Примерна схема за захранване- 29

• 26 706
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
мамчета, здравейте,
да споделите, от кой месец започнахте да давате закуска? изобщо как си бяхте организирали храненията като башето бебче беше на 8 месеца? моята принцеса е на 8м и давам пюре /зеленчуково или месно/ за обяд и после каша към 18:30 ч, другото кърма, ама ми мрънкат много, че държа детето гладно и взех да се чудя дали не е вярно. моля, споделете ми вашите мнения.
благодаря!  Hug

# 121
мамчета, здравейте,
да споделите, от кой месец започнахте да давате закуска? изобщо как си бяхте организирали храненията като башето бебче беше на 8 месеца? моята принцеса е на 8м и давам пюре /зеленчуково или месно/ за обяд и после каша към 18:30 ч, другото кърма, ама ми мрънкат много, че държа детето гладно и взех да се чудя дали не е вярно. моля, споделете ми вашите мнения.
благодаря!  Hug

ако детето след самото кърмене, не мрънка и не реве за още храна(явно да показва че е гладно) според мен е достатъчно задоволено от нея Simple Smile

то ако слушаме другите, мен етърва ми ми се кара от 3 месец че не съм почнала захранването, а сега защо не му давам жълтък и тем подобни глупости, чак до това че след 6 месец кърмата е некачествена- извинете за спама
а за закуската ще споделят опитните мами

# 122
мамчета, здравейте,
благодаря!  Hug
Аз започнах от 8м и половина, но той показваше че е гладен и не му стига кърмата. Изяждаше си закуската и след това и пюрето. Прецени най-добре според детето. На големия ми син съм предложила закуска на 9м Peace

# 123
Преди 2 седмици някъде предложих 2 дни закуска - детето си я изяждаше, но после не искаше на обяд да яде. По тази причина отложих закуската за по-нататък Peace

# 124
  • Mediterraneo
мамчета, здравейте,
благодаря!  Hug

От известно време предлагам закуска, но е заради стечение на обстоятелствата( работя). Давам най- често каша елда със сирене и масло, понеже попарата ми я отсвирва. През почивните дни си я кърмя в часовете за закуска и остава само на 2 твърди хранения.
Иначе яде в 9.30 закуска, в 13.30 обядва, а за следобед давам към 17.30. Междувременно има кърмения в 7, 12, 16 и 20часа. Направо е бетер новородено с този брой хранения на ден  Laughing

# 125
Ние на 8 месеца имахме 2 хранения с твърда храна, на 10 месеца предложих закуска  Peace

# 126
Ние имаме три хранения - сутрин (от около 10 дни) каша с плод, на обед - зеленчуци (от два дни давам и бульон като подготовка за месото) и вечер каша с плод (или зеленчук). Нямаме заместено напълно хранене, кърмим се все още и денем, и нощем. Peace
Основното, от което се водя е детето ми! Всичко останало е второстепенно; съвети и коментари от наблюдатели ми влияят много слабо, даже никак.

# 127
  • вече Пловдив
Аз предложих твърда закуска на 9 м. и половина. Забелязах, че след като си изпие млякото (по това време около 6-6,30-7 ч. беше) не може да издържи до обяд да яде пюре. Затова предложих малко каша и после АМ. За около седмица стигна около 150 гр твърда храна (попара или каша). Интересно,че от няколко дни пак отказва твърда храна около 10, а е пила мляко в 7 и така направо обядва в 12,30 - 13 ч.

# 128
АЗ дадох трето ядене на 9 м. и половина-тогава започнах да въвеждам млечните и с тях Wink

# 129
  • София
От 9-ти месец някъде предлагам закуска

# 130
Момичета - записвате ли си кога какво сте предложили и от кога какви яденета имате? Направо се втрещявам - аз ли изглупявам че не помня такива неща вече... 

# 131
Момичета - записвате ли си кога какво сте предложили и от кога какви яденета имате? Направо се втрещявам - аз ли изглупявам че не помня такива неща вече... 
от както започнахме захранването си записвам - датата, колко грама е изял и т.н, че и аз не помня   Embarassed

# 132
Аз продължавам да записвам. Грамове - не, но каква храна - да. За свое улеснение го правя - да не ми се налага да помня; да си знам кога е хапвл месо, кога - жълтък, кога - риба; ако (дано не се случва) има реакция - да погледна и да видя какво съм му давала; ако не ми идва идея какво да сготвя - да си харесам нещо, което скоро не съм давала; пък и за второ детенце да си имам наготово своя схема.  Wink Обаче затрих едната си графа със "закуската" и няколко месеца ми се губят (но се ориентирам по другите графи какво е било).

# 133
благодаря ви  Heart Eyes
ще наблюдавам и аз тогава и после ще споделя резултата  Peace

# 134
от както започнахме захранването си записвам - датата, колко грама е изял и т.н, че и аз не помня   Embarassed
от първи ден вкойто захраних, до последния в който въвеждах храна- към средата на 13 месец съм записвала подробно всеки ден- какво е ял, колко ит.н Wink

Общи условия

Активация на акаунт