Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 063
  • 720
  •   1
Отговори
# 555
Мария-Магдалена, заинтригува ме. От къде си се снабдила с тези водорасли преди това и в каква вода се размножават, че ако е морска, "солено" ще ми излиза да ходя до "извора"  Laughing

# 556
Това са вид гъби. Ние вкъщи имахме някаква, ама тя се "хранеше" със захар и пакетчета черен чай.  Crazy Майка ми го пиеше, било много полезно.

Не мисля, че трябва морска вода.  Peace

И аз мазах в корените на косата, но много ми лепнеше и се отказах много бързо.

# 557
как се наричат тези"водорасли "или "гъби" и от къде можем да си г купим....

# 558
Липсва й блясък, освен това искам да е жилава, но мека. Сега ако хвана кичур коса и го изправя нагоре, ще си остане в това положение, няма да се прегъне като една нормална коса.  Mr. Green Искам да бъде и по-гладка, все нещо стърчи от нея. Та значи - мия косата със шампоан на Орзен за боядисана коса, но ми идва малко изсушаващ, затова го редувам с шампоан на Лакме за суха коса. След шампоана ползвам маската на Миосотис с костен мозък. Следва сушене с четка и сешуар, накрая спрея на CHI (следващия път ще го ползвам както трябва  Embarassed) и изправям с пресата. Общо взето ползвам много малко продукти, като ви чета колко неща слагате на косите си, явно изобщо не съм в час. Сега ще започна и с маската с триватиминол, но мисля да включа само масла към нея. Какво друго е необходимо на косата ми според теб?

По диагонал чета, сори ако се повторя с някой. Как да ти е мека косичката душицо като нищичко ама нищичко омекотяващо не й слагаш? Една маска ползваш само, и то каква? протеиноваааа Grinning Миосотис е хубава маска но: един гол мастен алкохол за омекотяване. другото е протеин (които прави косъма здрав, нооо сух, сух сух) даже и силикони за блясък почти няма, 1 едничък самотен в края на списъка, т..е в малка концентрация. АМи какво да я омекоти тази косичка, какво да й даде блясък...И балсам без отмиване не ползваш. Харесвам я тази маска, в ученическите си години съм я позлвала,  но трябва да се избира внимателно според косата и нуждите.
Та, според мен - една хубава хидратираща маска (погледни в темата за  проф. козметика за конкретна препоръка, хидр. маски се нищиха доста в тази тема)и един балсам без отмиване, примерно Phyto 7, на влажна коса мъничко. Като се хидратира косъма ще стане мек, ще се отпусне и изправянето ще ти е по-лесно, по-пригладена ще е. Ако имаш излишен обем, Redken Smooth Down серията, особено Butter treat. За изправянето, Tigi S Factor flat iron shine stray heat defender  - както виждаш от дългото име, предпазва от топлината, подпомага изправянето и дава доста блясък (силикончета).
За разтежа, ако хормоните ти са наред, хрането ти е зле. За косата е много важно да се приема редовно протеин (месца, някои видове ядки) защото това е основния градивен материал на косъма. Както и Б витамини, пантотенова к-на, цинк и т.н. абе нещата които има обикновено в добавките за коса. БИотин за да расте бързо, ама много бързо Laughing. Курса - 3 месеца  2 до 4 на ден (в зависимост от вида таблетки и концентрацията)
Ако алена и БендС вече са ти ги казали тези неща, ще прощавате за повторението.

