. Аз съм с червена коса от началото на годината и съм учудена колко лесно се поддържа. След всичко изчетено, че боята пада лесно и се налага често боядисване, при мен няма такова нещо. Аз си боядисвам косата на около 6-8  седмици, като израсте около пръст и цвета не мръдва. Още по - странно ми е, защото преди това бях попаднала на една "кадърна" фризьорка, която ми направи руси кичури като ми изруси 1/3 от косата.
Боядисвам се с Велатон - http://www.fashiondoctors.pl/pliki_uploadowane/600x400/wellaton_ … rgb%20%282%29.jpg

много ми стана интересно сподели за боята и номера моляте какъв отенък се получава

# 554
момичета ще ви споделя нещо може да ви се стори смешно... преди години бях с къса коса тип мъжка прическа и за по малко от 1 година успях да си пусна косата до раменете благодарение на едни водорасли които си отглеждах! Това са малки бели кристалчета които живеят във вода и се хранят с захар и стафиди еднъж седмично и се размножават чрез делене от един буркан бяха станали 10 ! при всяко миене на косата си втивах от водата им в корените и разресвах по дължина косата ми стана трахотна и започна да расте много бързо! сега за жалост немога да открия никаде тези водорасли да си ги отглеждам отново  Cry Cry Cry пропуснах да кажа че и лицето ми се изчисти и изглади като го миех с тази вода

Общи условия

Активация на акаунт