Отговори
Здравейте мили мами  love001  love001  love001

От много време ме гложди  тази тема, и все повече набирах, когато разговарям с близки и познати. И както има един лаф.."не че нещо амА", та и аз така....тааа...Не, че нещо лошо за педиатрите, ама що така??? Banghead

Оказва се, че от голяма част майки чувам следното: " Ако бях слушала педито, до сега щях да съм приключила с кърменето." или " ами каза ми на 40-тия ден да му дам сок от ябълка. Фактът, че има толкова много теми за номинации с абсурдни изцепки показва, че работата е яко в батака.

Имам един единствен въпрос: ВСИЧКИ ТЕЗИ #Sniper ЛЕКАРИ (повечето - винаги има изключения) НЕ ЧЕТАТ ЛИ hit , както се казва КЪДЕ СА РАСЛИ И ПАСЛИ??? smile3511

Най-трагичното е, че в това число има и сравнително млади лекари, които имат компютърна грамотност, за да си набавят необходимото инфо. Тук влиза и моето педи.

Споделете мненията си. Аз съм изключително възмутена.

поздрави,

# 1
  • София
Май си права, че повечето педиатри карат по старата школа с бързото захранване. Аз обаче имам щастието моята да е от "добрите". Говоря за д-р Шаркова, чийто кабинет е в поликлиниката на ВМА. Когато й казах, че до 6 месеца със сина ми ще я караме изключително на кърма, разбирай и без вода, тя каза "Да". Въпреки че бебчо не наддаваше ударно, нито за миг не се усъмни - преглеждаше си го и още преди да го качи на кантара, след като го събличах, все ни хвалеше: "Чудесен е тонусът на Мони!"
Не ме натиска въобще да бързам с въвеждането. И досега я караме без жълтък, без свинско, агнешко и шунки, без риба.

П.П. Подозирам, че ще ти се скарат модераторите за главните букви в заглавието.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 23:37 от Krissie Krust

# 2
явно си е нещо естествено вече! аз въобще не им вярвам, всяко едно изказване го подлагам на съмнение и търся второ мнение. В магазина докато купувах за първи път АМ за бебето и питах продавачката какво би ме посъветвала, тя ми отговори че е хубаво да питам педиатъра. Аз просто се изсмях! Това е един пример само, колко още има просто нямам думи! Не трябва да бъде така. Трябва да можем да им се доверяваме, нали са уж специалисти в тази област?! Аз също съм адски възмутена! Добре че бяха консултантите от хедра, иначе нямаше въобще да кърмя и до ден днешен, за което съм им страшно благодарна!  Hug

# 3
Оооо, за главните букви съжалявам. Дано не е голямо провинение това. Не е умишлено. ...Личи си кой е новичък Wink

# 4
  • София
Въпреки, че нашето педи е от старата школа и едва ли се рови насам натам да чете новости е с 2 ръце за кърменето. Даже в началото като се притеснявах, че наддаваме по малко те ми каза:" По-добре 200 грама, но на кърма от колкото килограм на АМ" И за момент не ме е натискала с какво да го захранвам и кога. Скоро не съм и казвала, че още се кърмим, че току виж изпаднала в екстаз, такава фенка е на кърменето  Simple Smile Та явно нашият случай е единичен...Но мен не ме дразнят толкова невежите педиатри, отколкото невежите майки, които се доверяват и се оставят изцяло да ги води педито, а не собственото им дете. Как така, ще вярваш повече на човек които вижда детето ти за 5 минути в месеца, от колкото на интуицията си, дето го гледаш нон стоп. Та не за всичко са ни виновни педиатрите.