# 559
Аз не бях погледнала какви продукти използва kiarra, но и да го бях направила, то маската на Миосотис нищо не ми говори.  Embarassed
Наистина протеиновите маски, а такива има много на пазара, не се отразяват добре на коси с дебел и твърд косъм, каквато е косата на kiarra.
Трябва да започнете да гледате съдържанието на продуктите и да се научите да откривате протеините, силиконите и маслата в дадената маска. Не е нужда да знаете всяка една съставка за какво точно се използва, но трябва да успявате да разграничавате различните съставки.
Една маска с много протеини и с прекалено малко масла, единственото което ще направи е да втвърди и пресуши косата ви, а колкото по-суха и твърда е една коса, то толкова по-непокорна ще бъде.
Маслата преди шампоанът са много хубав начин за омекотяване на косата и за предпазването й от агресивните съставки на шампоана.
Аз съм пробвала  най-различни масла, но от зехтинът останах най-доволна. Слагам го чист, без  жълтъци.  Mr. Green Яйцата не ми се отразяват добре на косата. Правят я твърда, а моята цел е омекотяване. Ако не ви понасят маслата, то не е нужно да се насилвате с тях. Ако маслото се измива много трудно от косата и се налага използването на големи количества шампоан, то по-добре да не го ползвате, защото в такъв случай вредата ще е много по-голяма от ползата от това масло.
Домашните маски не заместват купешките. Домашните маски се слагат преди измиването на косата, а купените след това.
Омекотяващите маски са маски с много масла, а силиконите спомагат за разресването и придават блясък на косата, но злоупотребата със силикони също не е полезна. За целта трябва да се измива косата от време на време с някой по-силен шампоан, но и не бива да се прекалява с употребата на подобни шампоани.
Ако косата е суха, то е хубаво да се използва продукт без отмиване. Видях, че MissNellie е предложила Phyto 7 - той е продукт за суха коса, а за много суха коса е по-добре да се вземе Phyto 9.
И за финал искам да напиша, че е много важно да обичате косите си и да ги приемате такива каквито са, а не да ги тероризирате всекидневно с преси или маши и да си мечтаете за прави коси при положение, че вашите са къдрави или за къдрави, ако вашите са прави.
Независимо от това дали една коса е права, чуплива или къдрава, с подходящата прическа, тя винаги ще изглежда добре.  Simple Smile

# 560
Като стана дума за маската Miosotis, тя е с костен мозък. Този костен мозък растителен ли е?
Въпросът ми е както за костния мозък, така и за плацентата, която също присъства в някои продукти - растителни ли са или животински?
А протеина в протеиновите терапии?
Аз си мисля, че би трябвало да са с растителен произход, но не съм 100% сигурна Rolling Eyes

# 561
Протеиновите терапии не са за теб Amra  Wink
Hydrolyzed Keratin е част от състава на Joico K-Pak Reconstructor . Подобни съставки има в доста продукти за коса.
Но незнанието е достатъчно оправдание.  Simple Smile
Колкото по-малко четеш, то толкова по-добре ще си живееш. Laughing
Серията Extreme на Redken също е неподходяща за теб.
До сега обсъждахме силиконите, маслата и протеините, а сега дойде време и да обсъдим техният произход. Laughing
Това с произхода е малко по-сложно. Трябва сериозно учене.

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 07:11 от B & C

# 562
MissNellie, B & C благодаря ви мацки, наистина ми отваряте очите.   bouquet Досега и представа си нямах какво съдържат маските например, не мислех че е необходимо да знам и да чета по етикетите. Явно с нищо не я хидратирам тази коса, ще взема мерки по въпроса. А маската на Миосотис ако не е подходяща за моята коса, какво да я правя, купих я едва преди седмица.  Cry Значи оттук нататък трябва внимателно да подбирам продуктите за косата си, независимо че нямам възможност да купувам от най-скъпата козметика,  но поне тази на Лореал проф. или Лакме мога да си позволя. Пак по-добре от нищо, нали?  Wink

малко спам - MissNellie имам и за друго да ти благодаря. Преди време ако си спомняш ми писа ЛС по една друга тема. Е, много ми помогна тогава за взимането на решение.  Hug Hug Hug

# 563

За разтежа, ако хормоните ти са наред, хрането ти е зле. За косата е много важно да се приема редовно протеин (месца, някои видове ядки) защото това е основния градивен материал на косъма. Както и Б витамини, пантотенова к-на, цинк и т.н. абе нещата които има обикновено в добавките за коса. БИотин за да расте бързо, ама много бързо Laughing. Курса - 3 месеца  2 до 4 на ден (в зависимост от вида таблетки и концентрацията)

Хормоните са ми наред, но храненето ми е под всякаква критика. С децата вкъщи почти нямам време да ям, какво остава да е здравословно.  Laughing Но ще се опитам поне месо и ядки да включвам повече, че изобщо не присъстват в менюто ми. А този Биотин предполагам го има във всяка аптека... Ще проверя и ще го купя, няма противопоказания за него нали?

