До Февруари мъничко остана,за да бъда горда мама!

• 20 549
  • 720
  •   1
Отговори
# 600
Хепи мама, Бенджи, аз не се притеснявам много, че за момента е седалищно. Да е живо и здраво, ако ще да се обръща, ако не ще - ще имам Януарче  Simple Smile.
Интересното беше, че там където усещам местенето в корема ми е главата му, а дупето му е откъм пикочния мехур и понякога затова ме "затиска" (поради по-голямата повърхност).

Хепи мама, времето за сделката е пренебрежимо малко, в сравнение с времето после за аранжиране и обзавеждане на апартамента. Може да кажеш на хората даже, че си бременна, да не те карат да чакаш и да мине всичко бързо. Ние когато купувахме нашия се бавихме в банката 10 мин, после при нотариуса пак беше бързо. Успех!

Бодита много харесвам, ама са ми страшно неудобни по принцип. Иначе в комбинация  с дънки с плитка талия и колан са екстра.

Я кажете сега има ли икономистки тук? Ако някой има профил в Линкдин може да ме добави като Теодора Тодорова.

А вие какво четете? Аз се зачетох в Тери Пратчет напоследък.

# 601
Здравейте и от мен днес Simple Smile
Честито на Амидалка! Бъдете живи и здрави, обичайте се и се подкрепявйте винаги! Желая Ви дълъг и хармоничен семеен живот, изпълнен с любов,топлина, много щастие и детски смях!  Hug  bouquet
Аз като настъпвах миличкото, той разбра какво съм му намислила, но докато раегира и аз вече си бях свършила работата Mr. Green
Аз за него какво смешно да ви пиша, ние по-скоро често спорим, защото моята книжка за родители е българска, от френска писателка, а неговата книжка е специално за татковци и е немска, та често се случва да спорим дали това,което пише в моята книжка е вярно,или това в неговата... има разминавания! Joy
Не ме разбираше само когато бях във втори месец, тогава бях като парцал,но понеже нямаше видими промени по мен, а и той нямаше представа от това как протича една бременност, та тогава като го помолих да свърши нещо, вместо мен че ми е зле и немога да стана от леглото (толкова ми беше отпаднало) раегираше по същия назин "Лигла". Но в крайна сметка ако аз не бях минала през това сигурно и аз нямаше да повярвам колко може да му е зле на човек едва в съвсем начална бременност, затова не мога да му се сърдя Confused После обаче влезе в час, започна много да се интересува, да чете, винаги идва с мен на консултациите, ходим заедно на лекции и честно да си кажа няма по-добър съпруг, а и баща за детето ми- сигурна съм! Винаги е до мен, помага ми, опитва се да ме разбира, да не ме дразни, много е миличък Simple Smile
За бельото- аз нося от плитките памуюни бекини, без стегнат ластик и са ми супер удобни,стоят си под корема и не ме притесняват по никакъв начин (засега) Crazy Сутиените отдавна съм ги сменила с памучи,без банели и подплънки, защото бяха такива болки, че не издържах и още от 3 месец съм със сутиен за кърмачки, е чак бабешки не мога да кажа че са Rolling Eyes
Желая много усмихнат ден на всички ви! Тук е пекнало такова хубаво слънчице, но аз трябва да изчакам да ми изсъхне косата и излизам, следобяд съм на доктор. Рапорта- довечера! Peace

P.S.Най- накрая успях! От 2 часа се боря да си публикувам поста! Добре, че ми е голям ината  Mr. Green

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 15:02 от Totoni

# 602
Тодорка, аз съм бъдещ икономист, магистратурата ми е Икономика на туризма. И аз много харесвам Тери Пратчет, в момента и аз го чета  и по- точно "Еманципирана магия", иначе любими автори са ми Реймънд Фийст, Джеймс Ролинс и Дан Браун.

# 603

А вие какво четете? Аз се зачетох в Тери Пратчет напоследък.

Теди, аз след като лятото прочетох на Елизабет Гилбърт -Яж, моли се и обичай- и останах очарована ( филмът не ми хреса, не намерих общо с онова чувство, което изпитвах докато четях книгата), си купих другата и книга -Кажи да-, в която става дума за смисъла на брака. Започнах да я чета преди да се омъжа още август (тематично  Wink ) и наскоро я преполових, много бавно ми върви с всичките тези монолози от страна на авторката. Мисля, че като я приключа, ще започна нещо криминално-много ми се е дочело нещо с повече екшън..А Тери Пратчет и аз го четях по едно време..просто сега съм на друга вълна  Wink
Иначе съм се заровила в бебешка литература- вчера си купих -300 въпроса за бебето- на издателството GU и я намирам за доста добре написана и полезна и мога само да я препоръчам.. Wink

Тотони от мен палчета за прегледа!

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 15:07 от Sofie

# 604
Теди, аз не се притеснявам много, защото така или иначе секциото ми е в кърпа вързано, но все пак дори и тогава е хубаво да е  главично ситуирано.
Само ми е леко стресиращо като ме подритва ниско долу, както някой беше споделил по-горе - имам чувството, че ще се покаже краче или ръчичка.
Опитвам се разпознавам кое е главичка, кое дупе, ама въпреки, че уж съм "опитна", нещо трудно ми се отдава таз преценка.
За сделката - мерси за успокоението, ако се наложи ще действам и с пълномощно.

Утре ще ходя на лекцията в ЦУМ. Ако някой идва може да пише на личния, за да се разпознаем.

