Кухните -34 тема

• 72 331
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Saura, а какво разстояние си предвидила между хлладилника и печката?
Попринцип не е удачно да са една до друга.

# 661
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Тамън и аз това да пиша.

На мен лично колоната ми харесва повече в бяло.... Пералнята не бих я крила........ не ми е неприятно като се вижда.....

pure elixir - ама направо съм влюбена в тази твоя кухня (от това, което чета)........  Crossing Arms Heart Eyes Дай повече снимки........... и на стълбището и на трапезарията и на........... Аз лично съм фен на рустика. Ама много фен. Така че, бих заложила на класическата визия. Но аз бих го направила и ако не трябваше да се връзва с камина или каквото и да било....  Mr. Green

# 662
  • Пловдив
Saura, не съм капацитет в тази област, но ще ти кажа на мае какво ми направи впечатление.
Във варианта с открита пералня, не е ли по добре дясностоящото шкафче да мине от другата страна. Така хем може да се направи някаква чупеща врата за отваряне на ъгъла. От друга страна, там май се пада вратата, и въпреки, че си разиграла дълбочините, ми се струва, че трябва да има и някакво скосяване на дълбокия шкаф  Rolling Eyes
Достатъчно свободна ли остава вратата? Иначе аз лично не виждам никакъв проблем фурната да е до хладилника. В повечето случаи с наличието на висока колона до хладилника, та се слага печката, особено като е повдигната от земята  Rolling Eyes
Още нещо ми беше направило впечатление, но сега нещо ми избяга. Може ли да има разместване на мястото на пералнята?

# 663
Момичета , много благодаря за мненията    bouquet  bouquet  bouquet !

Това и аз го мислих ,  newsm78 , но пък се надявам с подходящо вентилиране  на колоната фурна , да се извежда топлината нагоре .
Оставила съм 50 мм свободни около хладилника по ширина и 100 мм по височина  .
За всеки случай обаче ще взема да звъня да питам  newsm78.

Saura, не съм капацитет в тази област, но ще ти кажа на мае какво ми направи впечатление.
Във варианта с открита пералня, не е ли по добре дясностоящото шкафче да мине от другата страна. Така хем може да се направи някаква чупеща врата за отваряне на ъгъла. От друга страна, там май се пада вратата, и въпреки, че си разиграла дълбочините, ми се струва, че трябва да има и някакво скосяване на дълбокия шкаф  Rolling Eyes
Достатъчно свободна ли остава вратата?
benitta,  Няма как да мине шкафчето отляво .
Според мъжО, който ще е главния изпълнител - пералнята няма да се мърда . Това е свързано с връзването на водите .
А и да мине в случая няма да се усвои повече площ в ъгъла .
Там шкафа мивка е отлепен от  стената с 12 см , заради комина под плота .
И ако се направи , лявата чупеща вратичка ще е 80 мм . ooooh!

Цитат
Достатъчно свободна ли остава вратата?

Да , мерси че обърна внимание .  bouquet Това се опитахме да го съобразим .
Интериорната врата, за да не пречи ще я сменим с хармоника .
Защото сега се отваря на вътре и освен пералня няма място за друго .
Ето тук се виждат точните отстояния :

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1523/238938217291908287129275 … WNY2MtuTgoJ0c.JPG

Ако нещо друго ви боде очите , казвайте ПЛЗ  Hug ...

# 664
Искам да помоля и аз за малко помощ  Praynig  Grinning ...
...
Първото ми колебание е :
  1 .дали да скрия свободната пералня зад врата ?
  2. дали да не изместя модула бутилки след контейнера с трите чекмеджета  и тъй като ще се падне под котлоните , ще трябва да се зарязва едната страницата ?
  3.колебая се за цвета на високата колона до пералнята , защото отсреща високите модули ще са кафяви . Аз обаче клоня към варианта да е бяла . Rolling Eyes
Ето тук се виждат тези 3 промени :
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1881/141824795637663825612926 … NQr4GE4jhZ1Sh.JPG

