Кухните -34 тема

• 72 561
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Дами, да попитам: исках сама да си избера стъклото на витринките в кухнята, става дума за този шкаф:

Освен него трябва да сложа и на вратата някякво стъкло, ама искам да са интересни, какво ще ме посъветвате, къде да търся такива стълка?
Ето я и вратата:

Благодаря предварително  newsm24

# 346
страхотна ти е кухнята с кеф да си я ползваш

това трябва да помолим да го сложат на бутонче, защото се е превърнало в стандартен и задължителен отзив за публикувани снимки на кухня,само да не са бели стени.....

прощавайте, но наистина ли всичко, което виждате тук, намирате за "страхотно"? мисля, че темата не е да си любезничим, а да обменяме идеи, опит, мнения, съвети, критики...
няма нищо лошо в това ,всеки да си изкаже мнението : Grinning
за да не е само спам,моля за съвет ,какви стени и какъв ламинат ще си подхождат на тази кухня

Ми снимката говори достатъчно, ламината и цвета на стените са подбрани прилично.

# 347
мимес а какъв ти е абсорбатора че съм в търсене и незнам какъв да взема?
Eто този е:
http://www.techno-mix.com/ABSORBATORI/ZA-VGRAJDANE/EUROLUX-FLEXA-HIP-A60.html
Толкова е мощен, че на първа степен работи при отворен прозорец, че в другата стая печката започва да връща веднага дим в стаята. Не смея да го пробвам на другите две степени, че не зная какво ще се случи  #Crazy
Не разбрах само - това марка Фабер ли е или Юролукс ? newsm78

"Eurolux е собствена търговска марка на „ЛЕКС ГРУП” АД, предлагаща пълната гама от уреди за обзавеждане на модерната кухня. Аспиратори, уреди за вграждане, съдомиялни машини, иноксови и гранитни мивки, смесителни батерии и хидродиспозери на водещите европейски производители FABER, NARDI, ELLECI, APPEL, RES NOVA, RITTER  - всичко, от което имате нужда, под един покрив. "

цитата е от тук - http://leksgroup.com/l_bg/?s=10&i=2

Eurolux..... и да добавя, произведено в Китай. Няма по збъркана фирма от тея от Фабер. Забравят ли или не им се казва че при зададените параметри мощността в кубиците е изходна а не крайна, сиреч смятайте 25-30% надолу. В съотношение цена качество марката е ТЕКА, там няма компромис, аз съм с 1200 кубика и на последна степен като отворя прозореца става страшно. Абе немска работа.

# 348
Здравейте Simple Smile често чета от тук и до сега почти не съм писала, но в момента имам нужда от съвет  Praynig Бих искала да сложа мивката на остров (или барплот). По този начин тръбите ще минават по пода, не е голямо това разтояние (от стената до острова), но майсторът каза, че така има по - голям риск от задръстване на тръбите, защото ще са хоризонтално разположени. Вие какво мислите? Някой има ли опит с така разположена мивка? Ще бъда благодарна да чуя мнения Simple Smile
Приятен ден на всички Simple Smile

# 349
Нямам представа, но звучи убедителен този довод на майстора. Има обаче едно решение на въпроса, струва ми се - боклукомелачка на изхода на мивката. Ако тя е добра и я ползваш редовно, вероятно, ще си решиш проблема. Но, това е мнение на дилетант - може и да не е коректно, затова не се предоверявай на казаното от мен.
На второ четене, направо не ми е ясно, дали технически е възможно мивка на остров. Винаги ще имаш пълни тръби с отпадъчна вода...  newsm78

# 350
  • София-в сърцата на моите деца
Eто този е:
http://www.techno-mix.com/ABSORBATORI/ZA-VGRAJDANE/EUROLUX-FLEXA-HIP-A60.html
Толкова е мощен, че на първа степен работи при отворен прозорец, че в другата стая печката започва да връща веднага дим в стаята. Не смея да го пробвам на другите две степени, че не зная какво ще се случи  #Crazy
[/quote]
Не разбрах само - това марка Фабер ли е или Юролукс ? newsm78/quote]
Eurolux..... и да добавя, произведено в Китай. Няма по збъркана фирма от тея от Фабер. Забравят ли или не им се казва че при зададените параметри мощността в кубиците е изходна а не крайна, сиреч смятайте 25-30% надолу. В съотношение цена качество марката е ТЕКА, там няма компромис, аз съм с 1200 кубика и на последна степен като отворя прозореца става страшно. Абе немска работа.
[/quote]
FABER е световен лидер в производството на аспиратори. Основана преди повече от половин век, тя с право се дефинира като единствената интернационална компания в сектора, която има корени в цял свят.
3 милиона аспиратора годишно, 8 производствени фабрики, присъствие в 7 страни на 3 континента – това превръща италианския професионализъм в лидерство от световен мащаб.

