Кашичка или пюре, Юнче малко ще яде? - Тема 7

• 27 734
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
didi24, имам опит само със стафилококите. Лекувахме ги с антибиотична паста. Тя все пак се поставя локално, пак си е кофти, но ми се струва по-безобидна от това да се пие антибиотика. След 7-дневно лечение бяха почти изчезнали, но за всеки случай завършихме лечението с друго кремче (само че не се сещам какви точно бяха и двете  Embarassed).

# 316
JJ, Таня ти е отговорила вече, аз само ще допълня, че на нас ни искаха да носим и акта за раждане, за да попълнят данните в кръщелното свидетелство.  Peace Кога ще е събитието?

Тази неделя. Следващия уикенд е задушница и после остава само още един до започване на постите. Златното кръстче задължително ли е?

# 317
Здравейте и от нас!Ние дне цял ден си останахме вкъщи ,защото духаше много силен вятър!Чашите за вода ги гледам много отдавна,но аз мислех първо да взема от тези на Авент с биберона .Иначе шишето с водата като и го оставя си го държи с две ръце.За неспокойните нощем бебчета-аз започнах вечер преди да заспи да я дохрамвам защото нощем се буди по няколко пъти и  плаче,вижда се че е гладно детето.Иренка чувала съм понеже и ние имахме проблем с акането,че ако започнеш често да изакваш детето червата са още лениви и свиква така.Пробвай с вода от овесени  ядки и пюре от чиста кайсия Peace

# 318
  • В.Търново
изненадкаааа-имаме си 2 вида бактерии, стрептококи и стафилококи  smile3511 smile3515 smile3514.

На Мони също и хрепти нослето най-вече сутрин.Помислихме ,че може да е началото на хрема и започнахме със сребърната вода и хипомер,но с аспиратора нищо не излиза от нослето.A  и хриптенето минава през деня.Вашето така ли беше?Май и аз трябва да се засиля за едно изследване на секрета!

# 319
Златното кръстче задължително ли е?

Нашето беше сребърно.  Peace Нещо не си падаме по златото цялото семйство.

# 320
anelia, при нас също беше само вечер, проблем със сукането е нямала (дишаше си нормално). Според мен пусни едно изследване, не е кой знае какво, поне ще знаеш.

милкуз, а бяло злато?

# 321
  • В.Търново
anelia, при нас също беше само вечер, проблем със сукането е нямала (дишаше си нормално). Според мен пусни едно изследване, не е кой знае какво, поне ще знаеш.

Имам малко може би тъп въпрос-как и с какво се взема секрет от нослето?

# 322
Сега съм й харесала ето това: http://www.babybubu.com/store/index.php?route=product/product&product_id=893
Какво Ви е мнението по въпроса и ако някой е ползвал, моля да сподели. Мерси предварително.

Djinka82, незнам дали си ги гледала на живо тия проходилки, но ние имахме възможността дори да пробваме такава. Честно да ти кажа за паяк и уолкър стават, но за бънджи в никакъв случай. За паяк ми се струва  доста тежичка и само с 4колелца /на дъщеря ми беше с 8, а на Денис ни подариха с 4 и сега са изкарани и двата паяка и просто разликата е огромна/. За уолкър ми се струва прекалено обемиста, детето няма да има възможност да ходи на всякъде. И не на последно място за тези пари може да си купиш и паяк и уолкър, които да са ви по-удобни и интересни. Като дизайн много ми харесва.

Златното кръстче задължително ли е?

Преди 2г. като кръщавахме каката попът ни каза, че трябва да има кръстче, но няма значение какво ще е. Може да е златно, сребърно, дървено и т.н, но е хубаво да се носи. Също така мисля че трябва да се носи здравец и питка с мед, но всяка църква има различни ритуали, така че най-добре да питаш на място.

didi24 и ние правихме носен секрет, за мое очудване се оказа чист. Според мен най-добре да се довериш на педито за да се отървете от тия коки.

