Мога ли да накарам бебе на 3 месеца да започне да суче?

• 981
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте мами!Моята принцеса е на 3 месеца.Първият месец я кърмих, но след контролния преглед беше наддала 600 грама. След като направихме пробно кърмене се установи че нямам достатъчно мляко.Започнах да  я дохранвам с фризовом, понеже  се оливаше много.Вторият месец се разболя от бронхопневмония.Бяхме в болница за седмица.Сигурно от притеснението млякото почти ми спря.През това време почти не се хранеше и не наддаваше въобще.Реших да се изцеждам и така да и давам колкото мляко имам докато оздравее, същевременно и давах и АМ. Но това беше грешка, защото тя  престана да суче от мен.Сега е на 3 месеца, аз имам мляко,но се изцеждам и така я храня.Силно казано храня понеже тя отказва да яде и от шишето, давам и когато спи. Не знам какво и става.Искам да я науча да суче от мен, но щом я сложа на гърдата следва истеричен плач.Моля ви дайте ми съвет!

# 1
Попитай в онлайн консултациите с ЛЛЛ. Там ще ти дадат най-добър съвет!  Peace

# 2
Аз хранех сина ми с изцедена кърма, защото не пожела да суче.
Така до средата на 2-рия месец, когато просто един ден реши,че ще суче.
 Peace Опитвай! Пожелавам ти успех.

# 3
Виж в тази тема има много хубави съвети!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=391761.0

# 4
Благодаря ви, мами за съветите!Тревожи ме това, че не иска да се храни.Преди 2 седмици лакомо си изяждаше 120те милилитра мляко от шише,а сега и него не иска да види, търси само залъгалката. Спи повече от преди.Направихме и изследване. Лекарката каза, че резултатите са добри,но хемоглобина и е по-нисък(108), но това не е причина за отказа и да се храни.Преди се опитах да я върна към гърдата, спрях  шишетата, залъгалките и и предлагах само гърдата,но всеки път ревеше много и когато се изморяваше заспиваше.Това продължи ден,след което хвана гърдата,но не се хранеше спокойно постоянно си дърпаше главичката назад, а после търсеше да я хване, май искаше биберона.Това продължи няколко дена, след което обяви тази стачка(да не се храни).Това продължава 2 седмици.Мисля си да не би да съм я стресирала с това отбиване от биберона.Дали съм постъпила правилно с това рязко отбиване?

# 5
Съгласна съм с горната публикация Simple Smile Също можеш да пердлагаш гърда докато спи , така няма да разбере веднага какво става и ще суче. Но ако не иска се изцеждай и си я храни със шише - нали в крайна сметка си хапва майчино мляко baby_neutral - а как точно не смятам че е от значение.Успех!

# 6
Аз всъщност не разбрах, ти по какво точно съдиш, че не се храни, че яде много кратко и неспокойно ли? Има ли достачно напишкани памперси?
Според мен едва ли проблема е в това, че не я храниш от шише и според мен няма смисъл пак да се връщаш към него! Гледала ли си устичката да няма млечница, защото е вероятно след прием на антибиотици да се появи, може да се прегледа от педиатъра и за друг здравословен проблем(афти, зачервено гърло...)!
Това, че кърмиш докато спи е добре, друго което мога да те посъветвам е да кърмиш на тихо и притъмнено място докато не отмине  проблемът, може да пробваш и да кърмиш бебето докато се разхождаш полюшквайки го!

# 7
Разбрах, че е кърмаческа стачка.Сега ще чакам да отмине, а до тогава ще се храним на сън.Само немога да разбера на какво се дължи тази стачка, всички бебета ли минават през този етап и нямали начин по-лесно да отмине?

# 8
  • София
Доколкото помня уроците на консултантите това са някои от начините - гушкане на голо, предлагане на гърдата често, компресия /притискане по определен начин/ на гърдата.

Питай и в темата за кърменето.

# 9
При нас на 3 месеца кърменето също беше кошмарно, въпреки че не сме имали вашите проблеми с отбиването от шише. Също обаче тъкмо бяхме прекарали болест, когато за да не повръща му давах да суче често и по малко и съвсем оплетохме нещата. Разсейваше се, ревеше, дърпаше се... Така че може би наистина сте в такъв период. Кураж и нещата ще се наредят!

# 10
Adi4ka, в моята отчетна тема има една майка, която с помощта на ЛЛЛ консултантите успя да върне бебето на гърда. Направо се свържи с някоя консултантка, и ако трябва се срещнете лично. Така с четене не винаги е достатъчно, поне според мен, защото в крайна сметка вкъщи се бориш сама с проблема. Моето дете и то не е от лесните като става въпрос за ядене, независимо дали е кърмене или твърда храна. И през кърмаческа стачка мина, а и след това пак не се хвърли да яде лакомо.

Ще ти кажа какво ми помогна на мен:
кърмене на тихо, по възможност затъмнено място (даже в банята на тъмно)
кърмене в полусънено състояние, или направо докато бебето спи
успокояване за мъничко със залъгалка, и после давам гърдата

Аз и сега кърмя обикновено в спалнята, където е спокойно и по-тъмно, иначе настава едно въртене на главата, едно гърчене....

Общи условия

Активация на акаунт