Кухните -34 тема

• 72 574
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Недостатък на плочките е че трудно се чистят фигуте.

фугите могат да се покрият със специално запечатващо покритие за фуги, след което няма никакъв проблем с почистването.
  Това още когато се слагат ли се прави, тези които ще редят плочките дали ще знаят?

# 391
  • София

фугите могат да се покрият със специално запечатващо покритие за фуги, след което няма никакъв проблем с почистването.
  Това още когато се слагат ли се прави, тези които ще редят плочките дали ще знаят?

след като се наредят и фугират плочките. изчаква се няколко дни да изсъхне хубаво, след което можеш и сама с една четчица да минеш фугите с такъв препарат. аз знам за Фугафикс, вероятно има и други. пипкава работа е Simple Smile

# 392
  • Русе

след като се наредят и фугират плочките. изчаква се няколко дни да изсъхне хубаво, след което можеш и сама с една четчица да минеш фугите с такъв препарат. аз знам за Фугафикс, вероятно има и други. пипкава работа е Simple Smile

Пипкава е, но върши работа.

# 393
  • София

nenuTo , Maggysan благодаря  за мненията Simple Smile

little stranger, аз не мисля, че е голям проблем триъгълника, въпрос на навик е, но намирам други дребни неща на пръв поглед.
Първо микровълновата е доста висока според мен, аз съм сравнително висока и все пак си мисля, че не е много удобно място да трябва примерно да извадиш пълна чиния с ядене, разливането ми е почти сигурно Simple Smile.

Благодаря за мненията, не се сърдя разбира се на никой Simple Smile нали затова питам...
за Микровълновата - ами и хладилника ми е висок и не съм имала проблеми с разливане , а и аз не използвам интензивно микровълнова - основно за пуканки

И второ мисля си, че можеш да преместиш мивката един шкаф на дясно по към центъра на прозореца, момичетата много пъти са казвали,че не удобно място съвсем в ъгъла, а ти все пак имаш място. Предполагам, че има вградена миялна, но все пак.
имам вградена пералня и затова е така, не знам дали наистина ще е проблем миенето , ще мисля

Трето на горния ред шкафове онези рафтчета, които завършват към прозореца, мисля, че само ще ти събират праха, на практика са неизползваеми, а и на доста неудобно място също откъм височина.
този винарник накрая ще го преместя до абсорбатора и до стената ще са само шкафове  Simple Smile

Бих обърнала още един малък шкаф към прозореца, а там да стане ъглов шкаф.
Относно гърба - аз не съм фен на плочките, само заради фугите. След като плота ще е камък не може ли нещо пак от него да направите?
Надявам се, че не си се разсърдила, но понеже моята кухня ще бъде общо взето със същото разположение, само прозорецът ми е по-малък, затова си позволявам коментар.
[/quote]

# 394
little stranger,моята мивка е разположена по същия начин,както ти е сега в проекта,съвсем близо до ъгъла,но и аспиратора и стъклокерамичния плот са ми на същото място,но от другата страна на ъгъла,и ми е много удобно .Без да се местя,само с едно завъртане съм или към котлона,или към мивката. Peace
Та аз бих изместила аспиратора и котлоните надясно към прозореца,а мивката да си запази сегашната позиция,макар че не е центрирана спрямо прозореца.Ако отдалечиш още мивката надясно ще прехождаш повече между нея и плота.
И на мен ми се вижда микровълновата една идея по-високо,отколкото би ми било удобно на мен,затова бих махнала чекмеджето под фуртата  и на негово място да започва фурната,а над нея микровелето.Разбира се,ние само коментираме от наша гледна точка,ти си знаеш най-добре кое как ще ти е удобно. Peace

# 395
  • София
pure elixir , благодаря ви за мненията , нали за това ги искам ,
уж все мислим, а накрая отстрани се виждат и грешки, които не сме забелязали  Hug

ами не мога да преместя повече котлоните, че до тях ми е миялната....
колкото за микровълновата - май ще трябва да помисля дали да не я сваля малко надолу.. вече от няколко съфорумки го чувам... ще мисля  newsm78