Имам малко може би тъп въпрос-как и с какво се взема секрет от нослето?
Взема се в някоя лаболатория с нещо като клечка за уши се бърка в нослето на бебето, в двете ноздрички. На Денис като му вземаха малко се дръпна, но явно лаборантката беше опитна и доста бързо приключи така че не остана време да се разреве.

# 323
Еее най-накрая и аз да ви изчета, браво на вас.
Първо добре дошли на новите мами. Аз вече се оправих и децата са здрави (така мисля, да не чуе дявола). Не съм ходила на лекар. Сама се лекувах с прополки, парацетамол, вит.С, стодал, сребърна вода. На децата давах по-една ампула сутрин вит.С и им пръсках в нослетата сребърна вода. На Деси и давах и инфлуцид и аз го взимах. За косопада уж се мия със спец.шампоан но за 4-5 измивания ефект не виждам. За захранването, ще послушам докито и от другата седмица ще почвам с картоф и кърма( може да се слага съвсем малко масло , ако се приготва с АМ, така каза докито Thinking ) . За килограмите  Embarassed имам да свалям 14-15кг. Преди време пробвах 2 пъти лунната диета, но кърмата ми намаля яко и се притесних та за това ще изчакам, а упражнения не ми се правят пък и време не ми остава.  За акото и Веската е с разтройство. Днес го прави 2 пъти и всичко е попило в памперса, направо жълта вода. Напоследък е все така. Сега друго не се сещам , е до утре от мен. Heart Eyes

# 324
Добър вечер, аз сколасах най- после да се включа
Слънчев лъч овесените ядки просто ги сварявам и прецеждам водичката, при нас имаше ефект, дано и при вас изчезне скоро проблема
За сядането  ooooh! нашата кукла е уникалка, въобще не иска да стои легната иска все да гледа и да е седнала, набира се сама постоянно, и даже като и подам ръчички да се набира иска да става права извива се на страни и натиска с крачетата, а като я спускам назад започва да реве  hahaha много е смешничка  Joy
Диди много лошо това стези бактерии, дано всичко мине по - бързичко  Hug
Целувки от мен и лека  Hug

# 325
Утре ще ви чета, сега се включвам се с два бързи въпроса:
1.Пеницилина, съвместим ли е с кърменето?  newsm78.Питам, защото мои близки си имат дъщеричка.Роди се секцио, кърмят се, но същевременно й слагат /на майката/пеницилин.
2.Ако започна захранването с тиква, и стигнем до 8-10 лъжички, и искам да въведа само морков, трябва ли да започна само с 1-2 л. отново, или давам количество като тиквата, което сме стигнали, т.е 8-10 л.морков?

. За захранването, ще послушам докито и от другата седмица ще почвам с картоф и кърма( може да се слага съвсем малко масло , ако се приготва с АМ, така каза докито Thinking ) .

Все повече почвам да се замислям, тези наши докита, дали са учили по едни и същи учебници?  newsm78

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 23:16 от ketti

# 326
  • Варна
ketti , ето тук може да се провери дали даден антибиотик е съвместим с кърменето: http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
Има и още един сайт. Аз за по-сигурно проверявам и в двата. Ей сега ще го потърся и него.  Peace
http://www.kellymom.com/health/meds/aap-approved-meds.html

# 327
  • София
Мами, отдавна се каня да питам и все забравям: Една позната е донесла роклички от USA и ме попита дали е нормално да иска за тях от 35 до 55 лв. Вие как мислите. Зная че зависи от рокличките, но аз погледнах някои от тях и според мен са за някое събитие, не за всеки ден. Досега не ми се е налагало да търся такива и затова не съм наясно, а искам да и отговоря. Peace .
Утре ще пробвам да направя образец за табличката и ще я пусна в пощата typeuu. За предложението ми никой нищо не каза, а то е - аз качвам табличката в пощата, а който желае се записва и на първа страничка само записвам, че може да се види статистиката в пощата. Септемврийските мами много добре са си направили снимчиците, но аз и идея си нямам как да се направи това.
Любопитната статистика - имаме нов водещ в категорията "НАЙ-ТЕЖКО ЮНЧЕ" - Даниел на мама *maneva
Днес излизах с една много приятна мама и ще има още разходки за мен и Али с приятна компания.
Лека нощ на всички  sleepuu

