Любители на кучета-16

• 61 988
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
както знаете имам мъжко френчи на годинка и 3 месеца. от известно време обмислям да го кастрирам. Не смятам да става татко, но чувам мнения, че било хубаво поне веднъж да му се случи, и след това да го кастрирам....  newsm78
вие какво мислите?
Ами точно вчера гледах едно предаване за кучета, и мъжът се дърпаше - искаше поне веднъж да му се случи на кучо, преди да го резнат, и мацката която ужким оправяше държанието на кучето, което бе хипер сексуално хъски на 9м.  Crazy и каза на мъжа:
Как ще ти е ако ти кажат че ще имаш един единствен секс в живота ти и край....  и на другия ден вече седяха при ветеринара   Mr. Green След кастрацията кучето видимо много се успокой...тестостерона много му моташе главата явно, не мислеше за нищо друго почти  Mr. Green
най-добре говори с ветеринаря ви...

# 541
  • Плевен
Благодаря ви, че ме подкрепяте и обнадеждавате Hug Аз съм категорична, че ще се боря да го спася, лекарите ме обнадеждават и казват че ще се оправи. Претеснява ме, че не е ял от вчера сутринта...нищо не желае само водичка пие Sad вярно е, че го подсилиха със система, но все пак не трябва ли и нещо да хапне? Възможно ли е да е стресиран от всичките манипулации вчера и днес и затова да не иска да яде? newsm78

# 542
  • София
здравейте,
аз не съм ви писала много отдавна, но ви чета редовно. Нашият дакел напоследък има доста проблеми горкият...
Като начало му се изкривиха задни крака, организирахме се да го водим на лекар, сутринта намерих хола целият в купчинки ....стомашни проблеми. Вета му взе веднага кръв, за да провери нивата на калций фосфор, направи му инжекции против стомашните проблеми, установи, че тестисите му ги няма, препоръча кастрация.....въобще скапа ми се деня...много ми докривя. Кръвните изследвания не показа проблеми, и му предписаха артро стабил за ставите, не вярвам да му се изправят крачетата, но поне да взима добавката. Стомахчето му се оправи, до днес. Пак е ял дивана, нагълтал се е с конци тъпчото и пак е с проблемен стомах. Та сега съм с куче в офиса, веселба - ама друг път. Той милия е много стресиран, но поне ми е под око, и е за негово добро.
Обмислям вече като го оставяме в къщи сам да е само в антрето, там поне тапети, стени и шкаф за обувки има само. Няма да е доволен, ама вече взе да ме хваща страх, че следващото наяждане с конци може да доведе до нещо по-сериозно.
Относно непоявилите се тестиси - за мен няма варианти - ще го кастрират. Страх ме, признавам от самата операция. Поразпитах в клиниката, обясниха ми....ама ме е страх. Има ли някой да даде насоки от опит какво да очаквам след това.
Поздрави и много здраве на всички.

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 11:44 от A6

# 543
  • sofia
Момичета бигълчето ми май кашля. Не мога да разбера дали е точно кашлица, но все едно има нещо на гърлото, това по 3-4 пъти на ден. Иначе е весела, играе, прави си белите и яде завидни количества. Да я водя ли на док, нашия го няма и чак в понеделник ще е на работа  newsm78. Нослето и е влажно и хладно, спи си спокойно и тича като заек навън  Rolling Eyes

# 544
  • София
Момичета бигълчето ми май кашля. Не мога да разбера дали е точно кашлица, но все едно има нещо на гърлото, това по 3-4 пъти на ден. Иначе е весела, играе, прави си белите и яде завидни количества. Да я водя ли на док, нашия го няма и чак в понеделник ще е на работа  newsm78. Нослето и е влажно и хладно, спи си спокойно и тича като заек навън  Rolling Eyes

Хвани животинката и я натисни там, където би трябвало да е адамовата ябълка - първо навътре, после леко я стисни от двете страни. Ако се закашля - кашлица е, ако не се закашля - може би просто нещо го дразни. Джускина се дави по този начин, когато е много задимено или когато се наяде с пера от птиците, и ние мислехме, че е кашлица, но се оказа че не е.

# 545
  • sofia
Благодаря, Деси, ще опитам метода, но това е от няколко дни. Първо през нощта чух нещо наподобяващо кашлица. После следващата сутрин пак, вчера през деня и днес 2 пъти навън.
Все ми се струва че е нещо от гърлото. Тя и яде много боклуци навън, какво да правиш, бигъл и то още почти бебе.

# 546
  • София
Благодаря, Деси, ще опитам метода, но това е от няколко дни. Първо през нощта чух нещо наподобяващо кашлица. После следващата сутрин пак, вчера през деня и днес 2 пъти навън.
Все ми се струва че е нещо от гърлото. Тя и яде много боклуци навън, какво да правиш, бигъл и то още почти бебе.

При всички случаи трябва да я погледне ветеринар. Най-много да ви направят снимка и да ви дадат нещо за кашлица. Нашите ветеринари дават детски сиропчета за кашлица, те поне са сладки, така че няма страшно  Hug

# 547
A6, съжалявам за проблемите. След операцията нищо не трябва да очакваш. Сръдня 2-3 дни и толкова.

КиФла, направо си кашля. Много кашлящи напоследък по кабинетите. Направо си се водете на ветеринар, защото ти не можеш да направиш нито преценка на гърлото, нито на лимфните възли, бе на нищо. Това с носа не е показателно на този етап. Вземи насериозно проблема. На Атина на 2 пъти съм слагала антибиотици, заради кашлица.

# 548
И аз се записвам със моят сладур Английски сетер Чудесно куче за лов със страхотна стойка  Heart Eyes Казва се Араб и е на 6 годинки вече.

# 549
  • Плевен
KиФла, сериозно заведи кучо на лекар. Вече трети ден прекарвам средно около по 4 часа в клиниката и непрекъснато водят кученца с кашлица. Явно нещо върлува.

naia добре дошли, много сте хубави Simple Smile

# 550
Не мога да помогна със съвети,но  Hug

# 551
 Нямате си на идея какво преживявам  Grinning На гости са ми  5 бебета на месец и малко  - майка ми ги доведе  у нас докато ги ваксинира! Няма такива кучета - даже нямам думи да го опиша - вече луда станах ! Само вървя с парцала и викам Simple Smile За капак постоянно ги дебна дали дишат , дали тичат както трябва .... Simple Smile Стискайте палци да не получа нервна криза докато са тук ! Confused

# 552
  • София
За капак постоянно ги дебна дали дишат , дали тичат както трябва .... Simple Smile Стискайте палци да не получа нервна криза докато са тук ! Confused

hahaha Joy

Снимай сладурите да ги видим!  Hug

# 553
 ОК . Деси ,  само да успея да се справя с устройството  Grinning

# 554
  • София
Момичета, Виктор не се оправя. Ходи веднъж или два пъти по голяма нужда, течно, с неприятен мирис, не иска да пие вода, за храна да не говорим....не се движи дори, лежи и отвреме на време си отваря очите....
Водихме го на лекар, направиха му снимка, не се виждат погълнати части да са задръстили червата, направиха му инжекции с антибиотици и нещо друго, взех рехидратиращо прахче, за да пие в къщи. Да ама той почна да повръща, давах от разтвора, след час го повръща.
Лекарят ни вика чак довечера, но ако нещо ме притесняло да отида и по-рано....
Ясно ми е, че с магическа пръчка няма да се оправят нещата и иска време, но поне малко да се беше подобрил, всъщност подобри се, не е акал от вчера вечер....ако това е подобрение, но е отпуснат ужасно много.

Общи условия

Активация на акаунт