# 396
Трето на горния ред шкафове онези рафтчета, които завършват към прозореца, мисля, че само ще ти събират праха, на практика са неизползваеми,
Не съм съгласна ! Много са практични за подреждане на готварски книжки, ако се махнат една-две етажерки. Имам такива, но долни, слагат се именно за да запълнят мястото до стената и на мен ми служат всеки ден - кутията със захар, кутия за хляб, кутии с шоколадови бонбонки, бутилки с вино и какво ли не.  Wink

# 397
  • Някъде на път....
Момичета, най-накрая мога и аз да ви покажа готовата ми кухничка. Много съм доволна от резултата, точно това е, което исках. От тук нататък:
http://mimesg.multiply.com/photos/album/43#photo=8
Стаята е малка, а и още не сме махнали старата секция, затова не мога да я снимам цялата на една снимка:)

Мария, благодаря за доверието към Мебелни идеи! Радвам се, че го оправдахме!   bouquet

Ето и новата ни инициатива - ваучер за проект!  Wink  ТУК

# 398
  • Русе
Трето на горния ред шкафове онези рафтчета, които завършват към прозореца, мисля, че само ще ти събират праха, на практика са неизползваеми,
Не съм съгласна ! Много са практични за подреждане на готварски книжки, ако се махнат една-две етажерки. Имам такива, но долни, слагат се именно за да запълнят мястото до стената и на мен ми служат всеки ден - кутията със захар, кутия за хляб, кутии с шоколадови бонбонки, бутилки с вино и какво ли не.  Wink

На долен ред ок, но там нависоко и в ъгъла най-много да се ползва първия ред, така си мисля поне.
Щом не можеш да местиш ок, а и ако не ползваш много микровелето. Аз го ползвам редовно,  а е някъде на 1.20 и ми е добре, а аз съм 173, така че все пак си помисли.

# 399
  • Банкя
колкото за микровълновата - май ще трябва да помисля дали да не я сваля малко надолу.. вече от няколко съфорумки го чувам... ще мисля  newsm78

Като гледам проекта ти, то моята е даже малко по-високо, тъй като долният ръб на фурната е нивото на плота, а микровълновата е над нея, но не е за вграждане, а свободностояща. От 3,5 години все още не съм разливала. Peace
За протокола - 1,63см съм. Въртящата чиния е на нивото на очите ми. Grinning
Всичко е въпрос на навик. Wink

# 400
  • София
Благодаря ти Акси - и аз съм 160 и все си мисля че няма да ми е трудно да я ползвам.
колкото до рафтчетата в ъгъла , които са за бутилки вино - ще ги местя ,предполагам до абсорбатора Simple Smile

# 401
Здравейте! Бихте ли казали някъде виждали ли сте да се продава това или нещо подобно. Simple Smile

Влюбени сме в този модел на Франке, но ако го поръчаме от фирмата, от която сме поръчали кухнята би излезнало 550лв. Намерихме го по-евтино от един италиански сайт, но скапаната доставка до БГ е 49 евро и би ни излезнало едва 50 ле по-малко (не си заслужав).

# 402
Бърборанка, намерих подобен в каталога на LAGGI, ако искаш да ти го пратя. Струва 350 лв и има магазин във Варна които ги доставят от Франция, единствено ще се наложи да почакаш 10тина дена. Има такъв магазин и в София. Аз си купих от тях смесител за кухнята и за сега всичко е ок, а имат и 5 години гаранция. Лошото е, че чичо Гугъл нищо не знае за тях (или аз не знам как да го попитам)

# 403
Nenu, пращай разбира се  Hug В електронен вариант ли го имаш? Аз снощи го намерих в един италиански сайт, уж успях да го поръчам, но да видим. Би излезнал 380лв.

# 404
  • София-в сърцата на моите деца
http://www.techno-mix.com/MIVKI-I-SMESITELI/SMESITELI/Page-4-20.html
 Я виж тука...Може да ти свършат работа.. Peace

Общи условия

Активация на акаунт