рекет в детските градини

• 27 005
  • 528
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
В нашата група АЗ съм касиерът, отчетът е от мен. До тук още нищо не съм купила, не са събрани около 1/3 от парите. В списъка за пазар няма нищо фрапиращо излишно.

# 31
Рекетът си го правят родителите като се съгласяват да дават пари, без да си правят сметката. Аз нямам нищо против да давам пари, но в рамките на разумното, а не да се реши да се купи едно нещо и да се съберат пари за пет. Затова и не давам пари.

Честно казано ми омръзна да чета възмутени майки как им искат ужасно много пари и как те не могат да не ги дадат, щото щели да ги гледат накриво. И нас ни гледат лошо родителите, комуникацията ни с едната учителка е силно затруднена, защото говори с нас, само когато трябва да се дадат пари, но отношението към детето си е добро и това не ме притеснява.

В крайна сметка всеки сам си решава какво да прави със собствените си пари.

# 32
Оставам с впечатление, че вземат насила децата Ви в детските градини и след това при смешната месечна такса, Ви рекетират да плащате огромната сума от 80 лв. годишно. Боже, боже, някои хора още живеят с мисълта, че някой им е длъжен в тоя живот - в случая държавата да им издържа децата.

# 33
Пропуснах да напиша, една мама вече го беше писала - и същевременно не им пречи да дават всеки ден минимум по 5 лв. за цигари - общо поне 150 лв. на месец.

# 34
  • пак там
Оставам с впечатление, че вземат насила децата Ви в детските градини и след това при смешната месечна такса, Ви рекетират да плащате огромната сума от 80 лв. годишно. Боже, боже, някои хора още живеят с мисълта, че някой им е длъжен в тоя живот - в случая държавата да им издържа децата.

Грозно.

# 35
  • София
Ми за мен не са безмислени. Миналата година сменихме чаршафите, щото аз бях спала в старите и взехме еднакви, не щото е по-красиво, а щото не ми се обикаляше за различни. Сега сменяме дюшеците пак по горе-споменатата  причина.
Иначе някой по-напред писа, че учебниците му излезнали 24лв с доставката до тях. Ми аз ги купих по 18лв комплекта директно от издателството. Просто винаги е по-лесно като се пазарува за цялата група. Всяка стотинка, която ни остане преразпределяме за нещо друго, но в същото време обясних на учителките, че исканите канцеларски материали според мен са излишно много, че ще ги редуцирам по мое усмотрение и ако в процес на учене нещо свърши ще се купува тогава, защото е безмислено да затворим толкова пари за канцеларски материали.

# 36

Грозно.

Ама истина.

# 37
  • Пловдив
Всяка стотинка, която ни остане преразпределяме за нещо друго, но в същото време обясних на учителките, че исканите канцеларски материали според мен са излишно много, че ще ги редуцирам по мое усмотрение и ако в процес на учене нещо свърши ще се купува тогава, защото е безмислено да затворим толкова пари за канцеларски материали.
По колко купи? Че ние сме в чуденка родителския комитет.

# 38
  • София
Всяка стотинка, която ни остане преразпределяме за нещо друго, но в същото време обясних на учителките, че исканите канцеларски материали според мен са излишно много, че ще ги редуцирам по мое усмотрение и ако в процес на учене нещо свърши ще се купува тогава, защото е безмислено да затворим толкова пари за канцеларски материали.
По колко купи? Че ние сме в чуденка родителския комитет.
Още ги редуцирам, но отказах да им набавя 2 кутии CDта и 2 кутии DVDта, също и 6 пакета хартия, ще вземем само по 1 сухо лепило на дете, а не по 2, а ако свършат ще докупувме. 26 опаковки по 32 фулмастера също ми се виждат много. Ей така го мисля Twisted Evil

# 39
  • София
За флумастерите не знам дали си права, каква е организацията при вас - при нас всяко дете има собствен комплект флумастери, с които рисува цяла година, затова купуваме 32 комплекта, но определено не са по 32 флумастера.

# 40
  • Пловдив
Уау, аз нямам такива неща. Grinning  ЦД и ДВД въобще няма в списъка Simple Smile 12 цвята моливи и 12 флумастри на дете, по три пластилина (защото като се омесят цветовете в кафява топка им става безинтерсен), лепилата са по 2, 2 топа хартия общо, по един скицник за рисуване с боички, по едни бои, четки имало от МГ, само 6 ножици - имало от МГ. Нашия списък съвсем изпълним ми се вижда.

# 41

Иначе някой по-напред писа, че учебниците му излезнали 24лв с доставката до тях. Ми аз ги купих по 18лв комплекта директно от издателството. Просто винаги е по-лесно като се пазарува за цялата група. Всяка стотинка, която ни остане преразпределяме за нещо друго, но в същото време обясних на учителките, че исканите канцеларски материали според мен са излишно много, че ще ги редуцирам по мое усмотрение и ако в процес на учене нещо свърши ще се купува тогава, защото е безмислено да затворим толкова пари за канцеларски материали.

Аз писах, ама при нас за учебници се събират по 30 лв и това според родителския комитет била цената с отстъпката.

Та затова казвам, че не е лошо да се събира и купува, ама да дам пари за 5 комплекта, като ще купят един, някак не го разбирам.

# 42
  • Ку-куландия
Миналата година сменихме чаршафите, щото аз бях спала в старите и взехме еднакви, не щото е по-красиво, а щото не ми се обикаляше за различни. Сега сменяме дюшеците пак по горе-споменатата  причина.

И тук имам един въпрос - какво ще правите следващата година, ако ви преместят в друга стая със стари чаршафи, стари дюшеци и без пердета и не можете да вземете купените предните години неща от другата стая? Купувате пак? Или се ядосвате, вдигате скандал, но ви казват като не ви харесва си преместете детето, или си премълчавате, или като авторката на която и е писнало пуска тема, че и е омръзнало да я рекетират. Колко години подред можете да обзавеждате. Не се ли питате къде са изчезнали предишните. Все пак едни пердета и щори не се съсипват за една година, дюшеците също, килима?

# 43
  • Пловдив
Presi при нас всичките години до тръгването на децата на училище ще сме в една стая. Всичко закупено от нас миналата година си го ползваме пак.

# 44
  • Ку-куландия
Presi при нас всичките години до тръгването на децата на училище ще сме в една стая. Всичко закупено от нас миналата година си го ползваме пак.
Да и при нас уж щеше да е така, положихме много усилия да направим стаята уютна. Но тази година бяхме изненадани. Поради тази причина вече за нищо освен учевните и хигиенни материали не давам пари.

Общи условия

Активация на акаунт