# 351
Да италиански са Фабер, дори ми се наложи да чакам моя да простигне от Италия, защото тук нямаха наличност. ОБАЧЕ, когато бяхме в шоурима във Варна, ми направи впечатление, че Евролукс са произведени в Турция. Имаше котлон Лино, които пък бяха произведени в България. Също мярнах и електроуреди, поризведени в Полша. Абе като цяло е италианска, но си има заводи тук и там по света.
Когато избирах моите електроуреди, гледах да пише, че са италиански (а колко са, само те си знаят). Избихах между италиански плот Нарди със стандартни копчета и турски евролукс със сензор. Разликата в цената беше минимална. Е, по-трудно чистя покрай копчетата сега.... Квото ще да е, само проблеми да не ми създава.. късмет...

# 352
Харесва ми, цветовете си подхождат и пространството е много добре уплътнено. По мой вкус липстват някои джунджурийки по плота, които да показват, че в тази кухня се готви, а не е експонат (не знам защо всички така си оголват плота, преди да снимат  newsm78). Надявам се, да не те засегна.

Да се намеся и аз с опрадвание Simple Smile Искам да си наредя кухнята, замислила съм какви ли не гъдели, цветя и джажи за готвене, но все още не смея да ги изкарам, тъй като майсторите ми вдигат прах постоянно и все не мога да я изчистя. Преди и аз се чудех защо тея кухни все са някви скучни, тея жени не обичат ли декорации. С времето разбрах къде е истината - нямаме търпение да си покажем кухните  Hug
Joy Разбирам.  Wink
Моята, щом я завърши, мъжът ми веднага я натруфи с всякакви джаджи и рече, че без джаджите няма да снима  hahaha Маняк си е момчето, та и аз така.  Mr. Green

# 353
  • София
nenuTo на мен ми предложиха измежду страшно много стъкълца мостри да си избера за витринките. Бях си харесала едно на нежни маслинови клонки и друго, което имитира килим, шарка, но мъжът ми се запъна и ще е чисто матово стъкло за съжалние. Фирмата в която са ти изработили кухнята, няма ли мостри?

# 354
Не съм питала изобщо. Реших, че все някъде ще има по-голямо разнообразие от това, което те ще предложат (забравих, че от питане глава не боли)  ooooh!

# 355
  • все тук
Да италиански са Фабер, дори ми се наложи да чакам моя да простигне от Италия, защото тук нямаха наличност. ОБАЧЕ, когато бяхме в шоурима във Варна, ми направи впечатление, че Евролукс са произведени в Турция.
Би ли ми обяснила къде точно се намира шоурумът за аспиратори Фабер, моля?

# 356
Да италиански са Фабер, дори ми се наложи да чакам моя да простигне от Италия, защото тук нямаха наличност. ОБАЧЕ, когато бяхме в шоурима във Варна, ми направи впечатление, че Евролукс са произведени в Турция.
Би ли ми обяснила къде точно се намира шоурумът за аспиратори Фабер, моля?

Точно срещу входа на Електромаркет.
http://www.leksgroup.com/UserFiles/File/Map_Varna-new(1).jpg
http://leksgroup.com/uploads/image/Varna/slideshow/index.html

# 357
Нямам представа, но звучи убедителен този довод на майстора. Има обаче едно решение на въпроса, струва ми се - боклукомелачка на изхода на мивката. Ако тя е добра и я ползваш редовно, вероятно, ще си решиш проблема. Но, това е мнение на дилетант - може и да не е коректно, затова не се предоверявай на казаното от мен.
На второ четене, направо не ми е ясно, дали технически е възможно мивка на остров. Винаги ще имаш пълни тръби с отпадъчна вода...  newsm78

Виждала съм много снимки от интернет, следователно не е невъзможно, но пък мивка  по този начин си правят само хора, които рядко ги използват ли? Не съм наясно  newsm78 Така или иначе тръбите ще са с лек наклон, но това няма да премахне риска.
Все пак много ти благодаря за мнението Simple Smile ако някои има опит, моля да се включи  Praynig

# 358
  • Банкя
Здравейте Simple Smile често чета от тук и до сега почти не съм писала, но в момента имам нужда от съвет  Praynig Бих искала да сложа мивката на остров (или барплот). По този начин тръбите ще минават по пода, не е голямо това разтояние (от стената до острова), но майсторът каза, че така има по - голям риск от задръстване на тръбите, защото ще са хоризонтално разположени. Вие какво мислите? Някой има ли опит с така разположена мивка? Ще бъда благодарна да чуя мнения Simple Smile
Приятен ден на всички Simple Smile

Определено е прав. Peace
Ако канализационната тръба ти е хоризонтална, то в нея ще се отлагат отпадъци. Има си минимални % наклон за различните диаметри тръби. Може да сложите ф40 вместо ф50 и така да спечелите 1см. Може майсторът да изкърти със замазката и малко бетон - само от покритието над армировката и то в края преди заустването във вертикала. След като положи тръбата и се направи новата замаска, то няма да има проблем за бетонната плоча. Така ще спечелите няколко сантиметри за наклон на тръбата. Wink

Най-чистият вариант при мивки на острови са едни малки специални помпички, които изтласкват мръсната вода. Повечето си имат мелнички за отпадъците. Естествено оскъпяват кухнята. Peace

# 359
това става само с помпа, към нея в инструкцията има указания за размер на тръби и др. ... всички останали варианти са бомба със закъснител, ха-ха .    newsm48 smile3503

Общи условия

Активация на акаунт