Отговори
# 480
Тинкърбел, радвам се, че си пак при нас.

# 481
Тинкърбел,разбира се,че те помним!  Hug
Даже помня и едно неизпълнено обещание към теб! Embarassed

Благодаря за линк към книгата.Само че се боя,че моя английски не е на ниво за случая.....Твоето копие,и то ли е на английски?
Макар че последното не пречи да се запознаем и ние,и децата ни.  yes
   В интернет попадам на много и хубава литература за Аутизъм.И определено от нея черпя много повече,отколкото от повечето специалисти,с които сме се виждали досега.
  Тези дни,обаче, се запознах с една логопедка работила САЩ,която се занимава с превенция на това разстройство (представете си,в САЩ вече има и такива терапии).Тази жена ми отвори очи за доста неща.  Peace

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 10:32 от Селма

# 482
  Момичета Софиянки,случайно да знаете,къде с намира църквата Св.Петка в София?  Rolling Eyes

# 483
  • София
...
  Тези дни,обаче, се запознах с една логопедка работила САЩ,която се занимава с превенция на това разстройство (представете си,в САЩ вече има и такива терапии).Тази жена ми отвори очи за доста неща.  Peace

Rolling Eyes Може ли резюме, когато ти е възможно...  Hug

# 484
  Ив,възможно е ,да.След мъничко.  Simple Smile

За църквата знае ли някой?Малко ми е спешно..... Rolling Eyes

# 485
  • София
Селма, "Св.Петка"  е  църквата в подлеза на метростанция Сердика. Не съм сигурна, но мисля, че и църкавата, кояето е в уличката срещу х-л.Рила се казва така.

# 486
Не съм сигурна, но мисля, че и църкавата, кояето е в уличката срещу х-л.Рила се казва така.
  Аха...Може би е точно тази..... Thinking
  Макар че се чудя за още една..... newsm78

Благодаря,Клеми!  Hug

# 487
  • при принцесите
Точно това е Св. Петка Peace Тази срещу хотела.

# 488
Селма, да не питаш за музикалната работилничка?
Тинкърбел, здравей и от мен  Hug

# 489

Не,Стилияна,друго търся.  Simple Smile
  А онази църква с работилничката,коя беше?

# 490

Не,Стилияна,друго търся.  Simple Smile
  А онази църква с работилничката,коя беше?

В нета пише, че е Покров Богородичен.

# 491
Тинкърбел, хубаво е да те видим отново  Hug
Селма, абсолютно съм убедена, че в София няма начин да не успеете да намерите място, подходящо за Алекс, където да се чуства спокоен и щастлив. Просто трябва упорито търсене, ровене и разучване. Успех  Hug

# 492
  Ели,ще търсим някакво решение,разбира се.

Ако сравним едно аутистично дете с човек,който не може да ходи....Най-лесно,най-удобно,най-комфортно за такъв ще е да си стои вкъщи,да го обслужват други хора и може би да го возят да общува със себе подобни от време на време.
  По-неудобно е да му дадеш патерици и той,макар и бавно,и трудно,да излиза отвкъщи сам.Макар и бавно,да посещава места,които са му интересни,макар и трудно да се опитва да върви в крачка със нормално ходещите хора,и т.н..
  Ние всичките,когато видим човек с патерици,по-скоро вежливо ще му направим път,ще му подадем ръка,ще го изчакаме,защото знаем какъв му е проблема.Съответно и няма да го изгоним от нашето обкръжение,въпреки че е по-различен.
  Много малко от нас знаят,какво е аутизъм.Как трябва да "подадем ръка" на един аутист,как трябва "да го изчакаме" и т.н..

Не искам да затварям Алекс от света.Искам да му развия максимално "слабите мускули",да му дам вид "патерици" и да информирам света около него "в какво куца" и как да се проявява "вежливост" към него.

Много разсъждавам,много.....  Thinking
  Извинявайте,ако ставам досадна.  Peace

# 493
Не искам да затварям Алекс от света.Искам да му развия максимално "слабите мускули",да му дам вид "патерици" и да информирам света около него "в какво куца" и как да се проявява "вежливост" към него.

Дай Боже колкото може повече хора като теб на този свят!  Hug

# 494
   Ивонска,нашият разговор с логопедката не беше дълъг.Видяхме се на кафе и основно говорихме конкретно за Алекс.
   Но все пак за превенцията....Факт,че много от аутистите до един момент се развиват напълно нормално(ти го знаеш).Изведнъж,аутизъмът,който е заложен в тях (евентуално генетично) под влиянието на някакъв вид стрес,се отключва.И нормално развиващо се дете започва да се развива по-бавно или пък да връща развитието си назад,защото създадените до този момент нервни връзки започват да се късат.
   Целта на превенцията е да хване аутичните прояви най-рано (на обикновен родител,а често и специалист,му е много трудно да ги открие,както стана при нас),да възстанови ,доколкото е възможно, скъсаните нервни връзки(ако вече има такива),и да укрепи максимално създадените досега.
  Това е най-общо,най-примитивно,най-кратко.
  http://www.youtube.com/watch?v=NbVG8lYEsNs

Ще продължа контакта си с тази логопедка.Ще я разпитвам.Ще споделям,ако ви е интересно.

Да добавя....
  Първите силни и очевидни прояви на разстройството се появяват около 2 години и един неподготвен родител или даже психолог лесно може да ги сбърка с началото на прословутите "ужасните 2"......

Анджи,благодаря,мила  Hug

КайРен,да споделя и за нейните преживявания.  Hug На мен са ми интересни!  yes

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 16:52 от Селма

Общи условия

Активация на акаунт