Недостатъчно наддаване

• 563
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам бебе на един месец, днес я водихме на консултация и се оказа, че за 1 месец е наддала само 240гр. (роди се 3440, изписаха я 3460г, а сега е 3700)

В началото засукваше трудно, защото зърната ми са малки, ето защо в болницата почнах да й давам по малко шише, после засука й със силиконови зърна и после се изцеждах. Лека-полека започна да засуква по-добре (според мен), затова постепенно махнах зърната и вече й давам от гола гърда. Бях толкова радостна, че ще суче, защото първото си дете не успях да го кърмя. През нощта се буди на 3 часа и й давам 2-те гърди, през деня суче често - на час, час и половина - два и й давам едната или и двете гърди. При засукването първо има болка но като смучне малко намалява и понякога почти изчезва. На мен ми изглежда порастнала, освен това ака и пишка редовно. Не знам къде бъркам. Лекарят каза да я дохранвам с ам. Засега ще го послушам защото се уплаших, но ако има нещо което мога да направя за да остане бебето изцяло да кърма, моля да ме посъветвате.

# 1
Няма нищо по добро от кърмата,щом пишка и ака значи и стига,защо не опитате едно пробно кърмене за да се знае колко изсуква?

# 2
Това наистина е малко Confused
Обърни се към консултант по кърмене:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205725.0
Иначе моите предположения от това което си написала, е че просто бебето изсуква предното мляко, което е по-воднисто за да задоволи жаждата му, и след това вместо а продължи да суче от задното, по-хранително, мазно и калорично, ти дефакто сменяш гърдата и тя пак суче предно..затова и огладнява толкова скоро.
Пробвай 1 ден, да изцеждаш 20-ина мл (от предното мляко) и давай да суче от изцедената гърда-само от нея на едно хранене, а на следващото хранене-другата гърда Wink

# 3
  • София
Здравейте. Имам бебе на един месец, днес я водихме на консултация и се оказа, че за 1 месец е наддала само 240гр. (роди се 3440, изписаха я 3460г, а сега е 3700)
  Здравей,
наддаването  се гледа от най-ниското тегло. Не пишеш на кой ден са ви изписали, но ако бебчо е роден 3440, то е спаднало поне 140 грама, тоест най-ниското тегло е било около 3300 грама, което прави наддаване от около 400 грама за месеца. Да това наддаване наистина е под минимума за месеца, но първата стъпка е обсъждане на кърменето като цяло , най-добре наблюдение на едно цялостно кърмене, след което предлагане на мерки за реорганизация на кърменето и отново контрола и мерене след седмица, преди да се пристъпи към дохранване с АМ. Ако желаеш ми пиши на скайпа за да обсъдим по-лесно нещата  Aila_24.
   Дотогава се опитвай да предлагаш максимално често и двете гърди на всяко хранене, без да имаш големи паузи. Следи и за позата, тъй като колкото по-добре е поело гърдата, толкова по-лесно бебчо получава мляко от нея. Повече за поставянето на бебето на гърда може да прочетеш тук  - http://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/.
  Основната цел е бебето да получава колкото се може повече мляко общо за денонище, дори ако е по-малко по-начесто и гърдите да се изпразват максимално добре, максимално често. Ако можеш доицеждаи и след кърмене, за да може ако се притесняваш и докато не се види и обсъди хубаво ситуацията да дохранваш с изцедена кърма, а не с АМ и да стимулираш още по-бързо увеличаването на кърмата. Това че памперсите са пълни е много добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт