Разкажете за преживяното

• 10 720
  • 128
  •   1
Отговори
# 30
Какви луди хора по тоя свят, да пази Бог... Трябва да има публичен регистър на мъжете, от които да се стои надалеч...или поне таен списък тук.

# 31
Родителите ми знаят малко от случилото се, на майка ми повече съм казала.И тя ме посъветва коа е нетърпимо да с емахам на секундата, ако има щанс да му дам 1-2 месеца да с епоправи.Те са от старото поколение. Брат ми   не е в България, но много  ме подкрепя, казва ми да с емахам  веднага от тук и ,че ще ми помага, да си ходя в провинцията докато си стъпя на краката...и после пак  ще си дойна  в София. ПРи следващото посягане се махам ....толкова  ми проми мозъка този боклук,че си бях помислила че е нормално това което ми се случва....що за кретени са тия хора...

# 32
А защо трябва да чакаш следващ шамар? Нима ти е дал малко унижения и болки до сега? Я се стегни, миаш подкрепата на семейството си и не чакай повече. Никакъв шанс, този човек след като до сега не се е осъзнал, сега ли ще се случи?

# 33
Мари, не чакай, а действай!

# 34
marry, сила и кураж!
махай се колкото се може по-скоро от там. Хубаво е, че има на кого да разчиташ докато си стъпиш на краката.
А колко голямо е детенцете? Не разбрах за какъв период става дума.
И не,НЕ Е НОРМАЛНО ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ!!!! Не позволявай никой да се опитва да ти го доказва.
Такава била ролята на жената, трябвало да търпи! Друг път!!!!

# 35
  • София
Стига бе, това са вкаменелости. Жената е човек и личност и ако някой е бил възпитавам по друг начин, никой не е длъжен да го търпи. А щом айка му го толерира това, значи е така и тя свикнала, което и обяснява неговото поведение. Мари, при вас как беше в семейството, какви бяхя отношенията при вашите?

# 36
Детето ми е на 2 месеца и половина.
В моето семейство жените с Ана почит.Жената е равна с мъжа, има мнение, даже  в много случаи е тя диригента.
При майка му и баща му не така. Тя бременна е напуснала мъжа си(неговия баща) и след 2 години  с дете на ръце намира сегашния му, който  я обижда  пред други хора и и казва а"ти да мълчиш", тя свива ушите и млъква....
Това , че майка ми е жена  с мнение го вбесява просто...съответно  аз също..

аз от зор да си разкажа история ата ,  забравих д акажа кое най много ме засегна....на 10 ден след раждането ми каза че приличам на кенгуру....е това  ми показа , че тоя не е нормален..

# 37
Истината е, че докато Мари не реши сама да направи крачка напред, ние може да си говорим колкото искаме.
Тази тема за насилието, било физическо или психическо, ми е толкова болна, не от личен опит, а съпреживяно с моя много близка.
Безсилието което съм изпитала в опитите си да помогна и "глухотата" на потърпевшата, ме накараха да се отдръпна в ъгъла и просто да чакам тя да ме потърси, което така и не направи  Cry

# 38
Абсолютно  си права , докато човек сам не  се рещи и не набере смелост ,  никой друг не може да му помогне. Проблемзт при мен  е по принцип сьм припряна и понякога емоцията ме води и  после  си ям попарата. Сега ме притеснява това,  да не прибзрзам и да сьжалявам някой ден.Кьдето си замаина и д аме молят не се врьщам!!! за това казвам  при следващата плесница, за да сьм чиста пред себе си , пред моята сьвест. Мазохистично малко..

# 39
Ох, Marry, и аз така си казвах.Точно по същият начин.
След многократни побои по време на бременността, преди и след нея, чаках слеващият шамар, за да си тръгна.
И го дочаках.И бях сигурна и убедена, че съм права.
За теб се моля това да е по-скоро.
Дотогава, а и след това, тук винаги  можеш да намериш рамо на което да поплачеш и подкрепа, когато имаш нужда от нея.
Животът е пред теб! А детенце ще е щастливо със щастлива майка!

