Великобритания - тема 32 Есенно-Коледна

• 40 303
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  подготвих се с бобонки, ама никой не мина покрай нашите къщи.

Ако къщата ти е била тъмна и си нямала изкарана запалена тиква пред вратата, никой няма да ти чукне на вратата  Simple Smile

Аз намерих телефона на моята чайлдмайндерка точно от държавния сайт. Повечето си го публикуват. Поне тези от нашия район.

# 106
Много благодаря за отговорите. Hug

И нова питанка. Имам книжка от БГ, но не съм шофирала активно там. Тук започнах да шофирам, ама направо си се уча да карам Embarassed. Та купих с Л-ки за колата,търсих в нета д апрочета какво казва закона за такива като мен и не намерих това , което ме интересува Embarassed. Знам че трябва да карам винаги с придружител, но мога ли да карам в колата и детето?

Ако къщата ти е била тъмна и си нямала изкарана запалена тиква пред вратата, никой няма да ти чукне на вратата  Simple Smile

Къщата не беше тъмна, но те изобщо не минаха по улицата Confused

# 107
И нова питанка. Имам книжка от БГ, но не съм шофирала активно там. Тук започнах да шофирам, ама направо си се уча да карам Embarassed. Та купих с Л-ки за колата,търсих в нета д апрочета какво казва закона за такива като мен и не намерих това , което ме интересува Embarassed. Знам че трябва да карам винаги с придружител, но мога ли да карам в колата и детето?
Къщата не беше тъмна, но те изобщо не минаха по улицата Confused
Защо са ти Л-ки и защо ще караш винаги с придружител това се прави само за тези с провижънъл лайсънс,а ти си си издържала изпита.От 2007г българските книжки важат за тук без проблем.Вземи си от пощенския клон до вас формуляр и си искай подмяна на книжката.Ще им дадеш българската а те ще ти дадат английска.Ако решиш да се върнеш в БГ за постояно тогава пък ще занесеш английската и те ще ти я подменят с БГ книжка. Peace
Вземи си няколко курса за да посвикнеш и това е.
Ето и инфо по въпроса:

Licences issued in the European Community and European Economic Area make up two groups that are treated equally. The full list is:
Austria, Belgium, Bulgaria, Czech Republic, Republic of Cyprus, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Romania, Portugal, Slovenia, Slovakia, Spain, Sweden, United Kingdom.

За повече информация ето и линка:
http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGb … icence/DG_4022562
А това е линк за изискванията за подмяна на документите:
http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGb … icence/DG_4022562

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 21:24 от aniji мама на Джозеф и Кейт

# 108
  • Русе
Аз това с Л-ките също си го мислех (за един бъдещ момент, когато най-накрая се сдобия с автомобил тук). Принципно ми се струва удачно, от гледна точка на това, да предупредя останалите, че може да очакват от мен всичко  Blush В началото е нормално човек да е неуверен и по-добре останалите да са наясно. Принципно може да се използва Л за това, нали   newsm78 Аз, честно казано, колкото уверена съм била в Бг, толкова неуверена и изплашена съм тук от това обратно движение  Joy Все още имам моменти, когато се обърквам или ми трябва време, за да осмисля от къде ще дойде кола или къде ще спре автобусът  Blush

# 109

Защо са ти Л-ки и защо ще караш винаги с придружител това се прави само за тези с провижънъл лайсънс,а ти си си издържала изпита.

Ами защото се чувствам супер несигурна, направо се уча да карам. Книжка в Бг съм взела отдавна , но не съм шофирала там, т.е. нямам практика. Иначе дясното движение не ми пречи, даже на моменти ми се струва по-безопасно от нашето. Ама карам мноооогоооо бавно, паркирам по 1 час, и като стигна на кръгово се чудя  на къде да тръгна и къде да се пристроя Embarassed

# 110
A не е ли по-добре да се кара с Р-just passed ?
Отвори ми се огромен зъбен проблем, как е възможно да ти запълнят само един от трите канала на зъба и този зъб е част от мост. Ако го лекуват тук ще ми струва около £1000 ooooh!, за сега съм на антибиотик, ще го мисля. Ако чуете за зъболекарка във Варна пострадала при саморазправа спомнете си за този пост.

# 111
  • Bristol
kremena, аз ползвах първия сайт, който е дала мишолина, вторият е платен, около 12 паунда за 3 месеца. Регистрацията е безплатна, но поискаш ли да видиш телефони и адреси... Аз почти бях готова да платя, защото в него намерих чайлдмайндери, които не ги видях в първия  Thinking Намерих моята чайлдмайндерка в http://www.netmums.com/ . Беше пуснала едно съобщение на нотисборда. Съвсем нова е и още чакала да й запишат данните в официалния сайт. Най-добре разпитай други майки да те насочат към чайлдмайндърки обслужващи вашето училище. Хванеш ли една, дори да няма места, те имат връзка по между си и ще те насочи към други. Късмет! Дано не ти е натоварен района, както моят!
А клубчета при вас няма ли?

