Кухните -34 тема

• 72 561
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
здравейте пак от мен!
включвам се внезапно, за да ви се похваля, че (изненадващо и за мен) вчера си купихме кухня!
отидохме уж само да разгледаме едно изложение на кухни, но ни направиха много добра оферта за една от кухните (1/3 от цената - само защото е част от изложението) и не можахме да устоим  Grinning. освен отстъпката ни включиха и безплатен монтаж, безплатно съхранение при тях докато дойде време да я сглобяват в новото ни жилище, смениха ми мивката с керамична (по-скоро ми подариха керамичната към кухнята и ще се чудя какво да правя оригиналната мивка). освен всичко друго продавачът обърка цената, когато писа договора и сега по договор ще трябва да платим 1000 евро по-малко от устно договорената цена, когато му дойде времето (при доставка).
поне ни спестиха главоблъскането да си сглобяваме шкафче по шкафче, уред по уред кухнята. много е семпла, но аз обичам изчистени форми. освен това има страшно много място в нея, дори не знам какво ще слагам по всичките шкафове и чекмеджета. и котлоните са индукционни - готви се много по-бързо дори и от газ. ето ви линк да я разгледате (сигурно няма да се хареса на всички, но аз си падам по такъв минималистен дизайн).
На мен много ми харесва кухничката. Наистина страхотен късмет. Със здраве да си я ползвате и да не забравиш снимки като я сглобите в новия апартамент.

# 376
  • sofia
здравейте пак от мен!
включвам се внезапно, за да ви се похваля, че (изненадващо и за мен) вчера си купихме кухня!
отидохме уж само да разгледаме едно изложение на кухни, но ни направиха много добра оферта за една от кухните (1/3 от цената - само защото е част от изложението) и не можахме да устоим  Grinning. освен отстъпката ни включиха и безплатен монтаж, безплатно съхранение при тях докато дойде време да я сглобяват в новото ни жилище, смениха ми мивката с керамична (по-скоро ми подариха керамичната към кухнята и ще се чудя какво да правя оригиналната мивка). освен всичко друго продавачът обърка цената, когато писа договора и сега по договор ще трябва да платим 1000 евро по-малко от устно договорената цена, когато му дойде времето (при доставка).
поне ни спестиха главоблъскането да си сглобяваме шкафче по шкафче, уред по уред кухнята. много е семпла, но аз обичам изчистени форми. освен това има страшно много място в нея, дори не знам какво ще слагам по всичките шкафове и чекмеджета. и котлоните са индукционни - готви се много по-бързо дори и от газ. ето ви линк да я разгледате (сигурно няма да се хареса на всички, но аз си падам по такъв минималистен дизайн).

Страхотна е!!!  Heart EyesЧестито!!! Hug

# 377
Миран, страшна е ! Много ми допада ! И с такава оферта как да не се възползваш, а ?  Laughing Дано скоро да си я имаш в дома (представям си колко си нетърпелива). Всички показани елементи ли ще имате ? А плота с брезово покритие ли е ?

# 378
и аз съм супер доволна!
ние малко сложихме тигана, докато рибата е още в морето, защото тепърва ще строим, но наистина как да не се възползва човек  Grinning.
плотът е с покритие от дъб. сега трябва да си изберем паркет, който да подхожда на цвета на кухнята и дано само това да не се окаже препъникамък.
да, всички показани елементи ще имаме, че и един допълнителен рафт отгоре. единствено не съм сигурна дали ще използваме дървените плоскости, които са над по-ниския шкаф, но има време да решим (понеже така или иначе са включени в цената). тези, които не се виждат с просто око са вградените съдомиялна и хладилник, в чекмеджетата има разделители за прибори, отделни кофи за разделяне на боклука (все пак сме в Германия - тук са маниаци на темата) и светлинните тела (рафтовете са с вградени лампи). уредите са на Сименс, а кухнята е на Ално.
малко ми е жал за продавача и ме човърка гузната съвест, но някак останах с впечатлението, че имаше доста свобода на действие по отношение на цената - самият той се бъркаше няколко пъти с тези 1000 евро, докато се пазарихме, все едно не беше кой знае каква разлика за него (а това са си страшно много пари все пак).

# 379
  • София
myran, поздравления - отлична сделка и отличен избор!

# 380
Миран, колко излезе, ако не е тайна цялата кухня с отстъпките ? Тук такава би струвала към 10 000  евро.
Да не ти е гузно за грешката, нали винаги при последен артикул от дадена серия се правят такива отстъпки. А за тях е по-добре да спечелят дори и малко, отколкото да не я продадат въобще.

# 381

Да!
Още повече, че в никакъв случай няма да е същото червено.

А какъв цвят  би отивал на червена кухня със сиви стени според вас без да стане много шарено обаче? За червеното съм намерила червена кожа в същият цвят като кухнята,но още не мога да си представя дали няма да стане много червеното в стаята.

Бяло и черно, връзват се и с червено и със сиво.

