Домашни рецепти за разкрасяване - тема 3

• 63 573
  • 384
  •   1
Отговори
# 315
  • WonderLand
За целулит съм чувала че помага сода бикарбонат + розова вода + свинска мас - трябва да се получи нещо като крем с който се правят масажи. Пробвали ли сте и има ли ефект? Аз съм се мацала 2 - 3 пъти и не мирише толкова, но не съм много постоянна...

# 316
  • София
Аз съм пробвала така известната "маска за дупе" с кафето и хумата, но само веднъж, а то си трябва постоянство.
Сега съм си забъркала две маски - едната за коса с кисело мляко и мая за хляб(прочетох доста отзиви за нея) а другата за лице (прочетох, че била против акне - аз не съм с акне, ама все още си ми излизат доста пъпки) с морков и жълтък (аз прибавих и малко мед и кайсиево масло) Сега ме чакат да се наплескам. После ще пиша какви са отзивите  Wink

# 317
Здравейте! Редовно поглеждам във вашата тема и си открадвам по някоя домашна маска за коса и за лице.
Вчера в един магазин видях случайно, че има хума, голямо бурканче на много добра цена. Тъй като имаше различни видове, искам да ви попитам вие от кои сте най-доволни. Кои ще ми препоръчате? Косата ми е доста изтощена, кожата - мазна. Очаквам предложения Hug

# 318
  • София
Аз да кажа, че от маската за коса с кисело мляко и мая съм доволна - косата ми стана доста лъскава. Относно другата маска с моркова...... ако някой ми обясни как да си го сложа това нещо на лицето без да изпада ще е добре Laughing нещо не ми се получи.

# 319
Аз съм пробвала маската и с кафе и тази със свинската мас. Тази с кафето определено помага. Не знам колко са целулита, но пък има ефект върху ексфолирането на тялото. Аз съм си смесвала утайка от кафе със захар и става супер.
Иначе за тази с маста- бързо я изхвърлих,  помагаше малко, но аз нямах време и така стан а неизползваема.

# 320
 za d@indi, nqma opasnost ot sinuzit, az prestoqvam taka daje cqlata nosht, no edinstveniqt efekt e che taka kosata moje da izvleche maximalno poleznite sustavki ot shampoana,balsama, maskata i tam kakvito i oshte protukti izpolzvash po vreme na kupane. da na sutrinta kosata e po-mekichka a dali e s poveche obem- veroqtno  Thinking

# 321
а някой може ли да ми помогне за тийнейджърски пъпки? (аз съм тийн с пъпки..) за сега успях да овладея горе-долу положението като просто си намерих най-добрия за мен сапун.. но кожата ми е много мазна и сякаш това подпомага за още повече пъпки xD но може и да си въобразявам... знам че розовата вода и хумата са много хубави, мога ли примерно да ги смеся и така да си се мажа? (също така искам само натурални неща да ползвам!) мерси предварително Simple Smile

Мая и мляко  Peace

# 322
Момичета след като ви минат пъпчиците, появили се от недобре почистен грим или наближаващ МЦ остават ли ви белези после?И ако да с какво ги махате?Аз имам подобен проблем!

# 323
а някой може ли да ми помогне за тийнейджърски пъпки? (аз съм тийн с пъпки..) за сега успях да овладея горе-долу положението като просто си намерих най-добрия за мен сапун.. но кожата ми е много мазна и сякаш това подпомага за още повече пъпки xD но може и да си въобразявам... знам че розовата вода и хумата са много хубави, мога ли примерно да ги смеся и така да си се мажа? (също така искам само натурални неща да ползвам!) мерси предварително Simple Smile

Мая и мляко  Peace

мерси много!!   bouquet  ще го пробвам!!!

Момичета след като ви минат пъпчиците, появили се от недобре почистен грим или наближаващ МЦ остават ли ви белези после?И ако да с какво ги махате?Аз имам подобен проблем!

на мен не ми остават белези, предполагам защото като съм още малка и ми се обнявява кожата... но много внимавам кога стискам пъпките, имам един белег от рано изтискана пъпка и то на по-нежна кожа - една малка дупчица на бузата... майка ми има голям опит и казва, че каквито и да са пъпките, за да няма белези, трябва просто да се поддържаш чиста и да ги стискаш възможно най-късно.. надявам се да съм помогнала с нещо Simple Smile

# 324
Опитвам се просто кожата ми е суха и понякога е трудно. и с черните точки съм така.хем малки пори хем имам. Доста е трудно!

# 325
Здравейте! Много полезни неща споделяте.   bouquet

Боря се с ужасен косопад от 2 години.

Бих искала да попитам чували ли сте за желатин в шампоан за уплътняване на косъма. Преди време четох някъде, но сега не мога да открия къде точно. С търсачката откривам само за гел.

Искам да пробвам, но не помня как точно се приготвяше.

# 326
  • Айтос
 Здравейте, дами Hug Нова съм тук и не успях да прочета всички рецепти, но искам да ви споделя с какво се мажа всяка вечер. Домашно приготвен крем от мас, невен и крем 'Здраве'. Засега не знам каква е технологията на приготвяне, но ако някоя от вас се интересува, ще попитам родителското тяло как го забърква.
Имах гадно акне от жегата през лятото и избягвах мазните кремове, НО от 10 дни се мажа всяка вечер с него и мога да се похваля с гладка и чиста кожа  Wink Прекрасен е за зимата! Също е много подходящ за корема при бременност!

Хайде хубава вечер и утре да сте по-красиви от днес!

# 327
И аз си правя маската с мая с вода ,когато нямам мляко.
Скоро ще споделя рецепта за крем за лице - със зехтин,восък от пчелна пита и още нещо ...но първо ще запиша рецептата с точните пропорции.Имам колежка на 55 години ,използва я и има страхотна кожа ,без бръчки.

И аз ще чакам рецепта за този крем дано и при нас да има такъв ефект, че бръчките почнаха да се личат вече

Записа ли я?  Laughing

# 328
И аз си правя маската с мая с вода ,когато нямам мляко.
Скоро ще споделя рецепта за крем за лице - със зехтин,восък от пчелна пита и още нещо ...но първо ще запиша рецептата с точните пропорции.Имам колежка на 55 години ,използва я и има страхотна кожа ,без бръчки.

И аз ще чакам рецепта за този крем дано и при нас да има такъв ефект, че бръчките почнаха да се личат вече

А този крем подходящ ли е за по- млада кожа? Звучи добре:)

# 329
  • При децата ми
Здравейте!
Тук в темата бях чела, че със зехтин се маже околоочния контур, та въпросът ми е какъв зехтин /каква марка/ трябва да се ползва и как точно се нанася?

Общи условия

Активация на акаунт