Примерна схема за захранване- 29

• 26 713
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Вие ме замислихте  newsm78 Не смятах, че е необходимо, но май има смисъл  Rolling Eyes  Simple Smile

# 136
И аз си записвам.Направила съм си една табличка в която отбелязвам на коя дата каква нова храна предлагам , колко дни я въвеждам , дали е имало или не реакция към съответната храна, а  също и възрастта на която е в момента на въвеждането на дадена храна - примерно :
1.11. 2010 - грах / 3 дни / няма реакция / 10 ти месец  Peace

# 137
За записването и аз си водих записки до 11мес. /без грамаж/, но си мисля, че това ще е по-полезно за мами , които планират и следващи деца.
Имам питане относно следните неща-
1. Мандарина мога ли да дам вече сурова
2. Давате ли готови детски пастети и детски салами
3. Давате ли купено крема сирене
4. Давате ли плодови млека и данонино?
Питам защото вчера коментирахме за закуските и някои споделиха , че дават от гореспоменатите. Аз обаче все съм резервирана  и все още не смея

# 138
Записки и аз си водих, докато въвеждах нови продукти  Mr. Green имам още като мед, ядки и цитруси, но първите две ще почакат още малко. Лимон и грейпфрут съм предлагала, но не го кефи. Скоро ще предложа портокал и мандарина   Heart Eyes.
Сега за питанките на DeiziL :
1. Сега в сезона би трябвало да е ок, нали вече сте над 1 годинка  Peace.
2. Детски пастети и салами не давам, но детска(и не само) лютеница да.
3. Не
4. Не правя си от кисело мляко и домашно сладко  Wink

# 139
И аз си водех записки, но до 1 год. Все още има неща, които не съм давала, но не мисля повече да въвеждам храни и да водя записки. Така или иначе са малко, няма да ги дам наведнъж, все ще разбера ако има реакция към някоя от тях.
По въпросите на Дейзил:
1. Мисля, чше няма проблем за мандарината. Аз лично дадох за пръв път преди 2-3 седмици, защото просто преди това ги нямаше.
2. Не давам такива неща. Днес дадох за пръв път малко обезмаслена шунка (е, преди това съм давала в пюре)
3. Да, давам Филаделфия, намазано на филийка
4. Данонино и подобните му не давам. Давам бебешки плодови йогурти или кисело мляко смесено с пресен плод.

# 140
Вие тотално ме засрамихте с вашите записки  Embarassed Аз си записвах само в периода, когато давах противоалергични лекарства. За останалото - само помня, че е захранен с него и давам напред ...
На въпросите на Дейзи:
1. Не съм, но ще давам вече всякакви цитрусови без да го пазя
2. Пастети давам, но не за наяждане, а за опитване когато баткото яде филийка с пастет. Салами, кренвирши и меса също съм му давала по едно малко парченце за опитване, че при нас номера да седи на масата, а другите да хапват различно от неговото не върви. Винаги гледам нещата да са най-качествените, Стара планина за кремвиршите /маже да се каже, че не купуваме, но все пак се е случвало и е "захранен" с тях/, по възможност - домашно приготвени.
3. Сирене крема не давам защото цалото семейство не го харесва
4. Давам да си близне. По-скоро той се самообслужва с лъжицата и бърка в кофичката на батко си. Избягвам да купувам обаче плодови и Данонино - наблягаме на домашно заквасеното кисело мляко.

# 141
Аз си записвам менюто какво е всеки ден-закуска,обяд ,следобедна.И естествено кое кога съм въвела.Отдавна не въвеждам по 6-7 дни.
Ами пък може да ми потрябват някой ден тези записки.Я  за второ дете,я за приятелка,ако поиска. Sunglasses

# 142
  • вече Пловдив
Не съм си записвала, помня с доста подробности всяка храна как се е приела и дали  е предизвикала някакви реакции.
Мандарина вече дадох, както и грейпфрут, портокал и лимон. Яде, но не с охота, а би ми се искало да ги харесва, това са любими плодове вкъщи.
Досега не съм давала никакви колбаси, само миниатюрно парченце шунка за опитване.
Не съм се сетила за крема сирене, но е вариант за сутрешна закуска.
В началото давах готови бебешки йогурти с плодове. Пробвах и купено плодово мляко - категорично не ги харесва. Обича кисело мляко чисто и отделно плодовете.

# 143
Ама каква марка са тези бебешки йогурти, досега не съм се оглеждала и незнам, че има такива?

# 144
Ами аз тук съм купувала на Нестле, а от Германия - и на Хумана. Мисля, че ги има и в БГ.

Куийн, и при нас е същата работа - каквото ние ядем и тя трябва да опита, но повечето пъти успявам да я залъжа само с това, което е подходящо за нея.

Аз имам и една питанка. Имам една останала неразпечатана чиста каша от просо, но госпожицата почти не иска да яде каши вече. Бихте ли ми дали някакви идеи как да я оползотворя?

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 14:27 от Jenivas

# 145
  • вече Пловдив
Ама каква марка са тези бебешки йогурти, досега не съм се оглеждала и незнам, че има такива?

Аз съм вземала на "Бебивита".

# 146
Ами аз тук съм купувала на Нестле, а от Германия - и на Хумана. Мисля, че ги има и в БГ.

Куийн, и при нас е същата работа - каквото ние ядем и тя трябва да опита, но повечето пъти успявам да я залъжа само с това, което е подходящо за нея.

Аз имам и една питанка. Имам една останала неразпечатана чиста каша от просо, но госпожицата почти не иска да яде каши вече. Бихте ли ми дали някакви идеи как да я оползотворя?
Ето идейката-
Бебешки бисквити (без яйца)
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. готова каша (сухо вещество) - оризова с банан или др.
3 с. л. олио
студена вода
Приготвяне: Загрейте фурната до 200 градуса.
В купа сложете брашното и бебешката каша, добавете постепенно олиото и с разбъркване започнете да добавяте по малко вода. За начало сложете 1/4 ч.ч. и сипвайте по малко, докато тестото се офори на топка и започне да се отделя от стените на купата. Разточете го до дебелината на бисквита и изрежете формички по ваш избор.
Пече се върху ненамазана хартия за печене (предполагам, че става и на тавичка) за 10 - 12 мин. или докато придобият златист цвят. Бисквитките се съхраняват в добре затворен съд.

# 147
Момичета - ряпа предлагали ли сте? Ако да - как?

# 148
Стеф предлагала съм настъргана заедно с морков, и на парченце за чесане на венеца  Wink

# 149
Стеф, аз съм предлагала един вид ряпа като пюре - сварена и пасирана. Пласира се добре  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт