Баба каза така... Тема № 2

• 151 045
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Може ли някой да ми каже рецепта за лечение на възпалено гърло?Имам предвид,че всичко е възпалено - фаринкс, трахея, лимфни възли.Само сливиците не са щото ги няма. Mr. Green
Моля за малко помощ за някой ефикасен бабин илач.С клеева тинктура на бучка захар дали ще стане например?
Пия от днес респивакс по рецепта на лекар,но ми се иска и нещо локално да направя за гърлото си,че се чувствам адски зле.. Tired Tired Tired

А с компресите???С извара,с маслини,с варено яйце-белтъка и т.н.Има много писано за тях...

# 316
Аз започнах да мажа  с клеева тинктура директно. Намокрям/потапям 2 клечки за уши и леко намазвам  гърлото, колкото тинктурата да полепне по гърлото. Имам хроничен фарингит и по ефикасно нещо не бях прилагала. Използвам го и за децата, но не повече от 3 намазвания на ден.

# 317
  • София
Може ли някой да ми каже рецепта за лечение на възпалено гърло?Имам предвид,че всичко е възпалено - фаринкс, трахея, лимфни възли.Само сливиците не са щото ги няма. Mr. Green
Моля за малко помощ за някой ефикасен бабин илач.С клеева тинктура на бучка захар дали ще стане например?
Пия от днес респивакс по рецепта на лекар,но ми се иска и нещо локално да направя за гърлото си,че се чувствам адски зле.. Tired Tired Tired

Пробвай с компрес с извара, помага много.

# 318
Преди няколко дни каката ни беше за антибиотик, много зачервено гърло, температура.Направих две вечери подред компреса с извара, след втория сме напълно здрави.

# 319
Снощи си правих компреса с вареното яйце.Но май не намирам разлика.Колко пъти на ден се прави?
А компреса с извара как се прави?Извинете,сигурна съм,че назад е обяснено, но не мога да изчета всичко,а там , където четох не пише нищо за това... EmbarassedЩе се радвам да ми го обясните. Hug

# 320
  • Пловдив
Снощи си правих компреса с вареното яйце.Но май не намирам разлика.Колко пъти на ден се прави?
А компреса с извара как се прави?Извинете,сигурна съм,че назад е обяснено, но не мога да изчета всичко,а там , където четох не пише нищо за това... EmbarassedЩе се радвам да ми го обясните. Hug

Ами или си я правиш ти,ако имаш мляко кипваш го и пресичаш с лимон или оцет и събираш "изварата" оцеждаш и още топличка я разстилаш на парче плат,тензух,каквото имаш.Ако не купуваш готова и я затопляш.Слагаш после компреса,но увий и някакво парче найлон(от торбичка напр.) щото тече леко.
Прави се вечер,силата е 8 часа.Но после пази гърлото топличко...след махането на компреса.С поло,шал,напр.

п.п.Ако не е разбираемо в нета има инфо...само напиши компрес с извара...

# 321
tandonova79, благодаря много Hug
Аз преди съм чела някъде,че е за гнойна ангина компреса с извара.Аз нямам гнойна ангина и се чудя дали ще ми помогне... newsm78 Ама довечера мога да пробвам.
А компреса с яйцето колко пъти на ден да го правя?

# 322
  • Пловдив
tandonova79, благодаря много Hug
Аз преди съм чела някъде,че е за гнойна ангина компреса с извара.Аз нямам гнойна ангина и се чудя дали ще ми помогне... newsm78 Ама довечера мога да пробвам.
А компреса с яйцето колко пъти на ден да го правя?
Ами не знам...2-3 пъти???А компресите стават и за зачервено гърло. Peace

# 323
Чували ли сте дали сок от диня сваля Т? Прочетох го в друг форум и се чудя дали да не си замразя за зимата.

# 324
Да се отчета - компреса с яйца изобщо не ми помогна.ОСвен да ми докара зачервяване и сърбеш по врата друго не направи. Tired
За сока от диня не съм чувала...

# 325
Влизам да отчета, че мазане на гърдите и гърба с мед и сокът от лук и мед, излекуваха голямата щерка от бронхит. За няколко часа!!!
Благодаря ви, момичета!   bouquet  Hug   bouquet

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 20:48 от bitter chocolate

# 326
Сладури ,кажете нещо срещу брадавици по лицето!? Rolling Eyes

# 327
  • Варна
Влизам да отчета, че мазане на гърдите и гърба с мед и сокът от лук и мед, излекуваха голямата щерка от бронхит. За няколко часа!!!
Благодаря ви, момичета!   bouquet  Hug   bouquet

Разкажи повече.В смисъл смесваш сок от лук с меда и правиш компрес през ноща или как?

# 328
  • Пловдив
Благодаря ви, момичета!   bouquet  Hug   bouquet

Разкажи повече.В смисъл смесваш сок от лук с меда и правиш компрес през ноща или как?

Аз мисля,че компреса е само с мед,а сокът си се пие... Simple Smile

Но -да,разкажи все пак! И като мажете с меда слагате ли някакво парче плат,салфетка или така директно?Аз знам,че може ако е директно да се появи обрив.

А за хрема нещо???По-лесно като за деца...

# 329
tandonova79, за хрема аз си правя капки за нос - в 10 мл физиологичен разтвор слагам 5 капки клеева тинктура.Ползвам старо шишенце от капки и там слагам.Капя начестичко, през 30 мин например.Гадничко е малко за това давай водичка след капките да си пийне.А и най-важното - ако нямате алергия към мед иначе не ги ползвай!При нас за ден и ги няма сополите.Успех! Hug

Общи условия

Активация на акаунт