Моля за съвет

• 826
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,мили мами.Скоро станах майка мойто бебче е вече на 1 месец и 4 дни,но имаме проблем.Родих секцио по наложителни причини кърмата ми дойде по късно от родилния дом я свикнаха на биберон.Даваха и АМ и после аз захранвах с коластра..никой не ми обясни как да я слагам на гърда само се казваше: "о чудесно се справяш" един съвет не ми дадоха.Попитах една акушерка защо ме боли при поставяне на гърда детенце отвърна ми се: "не кърмиш правилно"..това добре но по мое желание да ми покажат ми се отвръща:" ето бе инстиктивно е" хващаш с 2 пръста и слагаш гърдата" аз слушам естественно като не знаеща, бебка се мъчи аз се мъча и така вкъщи се прибрахме.Поразрових за инфо къде ли не четох прилагах...искам бебка да е на кърма намалям и вече  добавката постепенно от 90мл сега сме на 75мл и намалям на хранене по 5мл.Давам на поискване кърма но тя на моменти се буди по режима наложен и още от родилното през 3ч.Лошото е че тя не засуква добре не засуква бавно и интензивно а бързо и ритмично все едно си цока биберона -който вече не и го давам,преглъща на моменти.. аз ли не я поставям удобно заради това че  е цокала биба ли е?Нямам още помпа за кърма днес ще ми купят и ще видя колко изцеждам ами ако изцеждам малко примерно по 20мл какво да правя? Кърмата ми определено е малко,преди АМ и след я слагам на гърда но не знаех че трябва да се изцежда за да имам повече.Главно искам да минеме на кърма не само защото е най доброто за бебка а и защото от АМ направи запек няколко пъти!От тези дни ака по 2 пъти на ден поне малко поема от гърда..но ме болят зърната гледам по клиповете но нещо не ми се получава кърменето само за пример днес съм я кърмила уж..от 3:30ч през ноща до 6ч сутрина от тези дни съм така по 3,4часа на гърда защото иначе плаче.Направо съм отчаяна как да направя такче да имам повече кърма,към кого да се обърна за помощ искам на живо да ми покажат как да я слагам на гърда как да я кърмя и проблема със засукването и от биберона ли идва или от не правилното ми поставяне?Много съм притеснена да не гладува като и намалям АМ и ме е страх и да и давам старата дажба да не ми се запече пак че миличката как се мъчеше а тези дуфалаци тн..не искам да и развалям стомахчето..ако ми дойде повече кърма няма да мога да я накърмя понеже не знам как или като се науча ако не ми дойде повече кърма пак задънена улица...

# 1
Честито бебче и похвала, че се бориш да му дадеш най-доброто Hug
Виждам, че си в София и съм чувала от приятелка, която преди имаше проблеми, че консултантка по кърмене е идвала дори у тях да й покаже как правилно да поставя бебето й на гърдата и много й беше помогнала. Дано и тук да се включи някоя от тях.
Аз мога само да ти дам кураж и да вмъкна, че с помпа можеш и да не успяваш да изцедиш някакви големи милилитри кърма, което не задължително означава, че не ти стига кърмата, а че просто с помощта на помпа не можеш да изцедиш (иначе кърма има, но само бебето може да я изсуче)
Има лактогонен чай по билковите аптеки със състав: копър, анасон, резене, магданоз, кориандър - аз го пиех в началото. Иначе повече течности и спокойствие... Успех Hug

# 2
  • София
 Благодаря ти много Tanya,да четох за този чай ще го купя.Консултантките.. по принцип от къде мога да се свържа с такива?

# 3
Ето тук има телефони на консултанти по кърмене, за София са по квартали. Пожелавам ти бързо да се справите с проблемите  Hug!

# 4
  • София
Много благодаря за инфото bobito2  Hug дано попаднем на достатъчно компетентна консултантка...но предполагам че всички са такива.

# 5
Привет, PUHII, и честито бебче!  Hug Желая ти да го отгледаш здраво и много щастливо!

Съчувствам ти напълно за това, което изпитваш и преживяваш в момента! Бих искала да те успокоя, че проблемите, които описваш, са временни и преодолими. Видно е, че имаш огромно желание да кърмиш бебка, а това е много важно, за да потръгне кърменето.

Чудесно си се ориентирала да кърмиш на поискване, да предлагаш гърда преди добавка и постепенно да намаляваш изкуственото мляко. Колкото по-често и повече суче бебето, толкова повече мляко ще произвежда тялото ти и постепенно количеството кърма ще се регулира спрямо нейните нужди. Ако усещаш, че кърмата ти за момента е в по-малко количество от потребното за бебка, можеш допълнително след кърмене да се изцеждаш, за да я стимулираш. Количеството изцедена кърма не е показател за това колко мляко образуваш - много майки така и не успяват да изцедят повече от 20-30 мл, а успешно кърмят бебетата си, при други пък положението е различно.  Wink

За да си спокойна за наддаването му, освен изключително кърмене на поискване, е хубаво да следиш колко памперса си сменила за денонощие - 5/6 пълни напишкани (от които поне 2 наакани).

Твоето спокойствие в момента също е от значение. Ти си чудесна и загрижена майка, може би просто ти е нужно малко кърмачески стаж и увереност в теб и бебчето ти!  Hug

Аз съм помощник по кърмене към Ла Лече Лига и можем да се уговорим за лично посещение, ако прецениш. Ето тук са нашите контакти.

Желая ти много усмивки с малката бебка и щастливо кърмене!   bouquet

Поздрави, Изабел

# 6
  • София, св. Троица
PUHII, искам само да ти дам кураж. Аз родих нормално, но също като теб едвам изцеждах по 10, 20 мл. след кърмене. По - нататък количеството се увеличи но след втория месец спрях да се изцеждам и до сега сме само на кърма. Таня е права , никога не можеш да изцедиш толкова колкото бебето може. И на мен ми бяха разранени зърната а уж го поставях правилно ( а може и да не съм, де да знам, така и не се консултирах), но това минава с времето и става много приятно. Трябва само търпение и спокойствие. Аз стигнах до извода че кърменето е нещо което бебето и майката се учат как да правят правилно. Гърдите са орган, който трябва да се научиш да използваш правилно, а за това трябва време.

# 7
  • София
PUHII, като начало махни тая биба - не ви трябва според мен! Най-добре играй ти ролята наб биба. И не си мисли, че нямаш кърма, а вземай бързо помпата и допълнително си стимулирай производството, като си вземаш и детето на гърди на всяко проплакване. Ако цедиш с помпата и ти се струва малко, не се стряскай - бебето е в състояние да извлече много повече от това. Само му дай още малко време и съм сигурна, че ще успеете! А междувременно, ако имаш съмнения за самата техника, извикай си консултант по кърмене - от Ла Лече Лига или от националната ни асоциация. Моите впечатления са, че момичетата, които работят там, са много отзивчиви! Успех!
П.С. В "Шейново" ли си раждала?

Общи условия

Активация на акаунт