# 40
marry Hug
Не чакай нито ден !!! Мисли как да се махнеш по-скоро от него , този човек е психопат , не те чака нищо добро  Twisted Evil, казвам го от личен опит... Съчувствам ти за всичко , което си преживяла и мисля , че е предостатъчно ! Той ще те мачка все повече , не очаквай промяна към добро .
Защо е такава човешката природа , все си мислим , че на нас няма да се случи ?!  newsm78
 Нашият БНД също има предишен брак и ми е казвал , че е правил жена си на "кайма" . Но представяше нещата по такъв начин , че е бил предизвикан . Аз не съм го предизвиквала , но пак ми е посягал , така без нищо , както си говорим изведнъж някоя реплика не му харесва Shocked . Ами аз не мога да премислям как той ще тълкува думите ми с болния си мозък #2gunfire . След втория път в който ми посегна разбрах , че няма нищо вярно в думите му за първата му жена, той просто  е насилник и винаги ще намери оправдание за агресията си , особено под влияние на алкохол , а при него беше ежедневие #2gunfire . За щастие моите родители изцяло ме подкрепиха , защото всичко се разиграваше пред очите им . Дори неговите родители бяха на моя страна .
А за букета при изписването ме върна 11 години назад , детето ми се роди в седмия месец ( от спокойствието , което имах по време на бременността  Twisted Evil) Държал ме е будна по цяла нощ да слушам пиянските му простотии  #2gunfire... Взехме си дъщеричката след 50 дни и по път за болницата минаваме през пазара да купим цветя за лекарите , броим колко букета ще ни трябват и аз казвам "още един" , той пита " за кого?" Ами за мен,казвам , нали и на майката се подарява букет? newsm78 Не  че не знае , прави се на луд , излишно е да уточнявам ,че всичко платих аз  Twisted Evil !
Търпях го почти 3 години  , детето беше на 1год.и 6 мес. , когато се изнесе  Naughty
Бягай момиче!!! Hug
Виждам , че сте писали още .
Не се води по емоциите си , marry , тук трябва да се включи инстинкта ти за самосъхранение , такива хора са опасни , не знаеш как ще те удари и какви ще са последствията за здравето ти , пази се!!!

# 41
Абсолютно  си права , докато човек сам не  се рещи и не набере смелост ,  никой друг не може да му помогне. Проблемзт при мен  е по принцип сьм припряна и понякога емоцията ме води и  после  си ям попарата. Сега ме притеснява това,  да не прибзрзам и да сьжалявам някой ден.Кьдето си замаина и д аме молят не се врьщам!!! за това казвам  при следващата плесница, за да сьм чиста пред себе си , пред моята сьвест. Мазохистично малко..

Това беше и причината, поради която аз се офлянквах. Много добре те разбирам. Първо не казвах на никой, пред хората се държах все едно сме прекрасно семейство. Не знам дали ме е било срам, че сякаш се провалям, или пък съм отричала сама пред себе си. Но точно затова чаках - да знам, че съм дала всички възможности, да знам, че съм направила всичко и просто накрая вече не е имало накъде и да бъда с чиста съвест, че не аз съм виновната, че всичко рухна. И то точно, защото съм много емоционална и не мисля, действам прибързано... Но то накрая просто се случи така, че не зависеше от мен. Иначе не знам честно казано дали нямаше да чакам и досега. Така, че събирай смелост, но не се бави и много, защото времето тече, а всеки следващ ден, в който не правиш нищо е един ден по-малко, в който е можело да бъдеш щастлива. Hug

# 42
Какви луди хора по тоя свят, да пази Бог... Трябва да има публичен регистър на мъжете, от които да се стои надалеч...или поне таен списък тук.

Добра идея ,  newsm10 !

Абсолютно  си права , докато човек сам не  се рещи и не набере смелост ,  никой друг не може да му помогне. Проблемзт при мен  е по принцип сьм припряна и понякога емоцията ме води и  после  си ям попарата. Сега ме притеснява това,  да не прибзрзам и да сьжалявам някой ден.Кьдето си замаина и д аме молят не се врьщам!!! за това казвам  при следващата плесница, за да сьм чиста пред себе си , пред моята сьвест. Мазохистично малко..

Много добре те разбирам. Първо не казвах на никой, пред хората се държах все едно сме прекрасно семейство. Не знам дали ме е било срам, че сякаш се провалям, или пък съм отричала сама пред себе си. Но точно затова чаках - да знам, че съм дала всички възможности, да знам, че съм направила всичко и просто накрая вече не е имало накъде и да бъда с чиста съвест, че не аз съм виновната, че всичко рухна. И то точно, защото съм много емоционална и не мисля, действам прибързано...
Misty , точно така , беше ме срам да призная дори пред себе си , че че не съм видяла очевадни неща ...

# 43
Marry, ако ще чакаш още една песница, едва ли ще я чакаш дълго, но после да не решиш да чакаш още една. Обикновено последната все не идва. Аз все чаках още един скандал, а после още един.. и накрая установих, че ще имаме дете Wink И после пак чаках и както каза ти - по едно време реших, че така е номално да се живее.... попаднах в омагьосан кръг, от който излизане няма и всичко се повтаря всеки път, а аз съм все виновна и не правя нещо както трябва, та му "минавам границите" и го ядосвам.....
Така не се живее.. бягай, за да живееш спокойно. Животът ни е само един и е безсмислено да го пилеем заради комплексирани смотаняци.

# 44
Трябва да се мисли и за това, че такъв баща оврежда и психиката и  на детето и на майката .

Общи условия

Активация на акаунт