Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 007
  • 720
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, имам едно предложение. Вие, разбира се, можете да го отхвърлите  Wink
Непрекъснато се пускат разни малки теми и темички с различни въпроси за боядисването и други типове третиране на косъма например:
Римувър без да изсветлява
Няколко въпроса за боядисването на косата
Безамонячна боя и последващо изсветляване
ТРАЙНО ИЗПРАВЯНЕ И ОБЕМ С КЕРАТИН

не е ли по-добре да пусне някоя от вас тема, която да се отнася към боядисването на косата независимо от цвета? или мога да ги сливам с някоя настояща тема? коя?
мисля си, че вместо да има 50 теми с по два-три поста, е по-добре да има една тема от 50 стр., в която по-лесно да се намира нужната инфомация и която да е периодична като другите теми за коса
Вашето мнение?

# 676
  • В полите на Пирин планина
Това би било чудесно - даже може да е някоя обща тема за грижите за косата / не става дума да се концентрираме върху тривитаминола /, а и едва ли всички пишещи в темата задължително го ползват. Аз примерно следя и пиша в темата, но не съм ползвала никога.

# 677
Аз също съм за  Peace
Онзи ден се "натресох" в темата на блондинките,без изобщо да ми е там мястото...  Crazy Но имах въпроси относно боядисването/изрусяването... Благодаря им,че бяха любезни и не ми казаха къде ми е мястото  Mr. Green
Като цяло в момента следя поне 3 теми,в които се пише горе-долу едно и също...
Хубаво ще е всичко да е на едно място Simple Smile

п.п. Моя Тривитаминол отиде в кофата... Не ми е навредил през времето в което го ползвах,но взех да се съмнявам,че ползите са именно от него.Оствам на зехтин и масла  Peace

# 678
  wackamotto, и твоите постове ли трият. И аз писах ЛС   Hug
  А тривитаминола знае ли се защо се използва при ЖИВОТНИ ????? Аз не съм изчела 80-те теми за тривитаминола, може да е коментирано някъде.
  За Вит. А- участва в процеса на растеж на клетките и тъканите. Той подхранва корените и заздравява косъма. Особено е полезен при суха и чуплива коса. Спомага да се възстанови структурата на повредената коса, придава блясък и еластичност. Често се среща под името ретинол в козметични препарати – шампоани, маски за коси.
  Вит. Е- участва в преноса на кислород в кръвта, подобрява кръвообращението. Недостигът на витамина се отразява на растежа на косата и дори става причина за косопад.
 А ето всички съставки от специални дражета за свежа кожа, блестяща коса и здрави нокти ( Мерц ): Бета каротин, Витамин А , Сух екстракт от мая, Витамини В1, В2, В6, В12, Никотинамид, Биотин, L-цистеин, Цианокомплекс, Витамин С, Калциев D -пантотенат, D3, Витамин Е , Желязо
 Преди да започна да използвам тривитаминола в маската си за коса, разбира се, се поразрових тук- там за повече информация за витамините. Това което копирах е само част от инфото, което имам.  В домашните си маски дълго време съм си слагала съдържанието на 2 капсули Герикапс ( вит. А и Е ).  
  Не твърдя, че тривитаминола е "манна небесна", но от цялата дискусия не ми стана ясно, ЗАЩО не е полезен, как вреди, щом не помага ???  Бих могла да се съглася с всичко, но ми липсва информация.
  Това е, което аз знам по въпроса за тези витамини ( и още малко в тази насока), сега моля ви ориентирайте ме в частта "против', за да си избистря картинката и вече отново да премеря "+" и "-" и всяка от нас да прецени дали да го ползва.
  Аз за сега нямам оплаквания от тривитаминола. Честно казано започнах го с недоверие. Но пък го ползвам 1 път в седмицата за около месец- месец и половина. Предполагам косопада, за който се споменаваше е от честа употреба и пренасищане. Аз такъв проблем не съм имала  Peace

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 15:05 от Tonichka

# 679
  • В полите на Пирин планина
Използва се при овцете за гъста козина  Sunglasses

# 680
Използва се при овцете за гъста козина  Sunglasses
инжектират го и на коне за блясък на козината, може и за кучета и котки ми казаха във ветеринарния кабинет, а на шишенцето пише, че се бие на същите животни след прекарани заболявания.

# 681
Здравейте!

Извинявам се за натрапването, но ми препоръчаха да питам и при вас.   bouquet
Заинтересувах се от продукта за коса, кожа и нокти Витаслим Бюти. При мен проблемът са ноктите, но повече го рекламират за коса. Затова се включвам тук. Някой пил ли го е и какви са резултатите с него?

Благодаря предварително и още веднъж се извинявам Peace

# 682
  • в 1001-та нощ
Tonichka  Peace , благодаря много за инфото;

1.) както предложи бубанка - темата наистина може да се казва "грижа за коса" , в нея и без това коментираме общи теми за коса
2.) въпреки, че аз също не правя маската - съм склонна да остане - защото именно всеки има избор - да прочете и прецени (но информиран избор)
3.) съгласна съм - в поста да се указва и опасността от прекаляване, предозиране - хипервитаминоза - за всеки един от съставките до какво води (на тривитаминола)
4.) да се премахнат препоръчваните шампоани против косопад, тъй като не е ясно на кого за какво са помогнали и така казано е много общо

мисля, че това е компромисно решение Peace  , което не затваря избора на  всеки да избира как да се грижи за себе си (информирано)  Peace Peace

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 17:50 от a.l.e.n.a

# 683
Здравейте!

Извинявам се за натрапването, но ми препоръчаха да питам и при вас.   bouquet
Заинтересувах се от продукта за коса, кожа и нокти Витаслим Бюти. При мен проблемът са ноктите, но повече го рекламират за коса. Затова се включвам тук. Някой пил ли го е и какви са резултатите с него?

