Отговори
# 120
  • Софиянка в Пазарджик :)
Не но пак си идваме на думата,че все гледат да се изхитрят!

# 121
  • Sofia
Да бе, цял живот на аванта живея, не блъскам по 12+ часа дневно 6-7 дни в седмицата.  Twisted Evil

# 122
Аз мисля , че идеята е добра! В Англия също, за да получаваш майчинство трябва да са те/си се осигурявал поне 1.5 г. преди раждането.  Peace

# 123
  • Пловдив
Аз мисля , че идеята е добра! В Англия също, за да получаваш майчинство трябва да са те/си се осигурявал поне 1.5 г. преди раждането.  Peace
Какъв процент от заплатата и за какъв период? Моля Simple Smile

# 124

Да, защото от друга страна, правителството постоянно също гледа да се изхитри и само да прибира пари от хората, за да си ги харчи нерегламентирано за всичко останало, но не и по предназначение! Както парите за здраве, се оказва, че с тях запълват дупки всякакви на незнайни джобове! Парите за майчинство се внасят от осигурените постоянно, независимо колко деца имат, или пък нямат, включително  и от мъжете! А някои жени ползват един, максимум 2 пъти майчинство, за разлика от един друг етнос в държавата, който не работи, но е нон-стоп в майчинство! Това справедливо ли ви се струва?!

# 125
И според мен е тъпо да е със задна дата но...за пример давам себе си, преди година точно по това време лежах по болници, заради проблеми, после пак болница за кюретаж и равносметката е 10.2009-15дни болничен, 11.2009-15 дни болничен  и 12.2009г. пак 15 дни после напуснах работа (проблемите идваха от нерви и напрежение) намерих си нова работа направо супер-висока заплата супер условия - април забременях, ОБАЧЕ сега идва момента на истината с база 1,5г. назад горя, много ми здраве че имам хубава работа с добра заплата  ooooh! майчинството ми пада. 100% има и други като мен...

# 126
  • Софиянка в Пазарджик :)

Да, защото от друга страна, правителството постоянно също гледа да се изхитри и само да прибира пари от хората, за да си ги харчи нерегламентирано за всичко останало, но не и по предназначение! Както парите за здраве, се оказва, че с тях запълват дупки всякакви на незнайни джобове!
Ами като това толкова много дразни хората защо на свой ред правят същото?!?!?!

# 127
  • Sofia
За да не са съвсем капо.  Grinning

# 128

Стандартното майчинство е 90% за макс 39 седмици има и още едно което се изплаща от работодателя и е малко по-високо, но не може да се взимат и двете. В БГ се взима доста по-дълго време.

# 129
  • Sofia

Стандартното майчинство е 90% за макс 39 седмици има и още едно което се изплаща от работодателя и е малко по-високо, но не може да се взимат и двете. В БГ се взима доста по-дълго време.
А данъчни облекчения според бройката деца има ли?

# 130

Да, защото от друга страна, правителството постоянно също гледа да се изхитри и само да прибира пари от хората, за да си ги харчи нерегламентирано за всичко останало, но не и по предназначение! Както парите за здраве, се оказва, че с тях запълват дупки всякакви на незнайни джобове!
Ами като това толкова много дразни хората защо на свой ред правят същото?!?!?!

Защото се е стигнало дотам на дневен ред да е принципът - всеки сам да се спасява! И нищо чудно, докато едни тънат в охолство, а други в мизерия, така ще е! Тия, дето управляват пет пари не дават за човешкия живот въобще - пример - здравеопазването. При тези условия, защо трябва ние да мислим за държавата?! Тя ни краде нон-стоп, ние само да наливаме така ли?!

# 131
  • До хладилника, който обичам
А данъчни облекчения според бройката деца има ли?
Най-вероятно да.
Понеже и друг път сме дъвкали темата в коя държава какво има, ето синтезирано от моята скромна персона тук каквото знам. Това е по повод предния спор - да се намали майчинството (еквивалент на увеличаване стажа, примерно). Wikipedia по този въпрос и как е решен по света.

# 132
Откакто това правителсвто е на власт,едно умно нещо не направиха,едно умно нещо не приеха.Най-лошото е,че сами си го избрахме.
По всякакъв начин се опитват да изгонят младежта от България и за момента напълно успешно се справят със задачата си.

# 133
  • Бургас
Големи гадове. Те хубаво ще го върнат 18 месеца назад, но всеки болничен влияе. И то отрицателно. Ако си бременна с второ дете трябва да инструктираш първото, че няма право да се разболява година и половина. нищо, че болничните в повечето случай са за сметка на работодателя. Браво:
1. Майките с малки деца се гледат под лупа и за всеки болничен изпитват страх. Кой нормален работодател би бил съгласен при майка с малко дете при всеки болничен да изплащат първите три дни.
2. Майките с малки деца са прецакани и с майчинството за второ. Първото ако боледува от една страна е работодателя, а от друга със всеки болничен пада дохода. Нищо, че болничния го плаща работодателя.
и това за една мизерия.
Злоупотреба??? Не виждам. Цял живот ти удържат за фонд ОЗМ и на бащата също. Не е само в детеродна възраст. Да не говорим, че докато взимаш голямо майчинство, плащаш и по - големи суми по другите пера.
Чисто теоретично голяма част от нас градят кариера след раждането и отглеждането на децата ни. Бащите също порастват в работата. Не всички на 30 сме на високи постове, но после имаме шанс на станем големи. Тогава да се чувстваме ли прецакани от държавата?
С майчинството са навързани много неща, а те ги пропускат.

# 134
Цял живот ти удържат за фонд ОЗМ и на бащата също. Не е само в детеродна възраст. Да не говорим, че докато взимаш голямо майчинство, плащаш и по - големи суми по другите пера.
С майчинството са навързани много неща, а те ги пропускат.

Именно, плащаш цял живот, дори след като примерно си родила 2 или 3 деца и не искаш повече. Бащите също, солидарно и паралелно с жените.  Mr. Green НО продължаваш да плащаш за вече използваното майчинство, докато работиш!!! Мислите, че не си прибират стократно мизерните парички, които дават 12 месеца ли?! Я пак сметнете да видим кой е прецаканият, държавата или майките, както винаги! Стига вече я оплаквайте тая държава, научете се да си търсите правата, не само да ви дерат кожата с данъци!

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 20:28 от little rabit

Общи условия

Активация на акаунт