Въпрос за семейни отношения

• 10 678
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
Дишайте спокойно, ако апартамента на семейството е един, на който и да се води не може да го продаде, защото е семейно жилище. Друг е въпроса ако някой иска да вземи е и нивата на село на мъжа си(жена си) , в името на детето. Ми и двамата прехвърлете на името на децата и готово.
Иначе този проект е абсурд - ако се оженя след 10 години държавата ми взема половината имущество, за да го даде на мъжа  ми - че и бай Тошо не е прибирал така.
Сега има 3 режима на общност и договор, няма да махнат всичко това, освен ако държавата не взема процент при подялбата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 61
Направо съм втрещена от егоизма,алчността и материализма ,които се ширят....и то все по-бързо!    Shocked
Съжалявам,че изобщо писах в темата...сега ще ми излиза дни наред....

За какъв егоизъм става дума  Rolling Eyes
Представи си, че мъжът е с наследство от 5 къщи в центъра и 5 на морето + 2-3 вили по курортите, семейството му е събирало и поддържало имоти с години. Жени се, лИбов, тва онова, богати са, жена му си седи вкъщи, всичко й е осигурено, но един ден решава, че вече не го обича и иска друг, развеждат се и какво? Да отнесе половината от това семейство. Никаква логика - никаква.
И не се хващай точно за примера, може и обратното да е или др. ситуация, но както и да е, звучи абсурдно, да не говорим колко златотърсачки ще се изпоомъжат на секундата.

# 62
Направо съм втрещена от егоизма,алчността и материализма ,които се ширят....и то все по-бързо!    Shocked
Съжалявам,че изобщо писах в темата...сега ще ми излиза дни наред....

За какъв егоизъм става дума  Rolling Eyes
Представи си, че мъжът е с наследство от 5 къщи в центъра и 5 на морето + 2-3 вили по курортите, семейството му е събирало и поддържало имоти с години. Жени се, лИбов, тва онова, богати са, жена му си седи вкъщи, всичко й е осигурено, но един ден решава, че вече не го обича и иска друг, развеждат се и какво? Да отнесе половината от това семейство. Никаква логика - никаква.
И не се хващай точно за примера, може и обратното да е или др. ситуация, но както и да е, звучи абсурдно, да не говорим колко златотърсачки ще се изпоомъжат на секундата.

Много точно написано.

Обмислям ако го приемат, да се омъжа 2-3 пъти и да си подсигуря старините.  Grinning

# 63
В тази тема съм съгласна с Красимира и такава е била логиката винаги. Не са се деляли всички имоти, придобити преди брака, но ако си ползвал за семейно жилище, апартамента на съпруга си, който е негов и придобит преди брака, но след развод имаш право на ползване (не на собственост, не на продажби и други) и то не на целия, а на някаква част. Това съда преценява дали е основателно да се даде, но е предвидено по закон.
По същата логика се полага издръжка, от по- имотния, към по- неимотния, но пак според преценката на съда. Буквално къщите ви, придобити преди брака няма да ви вземат. Не съм чела какъв е проекта за поправка, но какъвто и да е, все в този дух ще е.

И наистина, как всички са притесниха за имотеца си и започнаха да наричат благоверния с думи, носещи други нюанси...  Simple Smile

Другото е, че ако и двамат съпрузи, не желаят да си делят имотите, никой не може да ви задължи. Единият от съпрузите има право да се откаже от имотите, дори да са придобити по време на брака - има и такива хора.

# 64
На мен пък ми се струва, че някои от вас не виждат по-далеч от носа си  Laughing

Ако си се борил да изградиш нещо за децата си и си им оставил някаква финансова част, недвижимо и движимо имущество, няма да ти е приятно, ако не случат на партньор и той им ги вземе. От една страна ориенталското мислене се присмива на предбрачните договори, защото били "неромантични", а от друга после куп хора ще ти обясняват, че сам си си виновен, ако те окрадат.

Друг е въпросът, ако нямате нищо и не искате да им оставяте нищо, де.
Този закон не засяга само щастливите бракове, а и браковете на хора с половинки, залитнали по чуждо, с проблеми с хазарта и алкохола, безработни мързеливци... Да, знам. В този форум такива не пишат...

# 65
о, да...само дето има цял един подфорум с куп истории... Tired
истината е, че и най-романтичния и не искащ, докато е с някой е така.Стигне ли се до раздели-малко са хората, които успяват сами да си поделят...

# 66
Обмислям ако го приемат, да се омъжа 2-3 пъти и да си подсигуря старините.  Grinning

Няма да ти се получи. Като вземеш половината на първия нещастник, то вторият вече ще вземе от теб, придобитото с кървав пот от първия мъж. Мда. Освен ако своевременно не вземеш да прехвърлиш собствеността на дете, брат, сестра, майка, баща... ама тогава пък кой знае какви драми ще се развихрят в стил: "Аз дадох за малко да ми го пазят, пък те ми го взеха всичкото!"

