Отговори
# 375
Не съм  Laughing Мите не кашля почти а беше почти пред спазъм Simple Smile Шишенцето ми полека намалява LaughingБоре готви.........виде, че няма надежда аз да сготвя Laughing

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 18:09 от lyllyta

# 376
  • София
Не съм  Laughing Мите не кашля почти а беше почти пред спазъм:) Шишенцето ми полека намалява LaughingБоре готви.........виде, че няма надежда аз да сготвя Laughing

Е, то вЕрно било ситуация близка до съвършенството!  Laughing

# 377
  • София, Лагера
Малиии, не съм чела няколко дни и тук настанал мор!  Tired Sad
Да оздравявате бързо, ей!

Аз бачкам и броя часовете до майчинството - още 7 дни ми остават!!!  Party Мъчат ме зверски киселини, ама... май няма надежда да ги преборя  Rolling Eyes

# 378
    Аз лесно бих могла да се впиша във всеобщото настроение,царящо в момента в темата.....уви..... Confused
    Ама не искам....
    Прегръщам всички нуждаещи се в подкрепа.  Hug Hug Hug
    Моля се за вас!  Praynig Praynig Praynig

От рунета,да ви разсея малко:
    "Повече кашкавал -повече дупки,повече дупки  - по-малко кашкавал."   Stuck Out Tongue Winking Eye

# 379
  • София
Симона се съдира да кашля тази сутрин, но нощта беше спокойна и всички (учудващо!) спахме. Чакам още малко да се вдигне мъглата и я извеждам на прохладен въздух.

Цвета, как сте?

# 380
  • София; Дружбето
Ним Hug дано размине
Габи е малко по-добре, но още с хрипове

# 381
  Цвет,а как се чувства Миша?

# 382
Селма, дай пак рецептата против кашлица с орехови черупки.
Любо още буха. В началото беше доста мъчително и сме спали седнали, за да може да диша. Започнах АБ, че 4 дни имаше температура.
Последните две нощи поне спи, въпреки, че кашля.
Ше му се невидят градинските бацили ...

# 383
  • Русе
И аз мисля да пробвам тази рецепта с ореховите черупки, че тези дни доста прокашлям. Поръчах на майка ми да ми изпрати орехи днес по Иво. Йоан поне върви вече към оправяне smile3520  след самоназначението ми на Вентолин и Солволан  Blush
Сега мисля да си сваря бориви връхчета и да лапна няколко лъжички боров мед. Дано взема да се оправя, че ми писна от това време, което всеки ден се променя.

Пожелавам всички да се оправят бързичко  Hug

# 384
  2-3 накълцани заедно с черупките орехчета се варят 10 мин. в 500 мл вода.Чая се пие подсладен с мед.
  (В оригинал имаше и някакви 1-2 билки,но не ги помня.На нас ни помагат само орехите).

Още един чай :няколко дюли(взима се само средата им ,тази със семки)+ няколко лукчета.Варят се заедно.Чая се пие с мед.
  Този не съм го пробвала,но го знам от нашата ЛЛ.

# 385
Много прегръдки от мен за болничките.  Hug

Ето рецептата за чая, а и разни други:

СИРОП ЗА КАШЛИЦА: 250 г бира, 100 г небет шекер (мед, фруктоза), 1 лимон - добре измит, смлян или настърган скорите ( без семките ) се варят 30 мин. на водна баня.Прецежда се. Взема се по 1 суп. лъж. през 15, 30 ,60 мин....., в зависимост от силата на кашлицата.
ЧАЙ- 2-3 ореха, счукани и варени счелурките, примерно в 400 г вода. Сваля се от котлона, добавят се 1 чаена лъж. босилек и 1 чаена лъж. индрише. Още 10 минути запарка. Подслажда се с небет шекер.
КРОМИД ЛУК ( настърган ) и мед в отношение 1 : 2. Взема се 5 - 10 Х дневно по 1 чаена лъж. при суха кашлица.
ВИНО- 200 г кромид лук стърган + 100 г мед + 750 мл бяло вино; кисне 4- 5 дни, цеди се и се доизтисква в тензух. За един курс 4- 6 бутилки.
ЧЕРНА РЯПА- издълбава се пълни се с пудра захар и след няколко часа се образува сок- пие се, пак се зарежда и т.н.
После хомеопатия.
Д- р Михайлов

От тук:
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=2067

# 386
DaVinci,от теб го знам този ореховия чай! Добре,че се включи!   bouquet

Това с черната ряпа го знам от майка ми,само че тя го прави с мед вместо пудрата захар.  Peace Било много ефикасно.  Simple Smile

# 387
Сега разбрах, че групата на Любо е под карантина, заради варицела. Няма да го вземат в понеделник, нали?  Thinking

# 388
Анджи, той може да си ходи, нищо че е под карантина групата.

# 389
Понеже си е вкъщи тази седмица и не е бил контактен.

Общи условия

Активация на акаунт