Като цяло нещо не съм много доволна от  визията , защото се наложи да варирам с длбочините .
1. Скрий я, не е проблем в случая.
 2. Ако ще местиш шкафа с изтеглящ механизъм за бутилки, можеш да центрираш котлоните спрямо абсорбатора и да не се наложи зарязване на страницата. Самото зарязване пък може и въобще да не се случи, ако дълбочината на котлоните е еднаква с дебелината на кухненския плот.
 3.+ Много добре си варирала с различните равнини (дълбочините) и по този повод според мен е хубаво да се откроят една равнина в светло и една в тъмно, а именно: 3. Високата колона е бяла. Това, разбира се, е мое мнение. Simple Smile

# 665
На мен ми направи впечатление, че горен и долен ред ти се разминават като ширини - шкафовете ти не са в линия. Освен това има опастност ако комина не е прав, тези шкафове в ъгъла да имат проблем с отварянето, ако не се сложи бленда, която на картинката липсва.

# 666
...
Ако нещо друго ви боде очите , казвайте ПЛЗ  Hug ...
1. Бих направил целият гръб тъмен (въпрос на вкус).
2. Боде ми очите формата на бюрото.

# 667
Така ли е модерно вече-горен ред в един цвят,а долен-в друг. newsm78 Не съм се интересувала от интериор от 10 г. и явно хич не съм в час.
При всички случаи ще трябва предварителна визуализация от фирмата,която ще изработва мебелите,но все пак гледам да си избистря в каква насока да е.

pure elixir , даа  има такава тендеция с комбинипането на цветовете , както и използването на гланцови и супер гланцови покрития .

Аз си мислех , още като пусна камината , че едва ли в това помещение е само кухнята и най-вероятно става въпрос и за дневна и трапезария .
Затова може би ще трябва комплексно да се подходи и от самите проектанти .
Тоест като се мисли , всичко да е подчинено на един общ стил .
Вече дали ще е рустикален  ,  класически , или модерен  ти ще си избереш .
Като поразгледаш малко в сайтовете за дизайн , тя кухнята сама ще ти проговори  Laughing  Peace .
Варианти има много , дори при материалите .
 В момента има страшно много нови декори при плоскостите , които и като цвят и като структура на повърхността наподобяват естествен фурнир или масив .
Така че има какво да се измисли  Hug .

# 668
Zaharieff  , Миоки , първо   bouquet !

1. Скрий я, не е проблем в случая.
 2. Ако ще местиш шкафа с изтеглящ механизъм за бутилки, можеш да центрираш котлоните спрямо абсорбатора и да не се наложи зарязване на страницата. Самото зарязване пък може и въобще да не се случи, ако дълбочината на котлоните е еднаква с дебелината на кухненския плот.
 3.+ Много добре си варирала с различните равнини (дълбочините) и по този повод според мен е хубаво да се откроят една равнина в светло и една в тъмно, а именно: 3. Високата колона е бяла. Това, разбира се, е мое мнение. Simple Smile

Ще се наложи зарязване , защото плота е дълбок 54 мм , дръпнах му т.характеристики от нета .
Там не е проблем да се направи , чудя се дали няма нещо кабелите да пречат на дълбочината на мех-ма бутилки .
И дали печели визията от това .
Бяло за колоната и аз така си мисля , защото са различни ширини с другата /кафявата / и само ще се набива разликата .

Оххх , за бюрото - ooooh! , всичко е продиктувано от размерите в ъгъла  , вратата към дневната , наличието на парно под прозореца ... И стана каквото позволи мястото  #Crazy.
Ще се радвам , ако подхвърлиш някоя идея   Grinning !

На мен ми направи впечатление, че горен и долен ред ти се разминават като ширини - шкафовете ти не са в линия. Освен това има опастност ако комина не е прав, тези шкафове в ъгъла да имат проблем с отварянето, ако не се сложи бленда, която на картинката липсва.

Миоки , имам пуснати бленди , но са чертани в АС-та ...
Там нямам разминаване в размери за сега .  Grinning
А линията долни- горни - имаш предвид да са точно един под друг всеки корпус ли ?

