рекет в детските градини

• 26 974
  • 528
  •   1
Отговори
# 495
Но си мисля, няма ли начин някакъв да се съберат пари и някой да ги купи тия неща на едро - хем по-евтино, хем, честно да си принзня, всеки месец да помня и да издирвам и купувам това и онова ме натоварва неимоверно много! И ако на 1 число съм се отнесла да ме гледа някой накриво  newsm78
Не може. Веднага ще възникнат съмнения, че отклонява средства или че в противоречие на закона се събират пари в държавното детско заведение. Пък и кой ще е доброволеца да събира парите.

# 496
  • Пловдив
Но си мисля, няма ли начин някакъв да се съберат пари и някой да ги купи тия неща на едро - хем по-евтино, хем, честно да си принзня, всеки месец да помня и да издирвам и купувам това и онова ме натоварва неимоверно много! И ако на 1 число съм се отнесла да ме гледа някой накриво  newsm78
Не може. Веднага ще възникнат съмнения, че отклонява средства или че в противоречие на закона се събират пари в държавното детско заведение. Пък и кой ще е доброволеца да събира парите.
При нас тези пари се събират от касиера на групата, който отива и купува кашон кърпи, кашон мокри кърпи, кашон течен сапун. И като набллижи да свършва нещо - учителките казват.

# 497
Такса охрана - 32 лева на месец  newsm78 Колко деца има в градината?

на година, извинявайте! Hug

*vesela* - а трябва ли всичко , което се взима за детската да е най-евтиното...защото аз примерно гледам и да е  поне що-годе добро и качествено.
Ей, на от такива разни мокри кърпи по 2 лв дето някои ги носеха, детето ми ходеше с обриви първа група докато разбера за какво иде реч, та почнах да си му купувам индивидуални дето да му седят в шкафа и той да си ги ползва...

Такса охрана нямаме, при все, че охрана си има разбира се, то по тази логика дай и такса касиер, готвач и учители да има...

това са си съвсем нормалните цени на пазара - е, може и на някой да не му харесват салфетки Белана, но аз смея да твърдя, че са добро качество. Т. хартия и дом. ролки са на Лили био - също са добри като качество, течният сапун на Тео сигурно на много хора не харесва, но пък на мен ми допада, дори е по-добре от сапун Дуро примерно, който може би осигурява общината, а що се касае до мокрите кърпи има хиляди видове - сега намерих Беби крема по 2 лв. на промоция и купих за месеци наред, иначе цената им е около 2.80-3, ако говорим  за цена... да си призная, не мога да им нося био продукти всеки месец и био козметика  Blush мокри кърпи моето дете и не ползва там, защото задължително си ака вкъщи ВИНАГИ  Mr. Green но им нося всеки месец

а за охраната сте щастливци, че общината ви я предоставя безплатно Peace

Янтра, супер е организацията при вас - много бих се радвала, ако някой купи наведнъж всички консумативи и да спра да ги мисля в началото на всеки месец, но при нас няма кой да я свърши тази работа ...

# 498
  • София
ами за мен и тео и дуро и всички от този тип са отврат...
моето дете също си ака в къщи ВИНАГИ, но мещо са му бърсали устатат с въпросните и цялото му лице беше пъпчасало, докато не се сетих да питам дали не са сменили марката... а честно казано мокри кърпи голям пакет  под 3,50 дори не съм виждала...та си представям какви са....
т.е. хартия при нас искат пакет, което си е ...да кажем ... 1,50-2 лв, което си е средновата хубост, не е милде или подобна...
и така ето ти - за нас 4 лв мокри кърпи 1,50 Т.Х, 1,50 салфетки + 2 сапуна 2-3 лв зависи какви взема...само това носим и то за мен е 10 лв...ако трябваше да прибавя чували, белина , течен сапун, домакинска хартия, сигурно щеше да се събере 15 лв...че и повече... за водата както писах - влиза при нас към родителското настоятелство, което е 10 лв и от там още са и театъра и допълнителн плодове за децата.

При желание и вие може да натоварите касиерката да събира парите и да купува при нужда...то всъщност си е до вас как ще е организирано.

# 499
  • София
Общината осигурява дневна охрана. Ако има охрана и през нощта, тя се поема от ДГ /респ. родителите/.

# 500
те пък и цял пакет т.хартия искат  Laughing при нас поне е една ролка  Laughing

При желание и вие може да натоварите касиерката да събира парите и да купува при нужда...то всъщност си е до вас как ще е организирано.

коя касиерка  newsm78 ако е домакина на ДГ, то това не й влиза в длъжностната х-ка и не можем да искаме от нея. При нас общите пари се съхраняват от госпожите - те си пазаруват директно, каквото им е необходимо, и след това се отчитат  ... А и като гледам родителите - никой не му се занимава и вечно бързаме и все няма време  Crazy
 Явно  във всяка градина е различно... с две думи - каквито и сметки да правим, няма как да им избягаме  /на сметките/ Laughing

# 501
  • София
на групата...демек - родител.

# 502
  • Пловдив
Аз, тази година съм касиера на групата, аз купувам с кашони Simple Smile Трябва да има един по-глупав Simple Smile

# 503
Аз, тази година съм касиера на групата, аз купувам с кашони Simple Smile Трябва да има един по-глупав Simple Smile
Аа, ти си рекетьорката дето все иска пари значи... Laughing

# 504
  • София
Общината осигурява дневна охрана.

сигурна ли сте в това твърдение?

в детската градина на детето ми (София) няма охрана. питала съм директорката защо няма, отговорът беше, защото ДГ плаща заплата на охраната от своя делегиран бюджет и директорката е преценила, че тези пари са по-необходими за друго.

# 505
  • Ямбол

....
Не е невъзможно. Гласува се на общински съвет и готово.

# 506
  • София

....
Не е невъзможно. Гласува се на общински съвет и готово.

оффффф, май говорим на различни езици.

# 507
Да в ДГ на моето и на jam детето, която е една и съща, охрана няма от 2007-ма година пролетта, когато спряха да плащат МРЗ на един приятен чичо Коста.
Не че имаше полза. Дъщеря ми избяга, минавайки покрай стаята на охраната.  Joy

# 508
  • София
jam, не мога да твърдя със сигурност. В нашата ДГ плащаме допълнително само за нощна охрана. Възможно е дневната да се поема от делегирания бюджет, а не от общината. Съжалявам, ако съм заблудила някого. Преди да въведат бюджетирането се поемаше от общината.

# 509
Мен ме дразни "кокошкарският" рекет /по време на празници/ от някакви фотографи. #Cussing outТо не са:календари,календарчета,картички.... И само за една снимка от 0.20 стотинки,украсена кичозно с допьлнителни "декорации",ми искат 3-4 лева JoyСьщите снимки си правя в кьщи сьс скьпа техника без проблем.Никога не сме плащали за охрана,но си я имаме.

Общи условия

Активация на акаунт