За четене - и аз обичам доста Тери Пратчет, синовете ми също са му големи фенове. Сега чета "Мъртво море"на Жоржи Амаду - харесвам стила му, въпреки че точно тази ми е малко тежка.
Софи, и аз имам "300 въпроса за бебето" и много я харесвам. Чета и препрочитам.

Записах се за ФМ в 30 седмица, а пък след това и при д-р Лазарова в Токуда. Въпреки че ми казаха, че ФМ в 30 седмица е по-скоро пожелателна. Вие ще правите ли такава?

Тотони, палчета за довечера! Hug Много хубаво споделяне за съпруга си направила - понякога сякаш забравяме да оценим това, което имаме.

# 605
happy-mamma Hug
За книжките- аз да си призная,малко ме е срам,но напоследък чета само за бебета Embarassed. Знам, че не е много добре така да се ограничавам,но сега това ми е любомата тема и толкова много ме интересува всичко свързано с тях, че само за това чета Whistling А материали,колкото ти душа иска - книжки,статии ...

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 15:16 от Totoni

# 606
  • Русе/Germany
Моля за помощ мили мами  Cry Някоя мама беше казала че е пуснала поръчка към Asda.com мисля че беше Бенджолина та въпроса ми е имат ли доставка до България? Понеже при регистрацията за телефон ми искат номер от Великобритания Sad А много неща съм си харесала а нещо не става smile3518 Благодаря предварително   bouquet

# 607
  • София
Е най накрая и аз да се впиша за деня, след малко отивам на преглед и утре ще докладвам.

# 608
  • Varna, Bulgaria
И аз да се впиша като любител на книгите!
Харесаха ми двете книги на Халед Хюсейни, които прочетох на един дъх "Ловецът на хвърчила" и "Хиляда сияйни слънца" -пренасят те буквално в мюсулманските страни и техните нрави и обичаи, много интересни , но на моменти тежки за нашите разбирания.
Иначе съм голям фен на Алън Фолсъм, някой чел ли го е?
Сега ще започвам "Изгубеният символ" на Дан Браун, да видим.
Последно четох "Денят на терора"-книгата за 11 Септември 2001, на Дан Думитреску, малко по-разтегната ми се стори, от колкото е необходимо, но я изчетох цялата.
Бебе мен ме остави да спя снои и днес съм много по-доволна от вчера, когато много трудно станах от леглото в 7 сутринта.

# 609
  • Somewhere over the rainbow
И аз да се включа в този мързелив ден ,бях на ЖК сутринъска-всичко е наред засега.
И при мен миналата седмица на прегледа при частния беше с главата напред ,днес пък този каза ,че е с дупето напред -явно си се врътка всекидневно.
За бельото -още в началато си купих  памучни  боксерки ,български, май на Боритто или Кристи и потници по -големки  и се опасвам,а и чорапогащници седми размер-най големите, дето ми стигат почти до над гърдите,ама ми е добре, така и  кръста, и шкембето са добре изолирани.
Нищо не съм купувала за бебето /суеверни сме си/ ,ама пък свекито се подготвило ,навремето била шивачка и от  цеха влачила парчета и шила ританки и блузки и сега си имам поне това, а пък и може да плете ,така че на зима съм сигурна , че ще хване куките и бебешката прежда и ще имам и връхни дрешки-домашно производство  Simple Smile

# 610
  • София
Така... върнах се от консултация. Този път нямаше ехограф, но съм доволна, успокоиха ме за много неща. Е, и аз ще пия магнезий вече, защото няколко нощи подред получавам яки спазми на мускулите (струва ми се, че чак корема ми се стяга, но всичко става в просъница, та не съм сигурна  Blush). Питах и за движенията на бебето, нали все ми се виждат малко - докторът ми обясни, че с напредване на седмиците не, че бебето ще почне да шава непрекъснато, просто когато го прави, ще е по-осезателно. Сега се замислям, че досега на никой преглед (било то ФМ или стандартният ехограф) не са ми споменавали накъде е обърнато бебето. То си се върти през тези седмици и тепърва ще си проличи каква поза ще заеме. Така че не се тревожете излишно отсега. Впрочем, усещам, че мен ще ме засилят да раждам нормално... което малко ме изненадва, май не ми е такава нагласата, но...

# 611
На мен доктора ми каза, че до другия преглед (тогава ще съм в 30г.с.) ако не се е обърнало, после ще му е по-трудно. Не че е невъзможно-има много случай, в които бебо се обръща минути преди раждането. Аз все пак ще си имам едно на ум. Нямам претенции дали ще е секцио. Като ми откриха миомния възел казаха, че ще е по-добре да е естествено раждане, защото възелът ми се намира точно на мястото, където се прави разреза за секцио. Моя доктор ме успокои и каза, че може и да го заобиколят, така че не е проблем. Каквото такова Grinning

# 612
Към elena_e

Каква е дозата на магнезия, която са ти предписали? Можеш ли да ми дадеш точното наименование ако е някаква комбинация? Мерси

# 613
Към elena_e

Каква е дозата на магнезия, която са ти предписали? Можеш ли да ми дадеш точното наименование ако е някаква комбинация? Мерси
Не е до мен, но понеже и аз пих: magnerot 3Х1 таблетка 500 мг.
Пих ги 20 дни и от тогава нямам проблеми Peace Доктора ми каза, че мога да ги пия, когато почувствам стягане в корема, но през това време трябва да спра витамините, не знам защо...

# 614
  • София
При мен е магнерич, ето я листовката http://bda.bg/images/stories/documents/bdias/21347s.pdf - 2х1 таблетка.

Общи условия

Активация на акаунт