# 5
Аз лично нямам опит с БГ педиатри, но изключително се учудвам като чета в темите, че периатър препоръчал на бебето от 2-ри месец да му дават "сокчета", да му "помагат" с термометър ако не е акало 1 ден и т.н. простоии. Че педиатрите са олдскуул е ясно, но мисля, че и майките трябва по-добре да се образоват по някои въпроси преди да се доверяват сляпо.  Peace
п.с. Най-много се смея когато прочета, че "педиаръта е опипал фонтанелата на бебе и е казал, че има рахит"..... страшни гадатели са... Mr. Green Laughing Laughing Laughing

# 6
Абсолютно прави сте за невежите майки. Не с едната а с двете ръце съм "за"!!! Болно и жалко е, че има толкова млади момичета, които не сядат да прочетат 2 реда, що се отнася до собственото им дете. А може и да не смятат за необходимо. Няма да коментирам, че снощи чух от една съседка, че нейна позната дава на 9-месечното си бебе обща храна. #Shocked #Shocked #Shocked

# 7
Аз също много съм възмутена,но да си призная и аз щях да съм еднам от въпросните майки,понеже то4но такава ми беше давала съвети преди д ародя!Та отивам аз  на консултация с 2месечния си син и питам -от кога почвам сокове ???? #Crazyи педиатърката ми вика -оооо синът ти до 5 м ни6то освен мляко няма да яде,пък камо ли сок!Искам да подчертая ,4е оба4е не се справих с  кърменето !.....въпреки това децата ми са здрави и се развиват нормално
Много жалко за тези лекари,така могат да подведат родителите в отглеждането на бебето!

# 8
Първият път се провалих с кърменето точно заради педиатърката ни. Когато ни посети вкъщи тя каза "Бебето се храни на 3 часа - няма да даваш на поискване, защото им се разваля стомахчето. В интервалите между тези три часа - вода със захар!" Та така - каката наддаде 600гр. и се одра от рев (то било гладно детето), съответно веднага ми беше препоръчано да започна да дохранвам с АМ. Въпреки всичко успях да кърмя 9м макар и с дохранване. По онова време нямах достъп до повече инфо и се доверявах 100% на педито (при това ни е роднина). Wink

# 9
Здравейте, това е темата на всяко поколение „нови” кърмачки – дъвкана, предъвквана и така, откакто започна да се говори за кърмене на поискване, за „късно” (което си е напълно нормално) захранване на бетето и т.н  Peace

За лекарите сте прави да се възмущавате, но е добре да проявявате повече толерантност към майките, избрали друг начин за хранене и отглеждане на децата си Simple Smile. Всички сме минавали през крайни, понякога "екстремистки” настроения Mr. Green, но с времето нещата се успокояват и всички започваме да приемаме малко или повече реалността, да помагаме на майките, които са мотивирани да кърмят, въпреки съветите на баби, стрини и педиатри, и да оставяме правото на избор на тези, които по една или друга причина не желаят да кърмят.

Радвам се, че всички пишещи тук сте мотивирани, но нека не даваме поводи за спорове и караници на тема кърмене  Peace
Успешно кърмене на всички, Весели наближаващи празници и нека всички сме здрави и усмихнати  Hug

# 10
  • София
правда_z, точно защото трябва да се погледнат от страни нещата прочети пак коментарите и ще откриеш, че няма никакви спорове и драми  Hug

# 11
Да наречеш (не ти конкретно) една майка "невежа", заради начина, по който е разбрала да гледа детето си.... е, това не намирам за нормално, и т.к. темата е дискутирана милиони пъти и такива теми рано или късно отиват в кофата, затова се опитах да ви помоля за малко повече толерантност Peace
Благодаря ви предварително, приятни забавления във форума  Peace

# 12
аз смятам, че е нужно да задължат педиатрите малко да си осъвременят инфото

# 13
Вечна тема.  Hug Според мен педиатрите трябва да се образоват първо, все пак това им е професията. А да бъдеш майка, особено при първо дете- става .... но се и учим да бъдем майки.   newsm78 Как да се кърми и ползите от кърменето са важни фактори за успешния старт на детето. И разбира се е хубаво да бъде поощрявано. За сокчетата- отново грешна практика. Сокче от 30-40 ден, то милото има например колики..., без думи, повече образованост!В кой век живеем?!  bouquet

# 14
..... Разполагаме със свободна воля..... В спорът се ражда истината. Или истината,в която ние тайно искаме  да вярваме. И майките, и педиатрите трябва да се научат да се уважават,за да получи детето най-доброто, нали това е крайната цел?!... ДЕТЕТО!!!!!!!!То е нашето бъдеще!

Общи условия

Активация на акаунт