Благодаря предварително и още веднъж се извинявам Peace
Какъв ти е проблемът с ноктите? Защото и аз преди известно време имах проблем с ноктите, чупеха се, белеха са, цепеха се на две и само горната част се махаше и беше ужасно, бяха обелени до половината. Та тогава пиех Герикапс, след тях съм пила и Геритамин нео (таблетки, съдържат вит. А и вит. Е, които са полезни и за кожата и косата; изглеждат по един и същ начин хапченцата) + масло за нокти на Икаров. И сега от време на време като се сетя си слагам от маслото на ноктите и слава Богу от тогава нямам такива проблеми с тях Simple Smile

# 684
Момичета, имам едно предложение. Вие, разбира се, можете да го отхвърлите  Wink
Непрекъснато се пускат разни малки теми и темички с различни въпроси за боядисването и други типове третиране на косъма например:
Римувър без да изсветлява
Няколко въпроса за боядисването на косата
Безамонячна боя и последващо изсветляване
ТРАЙНО ИЗПРАВЯНЕ И ОБЕМ С КЕРАТИН

не е ли по-добре да пусне някоя от вас тема, която да се отнася към боядисването на косата независимо от цвета? или мога да ги сливам с някоя настояща тема? коя?
мисля си, че вместо да има 50 теми с по два-три поста, е по-добре да има една тема от 50 стр., в която по-лесно да се намира нужната инфомация и която да е периодична като другите теми за коса
Вашето мнение?

"Всичко за боядисването на косата - въпроси и отговори" - може така да се казва темата. Аз мисля, че е добра идея,  отколкото да има разделени на блондинки, брюнетки, червенокоси. Само не знам Хенапристрастени дали може да се включи в пейзажа, защото нещата са малко по-различни.

Може да има още една тема за грижата за косата, която да включва и видовете шампоани, да се включат и домашните маски, както и професионалните серии за коса, и за дългата коса също.

Предполагам, че ще има нужда и от трета тема за прически, защото неизбежно ще се пускат такива.

Така всяка новопоявила се тема моментално може да се обедини с някой от големите и всеобхватни. Само предложения давам  Peace

# 685
Аз предлагам да се появи нов подфорум "Коса"  Mr. Green Сливането на някои от темите може да бъде опасно. Не забравяйте, че не сме от най-толерантните хора все пак и не веднъж сме го доказвали.  Wink

# 686
  • в 1001-та нощ
 Peace аз горе вече изразих съгласието си, но за боядисванео - мисля има разлики и голяма мешавица ще стане  newsm78 мисля, че е по-добре да са разделени на тези 3 "цвята" - аз за черно или червено - нищо не мога да кажа, нито ме интересува  newsm78, но за русо -  Hug бих следила с интерес  Peace
за хенапристрастени - мисля също с основание е отделна тема ...

все пак това са само няколко паралелни и тематично-обособени теми - не са 20  newsm78 Hug

Аз предлагам да се появи нов подфорум "Коса"  Mr. Green Сливането на някои от темите може да бъде опасно. Не забравяйте, че не сме от най-толерантните хора все пак и не веднъж сме го доказвали.  Wink
B & C, аз бих те номинирала за модератор  Hug

# 687
  • Има много детски смях.
Появи се чуденка относно "раждането" на темата за овчата маска.
Спомням си, че авторката си миеше косата с веро (заради свинската мас). Тогава именно това й изказване ме отблъсна от "панацеята". Сега, след като от няколко месеца съм с а- ла- Кристина Патрашкова- визия, реших да пробвам маската. Целта ми е по- бърз растеж на косата. Днес за пръв път съм омазана, като наблегнах на маслото от гроздовите семена. Триватаминолът е от "водния". Смятам да я прилагам пролетно- есенно. Принципно косъмът ми е тънък, но косата- гъста, никога не съм допускала цъфтеж.
Ще докладвам за резултат.
В случай, че ви интересува, естествено.

# 688
aз имах предвид да направим съвсем нова тема за боядисване/къдрене/изправяне и т. н.
'цветовите' теми /шоколод, руса, черна, червена, брюнетки/, 'хена', 'тайната ...', 'профи продуктите', пресите и прическите да останат
вярно е, че ще има пропокриване, но в новата ще отиват всички малки въпросчета, на които отговорът е в два-три поста

има ли нужда от такава нова допълнителна тема или настоящото положение е по-добро?

# 689
bubanka, много добра идея  Peace
Ами аз не виждам никакъв проблем да се направи и дори име си има - БОЯДИСВАНЕ - КЪДРЕНЕ - ИЗПРАВЯНЕ
Така ще ти бъде много по-лесно да преместваш темите, а такива винаги е имало и ще има и няма да се чудиш в коя тема да преместиш написаното.

Общи условия

Активация на акаунт