# 564
kiarra, аз не съм ползвала продукти на Lakme и от тях нищо не бих могла да ти предложа, защото нито съм ги пробвала да видя как действат, нито съм ги разглеждала подробно, но от продуктите на Loreal съм ползвала Absolut repair, която е за много суха и увредена коса и съм на мнение, че тя не е подходяща за твоята коса. В нея също има протеини и тя няма да омекоти достатъчно косата ти. От Loreal можеш да пробваш Liss ultime и да го редуваш с някоя хидратираща на Lakme. Предполагам, че и Lakme имат серия за изглаждане на косата. Разгледай ги и си избери нещо.

# 565
B & C аз в момента ползвам шампоан за суха коса на Лакме и ми харесва, да не говорим какъв невероятен аромат има. Но естествено и неговите съставки не съм прочела...  Embarassed Сега обаче като го свърша, ще си поръчам или на Лореал, или отново на Лакме, но някакъв който да хидратира косата и да я изглажда. Дано не сбъркам в избора. Ще поръчам и такава маска, пък за балсам или мака без отмиване, все още не мога да се спра на някоя. Иначе преди време, като си правех маската с Тривитаминол и бадемово масло, много добре ми се отрази на косата. Може би само тогава е била по-мека и с много блясък. Затова сега и нея ще я подновя, пък дано накрая остана доволна и се похваля тук с добри резултати.  Hug

# 566
  Аз се храня, до колкото успявам, здравословно и балансирано. Вегетарианка съм, ям риба един път в месеца. Сурови ядки обичам, но ям рядко. Калоричността им ми идва в повече в предвид режима който спазвам. Обаче ям изключително много плодове, зеленчуци, от скоро наблягам и на сухите плодове. Един глас против, че трябва да се набляга на протеините за добро здраве на косата. В предвид това, че съм вегетарианка и се предполага, че ям повече въглехидрати, искам да отбележа, че косата ми е в добро състояние, расте абсолютно нормално, даже може да се каже бързо, а не ми е къса, почти до кръста ми е, чуплива. Полагам грижи до колкото ми стигат и времето и възможностите.
  От Vital Nutrition интензивно възстановяващата маска на Keune и шампоана от същата серия съм останала най- доволна от продуктите, които съм ползвала от професионалните серии,  Loreal professionnel им е хубава само цената, не съм попаднала на продукт, който да ме впечатли.
   Сега съм с тази маска на LAKME- http://zlatnaribka.com/product_info.php?products_id=1725 и също ми допада, а само как миришеее... И цената и е приемлива.
   Балсами не ползвам. Мия косата си 2 пъти в седмицата и винаги нанасям готова маска на края. Един път в седмицата правя домашна маска, независимо каква. Сега съм на тривитаминол, кокосово масло, жълтък, кис. мляко, мед. Тази комбинация ми допада в предвид изсушаващите компоненти в нея. Балансират прекаленото омекотяване от кокосовото масло. На влажна коса замествам кристалите с масла, аргана ми допада най- много за завършващ край, а именно подредени и добре оформени къдрици без силен мокър ефект. Обикновено го има в началото, но за половин ден е изчезнал  Wink
  Топлинно косата я третирам... много рядко. Боядисвам се с къна, амла и индиго. Подстригвам се на 2-3 месеца, защото нямам нужда от по- често, просто косата ми от известно време спря да цъфти ( е да не кажа голяма дума, но не така, както преди време).
 Както става ясно, грижите, които полагам за косата си са в рамките на нормалното и не мога да се оплача от вида на гривата си, даже си я харесвам и си я отглеждам с любов  Simple Smile , така че, моля ви, недейте да твърдите че тъй като протеина, изграждащ косъма се "храни" основно с месо и това предполага здрав вид, защото аз съм ясен пример, че не е от изключителна важност.

# 567
Мили моми4ета продуктите на Davines добри ли са???Ето на това се спрях,ама има силикон в него,а нали силикона май не беше хубав аза косата или се лъжа Blush
http://apteka.framar.bg/30010395/%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BD% … D1%80%D0%B5%D1%81

# 568
  • в 1001-та нощ
няма как без силикони и спомагат разресването .....и т.н., но е важно от време на време дасеотмиват хубаво, защото се натрупват Wink

това по описание изглежда хубаво  Peace

# 569
Моми4ета ,след отваряне ,Тривитаминолът трябва да се държи в хладилник,налИ?????

Общи условия

Активация на акаунт