# 328
mar4ela5, благодаря ти много, видях, че няма риск, дано.   bouquet

# 329
 newsm81 най-после Ви изчетох! Привет!

R_V честито първо зъбченце на Дани, да е много здраво и бяло! tooth
*Eliza* честита годишнина от  EFP!
Irenkaaa0108 за запека е много неприятно. Въпреки, че не съм захранила бебчо знам следното: когато има запек по време на  захранване е особенно важен приема на много вода. За добра перисталтика било добре преди пюрето да се дават 1-2 ч.л. затоплена вода.  Д-р Михайлов се е изказал по въпроса за хомеопатично лечение на запека ето тук: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=318  и  тук http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=630.  Четох, че със слабителен ефект са били соковете от сини сливи,круши, домати, портокали, като последните два не се препоръчват за деца под 1 год. Но съветът ми е да се консултираш с добър педиатър-гастроентеролог.
Raffaella  парите от НОИ се превеждат във вторник и четвъртък, до 15 дни след представяне от работодател. Щом счетоводителката ти ще предаде документите на 01.11.2010г. до 16.11.2010г. би следвало да имаш превод. Проблема е, че счетоводителката не си е свършила работата. Щом предават документите на 1-во число, значи е трябвало да бъдат предвижени до НОИ на 01.10.2010г., след като болничният ти е с крайна дата 17.09.2010г. Моят последен болничен изтече на 20.09.2010г. Още на 01.09.2010г. предоставих на счетоводството Декларацията и др. документи. Те са ми внесли документите в НОИ на 01.10.2010, като в сайта на НОИ е отразено, че дори са представили допълнителни документи /явно нещо са пропуснали/ на 12.10.2010г. Плащане получих на 19.10.2010г. за остатъка от Септември и в началото на Ноември очаквам сумата за целият Октомври.
Слънчев лъч и аз мисля да започна с пюре от тиква. По отношение на царевицата и захранването като цяло намерих много полезно инфо ето тук http://zahranvane.wordpress.com/.  А!!! ...и  Светли седи с изправено гръбче  newsm32, дори вече самостоятелно почти успява от легнал да седне, Shocked без да му подавам ръце, голямо напъване пада, а аз още се притеснявам да го слагам дори подпрян на възглавница! #Crazy
За диета още не си и помислям. Бебчо все още е на изключително кърмене, а и никога не съм била фен на диетите! Всекидневните разходки и домакинската работа, а и грижите за бебо направиха чудеса с излишните ми килограми. Моите притеснения са основно за гърдите, когато спра кърменето да не се отпуснат. Нося 24h. сутиен, правя упражнения и ги мажа редовно с LEOCREMA SENO UP, но определено не са така стегнати както преди. Sick
Smilianova играчките са супер идея, много ми допаднаха, ще потърся третата, дано допадне и на бебчо!  thumbsup
Veselina Arhipova и аз вчера звънях за час при Д-р Райков /и моята педиатърка „горещо” ми го препоръча/, но и на мен ми казаха, че първа възможност  има едва на 14.12.2010г.! Много време ще мине, а бебо не е преглеждан досега /добре, че напомних на педито, че няма да е зле да бъде прегледан/. Да не говорим, че работи само на частно и прегледа е 40 лева!  smile3556Точно щях да питам Варненските мами, дали могат да ми препоръчат добър детски ортопед във Варна, но разбрах от коментарите, че единственият друг вариант е д-р Живков, Майчин дом.
Didi24 Светли на 20 дена, след престой в болница, се обзаведе със стрептококи. И двете неща, които Вие си имате включват различни видове и подвидове и е много важно да вземете мерки бързо и адекватно. Бързо и безпроблемно оздравяване! Hug
Май се поувлякох  smile3535 отлитам....

Общи условия

Активация на акаунт