# 67

Няма да ти се получи. Като вземеш половината на първия нещастник, то вторият вече ще вземе от теб, придобитото с кървав пот от първия мъж. Мда. Освен ако своевременно не вземеш да прехвърлиш собствеността на дете, брат, сестра, майка, баща... ама тогава пък кой знае какви драми ще се развихрят в стил: "Аз дадох за малко да ми го пазят, пък те ми го взеха всичкото!"

Да, така е, baibibi. А освен това има и други фактори, поради които може да не й се получи, но сега не ми се обясняват - утре ако случайно не ме мързи, може и да напиша нЕкой пост.

# 68
А някой жени (включително и аз) сме си извоювали правото да бъдем пълноправни партньори и мъжете ни да чистят, гладят, готвят и гледат деца наравно с нас. Ако мъж ми иска чистачка, готвачка, гледачка е сбъркал жената - аз съм му съпруга, не прислуга.

Ама, моля те, разбира се, че във форума сме друг вид.  Laughing Твоите лични постижения от една страна не ме вълнуват, все пак благодаря, че ми ги сподели. От друга нямат никакво, ама никакво значение за масовата ситуация. И ако се поразровиш мааалко повечко дори и само в Майки, вероятно ще ти направи впечатление какъв процент от българките "не вършат нищо", не само според мъжете им, но и според собствените им роднини. Това, докато гледат деца между другото. Пък и аз не падам от Марс, достатъчно дълго съм живяла в България, достатъчно често си ходя все още и достатъчно приятели имам. Така че, нека оставим теоритизирането настрана.

# 69

Вярно! Ще ги продавам, ама парите няма в банка, а под дюшека. И като приключа с браковете ще си купувам каквото ми е кеф.

# 70
А някой жени (включително и аз) сме си извоювали правото да бъдем пълноправни партньори и мъжете ни да чистят, гладят, готвят и гледат деца наравно с нас. Ако мъж ми иска чистачка, готвачка, гледачка е сбъркал жената - аз съм му съпруга, не прислуга.

Ама, моля те, разбира се, че във форума сме друг вид.  Laughing Твоите лични постижения от една страна не ме вълнуват, все пак благодаря, че ми ги сподели. От друга нямат никакво, ама никакво значение за масовата ситуация. И ако се поразровиш мааалко повечко дори и само в Майки, вероятно ще ти направи впечатление какъв процент от българките "не вършат нищо", не само според мъжете им, но и според собствените им роднини. Това, докато гледат деца между другото. Пък и аз не падам от Марс, достатъчно дълго съм живяла в България, достатъчно често си ходя все още и достатъчно приятели имам. Така че, нека оставим теоритизирането настрана.
Ох, имаше чудесна тема за това да прехвърля ли майчинствоото на мъжа си... там имаше чудесни отговори от същите тези жени, които се гърбят по цял ден над семейните проблеми. та там те всички дружно отговориха, че на тях лентяи не им трябват и че няма да издържат мъжете си докато пият кафета по парковете  Joy. темата е култова, защото за една и съща работа ако се иззвършва от жена е тежка и изключително отговорна, а ако се извършва от мъжа, то той е някакъв плужек и лентяй, мотащ се из парковете, вместо да се хване да работи. Та ако така мислят същите тези майки, то аз не бих се дивила толкоз, че съпругите им и семействата им смятат, че не правят нищо. та ако се приеме закона ще е готино.... да видим как ще се прилага двойния стандарт тогава.

# 71
О, тази тема и аз я помня.Ма ВЕрно двоен стандарт. Crossing Arms

# 72
  • София
Това не е до конкретния случай с майчинството, а важи за всичко - хората са склонни да оценяват своя принос в нещо като най-голям или поне по-голям от този на партньора, независимо дали става въпрос за семейството или работата. Точно затова е онази приказка за жената и мъжа, дето си разменили ролите! Вярно, малко е сексистка, но като цяло идеята е ясна!  Laughing

# 73
  • София
Еййй, тази тема съм я изтървала за "бащинството". Линк? Flutter

# 74
При нас това с майчинството/бащинството е много простичко: който печели повече или е на ръководен пост, не иска да остане вкъщи.
Засичала съм и мъже по детските групи, в които водя сина ми. Никой не се сърди, че единият работи или гледа детето, но и никой не омаловажава труда на другия. Иначе от една-две години има реформа и е възможно бащата и майката да си поделят "майчинството".

Общи условия

Активация на акаунт