Домашни рецепти за разкрасяване - тема 3

• 63 584
  • 384
  •   1
Отговори
# 330
Hrispa76, зехтинът ще е екстра върджин (студено пресован ). Доколкото знам, при този вид добиване на зехтин се запазват полезните състваки на маслината. Другият начин е помас - по химичен път. Има различни марки, на различни цени. Гледай на етикета какво пише - екстра върджин или помас.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 13:59 от coelum

# 331
  • При децата ми
coelum, благодаря за отговора!

# 332
Здравейте!

Напоследък все повече се говори за всичко с етикет"био", включително и в козметиката.Хит на пазара в момента са фитопродуктите- кремове, щампоани, сапуни с всевъзможни екстракти и биологично активни вещества, извлечени от растения. И все пак друго е, когато човек може сам да си приготви крем за сияен тен, мултифункционален балсам за сухи участъци, помада за чувствителна кожа..а защо не и маска за блестяща, обемна и здрава коса! Именно тези знания и умения са част от културното наследство на всеки народ , от опита, който жените си предават през поколенията...опит, предаден на нас , който ние ще споделим с нашите деца и внуци! Няма нищо по-хубаво от домашен крем, който осигурява сигурност, спокойствие, красота и най-вече здраве на всяка жена, когато синтетиката ни "дебне" от всеки ъгъл Simple Smile!

Ще се радвам да споделите своите "малки тайни" за красота с естествени продукти:)

А сега откривам полето ни за изява със следната бабина рецепта:
Загрявате зехтин и в него поставяте цветове от жълт кантарион (най-добре свеж, а ако нямате може и изсушен). В топлата смес зехтинът ще подейства като органичен разтворител и ще извлече полезните вещества на жълтия кантарион. Целта ни е тази "вълшебна отвара" да придобие кафяв цвят, което ще се случи след няколко дни престой. Когато това се случи може да се съхранява в стъклен съд в хладилника.
Получената смес е идеална за сухи участъци на кожата, действа като слънцезащитен лосион, прилага се успешно върху рани и още мн др.

Колкото до защитата от слънце и атмосферни влияния- на помощ идва и кокосовото масло. То се разтапя от топлината на кожата, абсорбира се добре и има естествен SPF фактор.

# 333
  • WonderLand
Мисля, че имаше такава тема, но нека и аз да споделя нещо:
1:1:1 се смесват сода за хляб, розова вода и свинска мас. Със сместа се правят антицелулитни масажи.

Течен сапун или сапунена пяна се смесват със сода за хляб и сол - натурален ексфолиант.

# 334
Салицилов спирт + хлорнитромицин помага ли срещу пъпки(акне)? Искам да го пробвам, но не знам какво ще стане(дали няма да ми стане нещо на лицето: обратен ефект или изсушаване). Ще се радвам, ако ми помогнете :} .

# 335
Цитат
Салицилов спирт + хлорнитромицин помага ли срещу пъпки(акне)? Искам да го пробвам, но не знам какво ще стане(дали няма да ми стане нещо на лицето: обратен ефект или изсушаване). Ще се радвам, ако ми помогнете :} .
Вместо спирт може да се използва билков лосион ,напр. на "Амрита" с розмарин.При доказано и упорито  акне - не знам  дали помага. .Моите не ги знам от какво бяха ,но тази комбинация ми подейства.Скоро не съм си правила,защото нямам нужда.Не си го слагай ако ще имаш любовна среща  Mr. Green ,защото горчииии  Sick

# 336
  • София
Момичета, препоръчайте ми нещо домашно дрениращо. Лицето ми е много подпухнало /Хашимото и недоспиване/   bouquet  bouquet  bouquet

# 337
Момичета, препоръчайте ми нещо домашно дрениращо. Лицето ми е много подпухнало /Хашимото и недоспиване/   bouquet  bouquet  bouquet

Сещам се, че можеш да си направиш масажче сама. Той действа така, после пийни вода след него, да си отидат токсините.
Има точки над челото, под очите с потупвания, на скулите, на вдлъбнатината на челюстта, под ушите, самите уши, около устата и брадичката; няколко упражнения с отваряне и свиване на устата, надуваш бузи и пляскаш с ръце по тях, издърпваш нагоре долната челюст за стягане на шията. По принцип и сама по усет може да се водиш по проблемните зони и ще усетиш значително облекчение въобще върху състоянието си, не само върху вида на лицето.
После го освежи като намажеш с плодов сок, какъвто имаш, но най-добре цитрус, витамин с видимо стяга и лицето светва.

Дано с нещо съм ти помогнала, не ми идва друго наум за домашно дрениране, но другите момичета, ще дадат идеи сигурно.  Peace 

# 338
  • София

Сещам се, че можеш да си направиш масажче сама. Той действа така, после пийни вода след него, да си отидат токсините.
Има точки над челото, под очите с потупвания, на скулите, на вдлъбнатината на челюстта, под ушите, самите уши, около устата и брадичката; няколко упражнения с отваряне и свиване на устата, надуваш бузи и пляскаш с ръце по тях, издърпваш нагоре долната челюст за стягане на шията. По принцип и сама по усет може да се водиш по проблемните зони и ще усетиш значително облекчение въобще върху състоянието си, не само върху вида на лицето.
После го освежи като намажеш с плодов сок, какъвто имаш, но най-добре цитрус, витамин с видимо стяга и лицето светва.

Дано с нещо съм ти помогнала, не ми идва друго наум за домашно дрениране, но другите момичета, ще дадат идеи сигурно.  Peace 

Ще пробвам, благодаря!

# 339
Здравейте, момичета!
Моля ви, споделете маска за сухи и "състарени" ръце Praynig
От толкова домашни задължения , кожата на ръцете ми е ужасна, а ползвам какви ли не кремове, но без резултат Sad

# 340
Здравейте, момичета!
От толкова домашни задължения , кожата на ръцете ми е ужасна, а ползвам какви ли не кремове, но без резултат Sad

Ексфолирай ги първо хубаво със захаросан мед, измии го с топла водичка. Масажирай ги с маслиново масло(или каквото имаш), сложи някакви ръквички и спи една вечер така.

# 341
Здравейте, момичета!

Ексфолирай ги първо хубаво със захаросан мед, измии го с топла водичка. Масажирай ги с маслиново масло(или каквото имаш), сложи някакви ръквички и спи една вечер така.

Благодаря  Grinning  ще пробвам, че и моите ръце имат нужда от подхранване. Само един въпрос относно ръкавичките - памучни или найлонови трябва да са  Peace

# 342
Gia Marie Carangi, благодаря ти Hug  bouquet
Мажа ги със зехтин, снощи дори спах с ръквици( найлонови), но с меда не съм пробвала. Още тази вечер ще го направя и ще пиша за резултата Simple Smile

# 343
Аз ползвам памучни. Имах един комплект на Р2 и ръкавичките си останаха. Нещо подобно са моите.

Аз нямам маслиново масло и си ползвам бадемово, но стават много мекички на сутринта  Peace

# 344
Какви са точните съставки на маската за коса с мая,колко време се седи,в корените нанася ли се и на суха или мокра коса?Поразрових се,но не намирам от толкова много теми.. Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 16:57 от adelle.9

Общи условия

Активация на акаунт