мишолина, страхотна идея! Едни от любимите ни приказни герои  Hug Много са сладки!

На мен ми предложиха, веднъж седмично следобед, да ходя редовно в училището и да помагам в часовете като доброволец. То или нищо от никъде няма или изведнъж отвсякъде се появяват ангажименти, но не се оплаквам, даже напротив Grinning Днес и на алотмента ходих за няколко часа, супер освежена се чувствам! Даже се чудя за Коледа дали да не си поръчам нещо градинарско  Laughing

# 112
  • Русе
Merry, моля те, сподели за доброволстването в училище. И останалите, ако имат информация, също. Много ми се иска, гледам, че в нашето училище има в класовете. Всеки ден са различни. Т.е. всеки ден от седмицата и се редуват. Но ме е срам да попитам все още. То не е срам ами не ми е удобно, тъй като още не ми е пристигнала (дано не се оплеска нещо де) синята карта и не искам да говоря с тях "по принцип", а когато наистина ще мога да поема някакъв ангажимент. Още в началото на учебната година, в едно от първите седмични писма, бяха писали, че търсят доброволци. Можете ли да споделите опит?
В момента съм много раздвоена какво искам да правя. Хем искам да изкарвам пари, защото ужасно много дупки има за запълване, хем искам и нещо такова да правя, а не можем да си позволим кой знае колко.

# 113
  • Bristol
Deb, ако си доброволец, няма нужда от разрешително за работа. Единствено CRB чек ще ти направят. Аз от миналия септември се натискам, но все на повикване бях. Тази година пак се обадих, че съм на разположение, но подчертах, че само два дни в седмицата съм свободна. В понеделник ме повикаха, да замествам една друга майка и като свърших, направо ми предложиха всеки понеделник да ходя  Grinning Ще чета книжки с децата. Големи са скици и толкова различни като темперамент и способности  Heart Eyes Учителката ми дава насоки за всяко едно дете, защото имат деца, които още бъркат буквите и такива, на които не мога да смогна на темпото на четене  Crazy При всяко упражняваме различни неща. Питай на рецепцията или говори с учителката на твоето дете. Имат нужда от доброволци и за организиране на партита, в стола, за екскурзии, спортни дни или просто да наблюдаваш децата, когато играят.

# 114
  • Русе
Аз веднъж бях доброволка за едно ходене до близката църква. Но мисля, че за постоянно такова, трябва да си с установен статут в страната, независимо какъв, но трябва да има. Аз за това чакам картата. Така съм чела и чувала. Страх лозе пази  Blush Ще говоря с нашата госпожица (която се оказа 6 години по-малка от мен, а аз се имам/х/ за тийн още  Blush). Определено ще ми е приятно. Също и ще ми е от полза. Имам нужда от комуникация. Иначе не знам как ще се осмеля, когато започна да си търся работа, да се явя на интервю за място, което наистина искам, да не говорим за интервю по телефона. Ще ми отиде и граматика и речник.  Joy

# 115
  • Лондон
Много съм зациклила с Коледата...  newsm78 моля ви дайте идея за някое хубаво място дееее  Praynig

GI, ти на Фил и Тедс Експлоръра ли купи? Доволна ли си? И аз го поръчах... ама се чудя още дали не сгреших ... Ти си героиня! Аз с едно трудно се оправям... а ти за 3 говориш....

И при нас страшно много деца дойдоха на Хелоин. Нямахме тиква, но светеше.

Мишолинковците са страхотни! А майка им да вземе да се занимава повече с фотография!

# 116
Момичета,здравейте!  bouquet
Бихте ли ми казали дали  тук учениците си носят несесери в у-ще или е по-различно?

# 117
  • На село (близо до Лондон)
GI, ти на Фил и Тедс Експлоръра ли купи? Доволна ли си? И аз го поръчах... ама се чудя още дали не сгреших ... Ти си героиня! Аз с едно трудно се оправям... а ти за 3 говориш....

eya доволна съм засега. Излизала съм само до училището да заведа Филип с двете по малки и съм доволна от Експлоръра, бебето спи изцяло легнало, а Денис е седнал. Има опция ако Денис също заспи да го сложа легнал и него. За трите деца незнам, още ми е много ново, но май прехода 2 към 3 е по-лесен отколкото 1 към 2 Heart Eyes. Мисля че количката ще ти хареса, приятелки по съдба много я хвалят също...Леко бременеене

# 118
Момичета,здравейте!  bouquet
Бихте ли ми казали дали  тук учениците си носят несесери в у-ще или е по-различно?

В началното у-ще им дават всичко, така че, несесери не са им нужни.
Момичетата по-често си носят, за да си рисуват по време на почивката.
На дъщеря ми, учителката им забрани да ги носят, защото две от момичетата се сдърпали нещо за маркери.

# 119
298,благодаря ти много! Hug

Общи условия

Активация на акаунт