126-Българки в САЩ

• 30 950
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Честит Рожденник, Ванхорн! С гордост да си носи името   bouquet

# 541
Да ви е здраво и щастливо детето Ванхорн!

# 542
Сипируми, има ли някаква вероятност инструкциите да не се казва на мама да идват от някой друг, не от учителката? Примерно от другото дете/деца? Много неприятна ситуация, съчувствам!

Имам два въпроса към мамите с повече опит: редовно зъбочистене и гърне. При нас и двете в момента са под кривата круша. Как протекоха при вас нещата, как точно ги наложихте, какво работеше при вас? Ще съм много благодарна за всякакъв споделен опит. Ако се сещате за магически книжки по въпросите - също. Мерси!

# 543
Ванхорн,весел празник в дома ви и е да е здрав Петьо
*
Атти,аз мислех че в Монтесори няма "правилно-неправилно",поне на нас това ни обясниха многократно (една от причините и да не приемем "метода" за подходящ за ния).Много интересно това за блу скул-а,все едно за друга вселена говорим сравнено с наше село...

# 544
ianajar, книга за зъбите- Чук и Пук. Мен ме снабди с нея някой  от темата, Зора беше, сякаш. Имам някъде пдф файл, ще потърся, ако искаш. И моят син си има периоди в които не ще да мие зъбите. Тогава просто му ги измивам аз. За гърне, книги да искаш, в библиотеките е пълно. То не са жабчета, то не са котета, които се справят сами вече...  Laughing Laughing  Там търпение да имаш. Става, но много зор. Зависи от детето, естествено. Момчетата по-бавно, както с всичко останало...  ooooh!

# 545
Тина, мерси!
Имам Чук и Пук, но Калина май е още много малка за това ниво обяснения (година и осем месеца). Догодина ще я пробвам. Проблемът със зъбите е, че тя не винаги дава да й ги мия. Ако е на кеф - мием заедно, първо тя ме имитира и после аз допочиствам. Но по-често отказва изобщо да си отвори устата. Играя театро, мия зъбите на гумените патета и така нататък, само и само да си отвори устата за няколко секунди, колкото да я забърша надве-натри. Не знам как да направя така, че да мога редовно всяка вечер да й измивам добре зъбите.

Гърнето - четем книжки, гледахме и филмче, слага си куклите редовно на гърнето, сама сяда час по час на него, но никога не е пишкала там. Сяда, казва пишшшш, скача, оправя панталоните и отива да си мие ръцете. Вече почти година откакто е вкъщи това гърне, нищо не е свършено в него.

Нещо генерално бъркам в подхода с изработването на навици, но не знам къде ми е грешката...  Thinking

# 546
Честито на Ванхорн! Много щастие и здраве пожелавам!

Сипируми, при подобни обастоятелства ( казване от страна на детето за случка, за която не сме чули от учителката, но и не е казвал да, че някой му е забранил да ни казва + наличие на камери и прочее) директно говорих с учителката. Без да я предупреждавам предварително за какво ще говорим, просто отидох и я питах направо какво има да каже по това, което Калин ми е казал. Изясни се ситуацията много лесно, но при нас беше по-друго. Ако Калин ми беше казал, че някой му е казал да не ни казва нещо, може би шях да подходя малко по-различно. Ти казваш, че има камери там, може би ако поискаш разговор с учителката и директорката ЕДНОВРЕМЕННО е по-добре.

Ати, нещо много различна ми е тази Монтесори философия, дето описваш...ама то си е до училище предполагам.

Аз да ви се похваля с моето гардже, Калин спечели вчера трофей за Grand Champion ( как се казва това на БГ?) на шампионата по Тае Куон До, като спечели 3 златни медала в трите категории- форма, чупене на дъски и спаринг. Бяхме цял ден там и беше голяма драма, но си струваше разбира се! Той много работи за това последните 2 месеца и много се радвам, че работата му се отплати!

# 547
Честит рожден ден на  Петьо!

Браво на Калин. Истински шампион.

# 548
Браво на Калин!!!  smile3501

# 549
Мерси момичета!

Ирка, не съм те забравила, нека се освестя малко днеска и ще ти пиша! Peace

# 550
Честит първи рожден ден на Петъо!!!Да е жив и здрав и много щастлив!!!

Тандури браво на Калин!!

# 551
 Браво на Калин! Упорито и последователно дете е той.

Ние вчера бяхме за пръв на футболен мач. Нашичкия не разбра че мача е почнал и си прави лафче с друг такъв шемет и както си хортуват събориха вратата на противника. Синковеца си разглеждаше сянката на терена. Съдията спираше мача повече от 10 пъти да поясни на двата отбора в коя посока трябва да нападат. Смях.

# 552
Яна да ти кажа до къде сме стигнали и ние с четката, пастата и гърнето :mrgreen За миенето на зъбките няма проблем отваря мия ги даже се кефи и сама ги търка явно си чеше венците още с нея, но виж при гърнето работата е такава имам 2 гърнета и едно дето се слага на тоалетната чиния, значи минахме през период в който я издържахме на мивката и тя с кеф се изпишкваше, после решихме че трябва на гърнето да я научим, но там отказваше на пишка, тогава го скрих за 2-3 месеца и купих друго сложих го в тоалетната и аз като пишкам я взимам с мен слагам я на гърнето и повтарям пиш-пиш като мама и така докато почна, отделно всеки път след сън веднага я слагах на гърнето и там прави пиш, но ако сме правили има-няма 2-3 пъти не иска да казва нито че и се пишка нито че ще ака а знае много добре Wink та за сега сме още с памперс и на етап още обучение имам чуството че още не и разбира главицата напълно какво се иска от нея Mr. Green Не се притеснявай всяко дете е различно, и все един ден ще махнем памперсите Hug

# 553
  • Vienna
Момичета, мого ви благодаря   bouquet

# 554
Сърдечни благодарности момичета!   bouquet

След партито днес сме малко болни, дано минава бързо!!!

Общи условия

Активация на акаунт