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 12:34 от Saura

# 669
  • Пловдив
 Mr. Green Това беше онова дето не се сетих навреме - и на мен малко ми се разминават горните и долните шкафове - не вървят симетрично. Което пък е въпрос на възприятия. На мен лично ми е по-приятно когато има някаква симетрия.

А като пусна и чертеж с размерите... Не може ли да скъсиш и другата колона - кафявата и да станат еднакви. Хем ще ти се отвори още някой см при прохода.
За вратата хармоника... също си го представете с размери, макар да изглежда добре размера на касата. Кухнята, която сега оправяме преди беше с хармоника, а самия отвор на вратата беше по-тесен от стандарта. И като се сложи и ширината на хармониката... а и рядко се ползваше затвореното положение... Сега мисля изобщо да няма врата, но самото разположение го позволява. Та... мисълта ми беше да не станат много препятствията на прохода...

Също не схванах защо трябва да се оставят свободни см покрай комина? Няма ли как да се използва максимално мястото под плота?

# 670
Tatitt,създаде ми настроение в този сумрачен зимен ден Grinning.И мен ме тегли колкото и скучно да изглежда и звучи, класиката. PeaceПоне засега.Но ще помисля и върху вариантите на Любо и Саура за нещо по-нестандартно.
Утре ще поръчам на половинът като отиде да направи снимки на помещението и ще ти ги пратя.

Saura ,наистина има много нови решения при мебелите,аз видях на няколко места какво представляват тези гланцирани покрития,даже и с щампи върху вратичките,както и такива от рисувано стъкло/сигурно си имат термин/.
На мен лично май няма да ми допадне единият ред да е в един цвят,а другият-в друг.Явно не съм много дизайнерски или новаторски настроена.Ще трябва дизайнерите на фирмата,която ще изработва мебелите с добра визуализация да ми повлияе положително в тази насока.Все пак като го видя може и да ми хареса.

В тази връзка ще съм благодарна,ако ми препоръчате добра изпитана фирма за изработка на мебели във Варна.

# 671
Здравейте момичета!
Ето че и моя ред дойде да поръчвам кухня.
искам съвет за материала на вратичките.
От фирмата, която ще ми прави кухнята ми предлагат пдч с ламинат, супер добре обкантено (виждала съм тяхна кухня след година и повече експлоатация) и вратички с мдф фолио като тези : http://www.aron.bg/arrange/aron_280.html, като рамка само че се срещат на 45 градуса а не като тези на картинката.
Много ми харесват такива като рамка, с гладкото пдч ми стои малко като холна секция, но много ме притеснява обкантването, понеже в ъгълчетата на вратичката се среща фолиото и ми се струва че лесне ще се отлепи, особено ако някои малки ръчички решат да го направят.
Имате ли такива кухни с мдф фолио и дали си заслужава да дам толкова много пари и да ми се разлепи на втората година Sad

И още един въпрос - за осветлението под долните шкафове - лунички за външен монтаж от тези триъгълните или диодна лента? кое ще осветява по-добре?

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 15:55 от цъфка

# 672
И дали печели визията от това .
Според мен печели. Чекмеджета, изт. механизъм и три почти еднакви вратички (поне така ми се струва).
Оххх , за бюрото - ooooh! , всичко е продиктувано от размерите в ъгъла  , вратата към дневната , наличието на парно под прозореца ... И стана каквото позволи мястото  #Crazy.
Ще се радвам , ако подхвърлиш някоя идея   Grinning !
Пусни широкият плот на бюрото до края на стената, и един правоъгълен по-тесен, перпендикулярно. Така изчезва извивката и остават изискванията за "размерите в ъгъла  , вратата към дневната , наличието на парно под прозореца ... ".

# 673
Цъфка, за осветлението под шкафовете в никакъв случай лунички.
Те осветяват само точково и в общи линии са нефункционални.

# 674
  • Стара Загора
Цъфка, за осветлението под шкафовете в никакъв случай лунички.
Те осветяват само точково и в общи линии са нефункционални.
а какво осветление е за препоръчване?

Общи условия

Активация на акаунт