Документи и процедури за преместване в друго училище

• 22 246
  • 10
  •   1
Отговори
Някой има ли идея какво се иска като документи от едното и другото училище и има ли някакъв ред по който се оформят нещата?

# 1
Малко ще пиша по спомени, че беше преди 4 г - първо взимаш бележка от новото училище, че ще запишат детето. С тази  бележка отиваш в старото училище, там отписват детето и ти издават бележка, че е отписан. Носиш бележката в новото училище, те си го записват окончателно.
Мисля, че е това. Дано се включи някой с по-пресен опит.

# 2
От училището което напускаш, вземаш отпускно в което са написани текущите оценки на детето и отсъствията. Също така трябва да си поискаш и копие от личния картон на детето. Май това беше Grinning
Успех Peace

# 3
Преди няколко месеца ми обясниха, че се подава мотивирана молба до Инспектората по образование /който отговаря за приемащото училище/, откъдето задвижват процедурата. Тъй като така и не предприехме действия, не зная дали процедурата е работеща.

# 4
Малко ще пиша по спомени, че беше преди 4 г - първо взимаш бележка от новото училище, че ще запишат детето. С тази  бележка отиваш в старото училище, там отписват детето и ти издават бележка, че е отписан. Носиш бележката в новото училище, те си го записват окончателно.
Мисля, че е това. Дано се включи някой с по-пресен опит.
Само да добавя, че вече като запишат детето в новото училище, отново издават бележка, която се носи в старото. Тоест от новото се вземат две бележки, но не наведнъж - първата, че ще го запишат, а втората, че вече е записан. Сестра ми мести детенце 2008-а, та тогава и аз бях включена в пренасянето на бележки.

# 5
Благодаря ви   bouquet

# 6
  • у дома
Някой училища връщат по служебен път бележката,че детето е записано при тях,но не всички,така че трябва да се пита.

# 7
Няколко пъти съм местила щерката и процедурата беше следната:отивам в новото училище да заявя,че ще искам да я запиша там,след това отивам в старото училище вземам отпусното ,характеристика с оценките и (защото се е случвало по средата на годината да я местя и за да знаят учителите в новото училище как е с успеха ) и после обратно в новото.Ест. и мед .картон си вземам. Peace

# 8
Няколко пъти съм местила щерката и процедурата беше следната:отивам в новото училище да заявя,че ще искам да я запиша там,след това отивам в старото училище вземам отпусното ,характеристика с оценките и (защото се е случвало по средата на годината да я местя и за да знаят учителите в новото училище как е с успеха ) и после обратно в новото.Ест. и мед .картон си вземам. Peace

Процедурата, която правих преди месец и половина беше същата - след потвърждение от новото училище че  ще приемат детето, взех от старото отпусното и характеристиката и го записах в новото. Картон не съм вземала, защото той си седеше в къщи. В новото също не го искат. Искаха само някакъв документ от личния лекар.

Да допълня само, че в старото училище ми правиха няколко дена номера преди да ми дадат отпусното (този го няма, онзи си тръгна току що) и по този повод в новото училище ми казаха, че ако не дадат отпусното, в новото училище ще го запишат и без него, а след това ще си го изискат по служебен ред.

# 9
Ооо,и при нас беше така .ту директорката я нямало,ту печата незна къде си бил ама аз тъпа и упорита казах че там ще спя ако трябва ама без бележката не тръгвам ,да си носят последствията ако им отърва . #2gunfire

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
а бре така ли се прежалват хиляда кинта (поне)?
Разбираемо е, че ще ви разтакават.

Лени, мина ли изпита?

Общи условия

Активация на акаунт