# 382
Дами, да попитам: исках сама да си избера стъклото на витринките в кухнята, става дума за този шкаф:

...

Освен него трябва да сложа и на вратата някякво стъкло, ама искам да са интересни, какво ще ме посъветвате, къде да търся такива стълка?
Ето я и вратата:
....

Благодаря предварително  newsm24

Във всеки стъкларски цех или най - обикновен майстор стъклар има различни типове стъкла - матирани, на ефекти, цветни, релефни. Даваш размер, изрязва ти ги и имаш стъкла с необходимите размери. Питай във фирмата дето ще ти прави шкафа какви са размерите на стъклата и за вратата същото  Peace

ПП Същите дръжки имам на гардероба в спалнята и на скрина си, страхотни са. Изобщо кухнята, която си показала е суперска  Peace

# 383
rosy_bosy , радвам се че ти харесва кухнята ми   bouquet Ще се радвам да видя спалнята ти, прати снимки моля те, може и на лични.

Стъкло тепърва ще търся, но се чудя безцветно ли да е или да подбера някакъв цвят, никакви идеи нямам

# 384
Не мога да не се похваля с обновленията в кухнята ми:

Тази етажерчица обиколи половин България, докато украси кухничката ми, много си я харесвам  Heart Eyes

Можете да си представите учудването ми, когато двамата ми най-скъпи мъже търсиха половин ден тръба за аспиратора, и тъй като гофрираните били грозни. И намериха, оранДЖева! Забравиха само да ми споменат, че обмислят да я облепят с мебелно фолио, ето резултата:

Много ми допада, предвид това че останалите варианти бяха да се сложи бяла тръба, или да се затвори с гипсокартон. Много съм доволна

# 385
nenuto кухнята ти сладка само въздуховода малко дразни в тека има въздуховоди с правоъгално сечение малко са по-скъпи но няма да се вижда

ето - http://www.tekastill.com/Vazduhovodi.html

# 386
  • София
хайде аз пак за мнение Simple Smile това е проекта на нашата кухня.

и линк към албума.
http://mmiteva.snimka.bg/?album;aid=507258;pid=21449861

цвета на стените ми се иска да е по различен - нещо като розово-вишнево, а не керемидено
а идеята за цвета на шкафовете е от тук.
http://www.impuls-kuechen.de/358.0.en.html

сега въпроса е какъв плот - от технически камък да си избера , и с какво да го комбинирам за гръб (за предпочитане плочки)
но приемам и други предложения

# 387
4efits, тези въздуховоди не ми ги препоръчаха, иначе и аз ги гледах че ще ми скрият всичко добре. Квадратната форма възпрепятствала по някакъв начин изтеглянето на въздуха, съответно аспиратора не работи на пълна мощност.

little stranger на пръв поглед забелязвам, че не си спазила правилото на работния триъгълник (http://www.withscope.com/%D0%BE%D0%B1%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0 … 1%85%D0%BD%D1%8F/) но това може и да не е фатално, споерд мен всичко е до навик  Peace а и може и да е прекалено късно, ако вече сте прокарали изводите.
Относно гърба - гласувам за плочки, защото ми изглежда по-добре, отколкото плота и гърба еднакви, но .. въпрос на вкус. Недостатък на плочките е че трудно се чистят фигуте. Каквото и да избереш, ти пожелавам безаваройно проектиране монтиране и експлоатация  Party

# 388
  • София
Недостатък на плочките е че трудно се чистят фигуте.

фугите могат да се покрият със специално запечатващо покритие за фуги, след което няма никакъв проблем с почистването.

# 389
  • Русе
nenuTo, продължавам да ти се радвам на кухнята всеки пък като пуснеш снимки Simple Smile Simple Smile.

little stranger, аз не мисля, че е голям проблем триъгълника, въпрос на навик е, но намирам други дребни неща на пръв поглед.
Първо микровълновата е доста висока според мен, аз съм сравнително висока и все пак си мисля, че не е много удобно място да трябва примерно да извадиш пълна чиния с ядене, разливането ми е почти сигурно Simple Smile. И второ мисля си, че можеш да преместиш мивката един шкаф на дясно по към центъра на прозореца, момичетата много пъти са казвали,че не удобно място съвсем в ъгъла, а ти все пак имаш място. Предполагам, че има вградена миялна, но все пак. Трето на горния ред шкафове онези рафтчета, които завършват към прозореца, мисля, че само ще ти събират праха, на практика са неизползваеми, а и на доста неудобно място също откъм височина. Бих обърнала още един малък шкаф към прозореца, а там да стане ъглов шкаф.
Относно гърба - аз не съм фен на плочките, само заради фугите. След като плота ще е камък не може ли нещо пак от него да направите?
Надявам се, че не си се разсърдила, но понеже моята кухня ще бъде общо взето със същото разположение, само прозорецът ми е по-малък, затова си позволявам коментар.

Общи условия

Активация на акаунт