Кухните -34 тема

• 72 316
  • 741
  •   1
Отговори
# 690

на мен ми предлагат от фирмата да го вкопаят в канал на шкафа или да го сложат в алуминиев улей, за да не се вижда, но определено ще се ползва само като допълнително освеление за работния плот. Надявам се че ще е достатъчно като светлина, а и ще харчи по- малко, съответно и трасформатора ще ми е по-евтин  Thinking

При мен е точно така /вградено в шкафа/, като отвориш шкафа има стъкло, което покрива лед осветлението и така и самият шкаф е осветен отвътре. другото е, че осветлението под всеки шкаф си има ключ и може да се включва/изключва самостоятелно според нуждите.
супер си !!! мерси много! нави ме за тези диодни ленти!

а ще се включи ли някой да каже за вратичките с мдф фолио, дали има опасност, особено на шкафовете около фурната, да се отлепи фолиото, има ли някой такива проблеми, че до 2-3 дни трябва да дам аванса за кухнята и да уточним вида на вратичките

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 17:27 от цъфка

# 691
  • София
  Направо не мога да повярвам, утре ще идват да ми монтират кухнята, лошото е че тогава ще вземат и размерите за плота и ще трябва да чакам докато го изработят, но накрая вече не ми се рискуваше и с това, евентуално да се разминават и там нещата.

# 692
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Alia, дано всичко е перфектно и си мнооого доволна!  Hug
Да снимаш и без плота, че нямам търпение...

# 693
  • София
  Със сигурност, само не обръщайте внимание на напръскания с олио латекс, след плота ще има плочки там  Mr. Green
  А иначе имам мостра на плота, мога да я снимам нея и да си представите  Heart Eyes

# 694

Zaharieff , мерси за предложенията !
Направих двата плота перпендикулярно , но без закръгление  няма ли да е по-неудобно за работа   newsm78 ?
С тъмни гръбчета също ми се струва тъмничка кухнята . Прозореца е един и в дъното , където е ъгъла остава не добре осветено  Rolling Eyes... Виж как седи :
 http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2166/159729149115421913871292 … Rq2uRTRIaF3qp.JPG
Чудесно ми стоят на мен гръбчето и плотът на бюрото.  Sunglasses

# 695
моята диодна лента имаше едно кабелче и на него малко трафче колкото  палец, продаваше се с него.
А може ли да помоля за снимка да видя как е вградено-Благодаря

# 696
Лед осветлението е подходящо за декориране и по кухните се монтира обикновенно зад рафтове от стъкло.За голям метраж излиза соленко понеже и цената му е такава.Предложението ми е луминисцентното осветление от тела с вграден електронен дросел.Не е скъпо, рядко изгарят осветителните тела и светлината му е повече от достатъчна.При монтаж ги крия с челно монтиран алуминиев профил  Wink

http://liubo2.snimka.bg/architecture/g-p.541236.21818820.big

# 697
това че  лед осветлението е подходящо за декориране, означава ли, че не свети толкова добре колкото например луничките.
Гледах и вариант с луминисцентни лампи. Но на моя проект: http://cyfka.multiply.com/photos/album/4/4#photo=15
незнам как да ги разположа така че да не седи грозно
portokalkata, може ли да те помоля за снимки на кухнята ти, как точно е закрепена лентата?
И още едно въпросче, понеже трябва да се направи отвор на мивката за бутона на мелницата, колко трябва да е голям отвора или те във Бланко ще знаят без да им казвам? newsm78

# 698
...
portokalkata, може ли да те помоля за снимки на кухнята ти, как точно е закрепена лентата?
И още едно въпросче, понеже трябва да се направи отвор на мивката за бутона на мелницата, колко трябва да е голям отвора или те във Бланко ще знаят без да им казвам? newsm78
Само им кажи точно къде, иначе големината на отвора го знаят.

# 699
Здравейте, къде е най-подходящо да е печката и керамичният плот?
До прозореца или някъде по средата?
Кухнята ми ще бъде разположена по този начин
http://prikachi.com/images.php?images/649/2776649b.jpg

# 700
  • София
това че  лед осветлението е подходящо за декориране, означава ли, че не свети толкова добре колкото например луничките.

означава, да. слабичко е още LED осветлението - и скъпото, и евтиното. ние сложихме декоративно такова осветление само отвътре на шкафовете със стъклени витринки. много е приятно, но абсолютно недостатъчно за работно осветление на кухня. под долния ред шкафове имаме отделно лунички.

# 701
  • София
Но, вече има и светодиодни лунички, които (за жалост) са доста скъпички, иначе са супир икономични.

къде си виждала да се продават светодиодни лунички? аз само по сайтове съм ги гледала...

# 702
  • София
На Стройко имаше една фирма, която предлагаше светодиодни лунички, но не се сещам името й.

# 703
  • София

означава, да. слабичко е още LED осветлението - и скъпото, и евтиното. ние сложихме декоративно такова осветление само отвътре на шкафовете със стъклени витринки. много е приятно, но абсолютно недостатъчно за работно осветление на кухня. под долния ред шкафове имаме отделно лунички.

На мен ми е достатъчно, когато мия някакви съдове или режа нещо на плота. Но, както писах по-нагоре, ако искаш да ти е осветена цялата кухня, няма как да стане само с LED.
Ако трябва сега да решавам дали да сложа LED осветление или не - отново бих го сложила.

# 704

На мен ми е достатъчно, когато мия някакви съдове или режа нещо на плота. Но, както писах по-нагоре, ако искаш да ти е осветена цялата кухня, няма как да стане само с LED.
Ако трябва сега да решавам дали да сложа LED осветление или не - отново бих го сложила.
На мен ми трябва само като допълнително освеление за мивката и за работния плот, така че се надявам да ми е достатъчно, понеже ще имам полилей с 3 лампи+ 3 лунички по 50W в помещение 11кв Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт