Въпрос за семейни отношения

• 10 676
  • 74
  •   1
Отговори
Едно въпроче към по-запознатите, а и откакто "ДиС" стана "Семейни отношения", никой не пуска нови теми напоследък, та реших да пусна.
Не че не бих могла да намеря информация в нета, но ще ми е по-приятно вие да ми отговорите  и да подискутираме, ако имате желание Wink.
Та на въпроса. Вчера мъжът ми каза, че по новият закон, при един евентуален развод имуществото и всичко там, се дели на две, без значение дали е придобито преди или по време на брака. Вярно ли е това и ако да, вие одобрявате ли такава практика и въобще какво мислите по въпроса? За мен лично, това не честно - да си кажа мнението Grinning

# 1
  • У дома... някъде
Мисля,че не е вярно това.Пък и не ми се струва правилно да деля имуществото си придобито преди брака с него,както и обратната ситуация не би ме впечатлила.В крайна сметка за какво за предбрачните договори,ако това стане реалност? newsm78

# 2
Ъ? Не съм чула такова нещо. Доколкото знам се дели само това имущество, което е придобито по време на брака.
Може ли текст от закона да приложиш?

# 3
Ами ако това стане реалност, т.е. ако това бъде общият случай, предбрачните договори биха се сключвали именно за да се предотврати това разделяне на имуществото Wink

Смятам, че не е редно, но пък има частни случаи, в които не би било честно да не се дели.

# 4
Ъ? Не съм чула такова нещо. Доколкото знам се дели само това имущество, което е придобито по време на брака.
Може ли текст от закона да приложиш?
Нищо не мога да приложа Laughing, вчера го чух за пръв път от мъжът ми. Казал му го е някакъв негов работник Confused

# 5
Кой нов закон?

# 6
  • в 1001-та нощ
вероятно поправки в семейния кодекс, но едва ли

# 7
Не съм чула за нови промени в закона....но кой знае.
Иначе ,да ,смятам ,че така е редно.
Все пак човек се жени с идеята да споделя всичко ,в добро и лошо.
Но :Трябва да има и опция семейството само да избере .
Т.е. ако желаят да не делят,да имат възможност за предбрачен договор .

# 8
Преди беше-ако имате имущество преди брака си е ваше.
А сега-живеете заедно 7 години и делите всичко на половина.
Мое-твое,преди или след-всичко.
Важното е да устискаш 7 години.

Моето мнение-не е честно.

# 9
Не знам дали би Ви успокоило, но има такъв проект.  Все още не е гласуван. Преди, след, покупко-продажба, дарение - всичко се дели.

# 10

Къде ги четете тези неща? Нови поправки в СК ли се предвиждат?

# 11

Къде ги четете тези неща? Нови поправки в СК ли се предвиждат?
Да. Поправка в СК.

# 12
Както е написал един познат за статус във ФБ NIAMAM DUMI. Като чета тази плашеща наивност у някои съфорумки, и аз оставам без думи.

# 13
  • София
Та на въпроса. Вчера мъжът ми каза, че по новият закон, при един евентуален развод имуществото и всичко там, се дели на две, без значение дали е придобито преди или по време на брака. Вярно ли е това и ако да, вие одобрявате ли...
Добре, че не съм омъжена. И не - не одобрявам естествено, след като аз съм по-имотна  Peace Откъде накъде при евентуална раздяла ще се налага да му подарявам половината от собственото си имущество  newsm78 Ай сиктир  Mr. Green

Едно въпроче към по-запознатите, а и откакто "ДиС" стана "Семейни отношения", никой не пуска нови теми напоследък, та реших да пусна.
Новият ДиС, демек СО вече няма да е това, което беше. Скука! Има да си мечтаем за пързалки  Wink

# 14
Е това си е точно прецакване. От преди брака имам 2 недвижими имота /къща и апартамент/ дарение. Съпругът ми дойде с една чанта дрехи. Малко не е честно да говорим за подялба на придобитото от преди брак.  За дребни неща нека се делят, нали са купувани от общия бюджет, ама при евентуален развод, аз к'во апартамент ли да му подсигуря. Дарение се прави на точно конкретен човек.

Общи условия

Активация на акаунт